Workshop Sziget

 A Workshop Sziget programjainak támogatója: bosch logó

11:00 - 11:45

Ne hagyd magad! - Önérvényesítés a pályád elején

Szűcs István - pályaorientációs szakértő, karriertanácsadó

Hogyan tudok felkészülni, hogy egyenrangúan tárgyaljak az állásinterjún? Hogyan érvényesítsem magam, ha azt sem tudom, pontosan mit várnak tőlem? Mi teszi még az embert a ruhán kívül?

12:00 - 12:45

Let my story do the work - a személyes történeteink szerepe a karrierépítésben

Szijártó Adrienn - az Impact alapítója és trénere

Pályafutásod során akár több tucat olyan szituáció várhat rád, ahol meg kell mutatod, ki vagy, mik az erősségeid, és miért érdemes téged választani. A workshopon segítek felfedezni, hogyan tudsz a személyes történeteid által emlékezetes nyomot hagyni a másik félben. Betekintést kapsz abba, hogyan mesélheted el történeteidet úgy, hogy azzal meggyőzd az interjúztatót. Váljon az állásinterjú kellemes és könnyed beszélgetéssé, amelyet a Te történeteid irányítanak! Bővebben >>

13:00 - 13:45

Work-life balance egyetemista fejjel

Farkas Judit - Jövőt Építők Generációja elnökségi tag, Marketing Projektmenedzser

Elegendő alvás, jó jegyek, szociális élet – Válassz kettőt! Ismerős? Már egyetemistaként is nehéz menedzselni a tanulást, az egészséges életmódot, arról nem is beszélve, ha barátai is vannak az embernek. Hogyan tudod egyensúlyba hozni mindezt? Segítünk, hogy ne csak a következő buliig, vizsgáig vagy social media posztig láss!

14:00-14:45

A dinoszauruszok nem olvastak. Nézd meg, mi lett velük!

Szabados Ágnes - olvasásnépszerűsítő, könyves blogger, híradós műsorvezető

Kamaszkorodban zseblámpával a takaró alatt bújtad a könyveket, de ma már nem jut időd az olvasásra? Ismered a mondást, hogy arra van időd, amire szakítasz? Másfél éve indult Facebook kihívásom során bebizonyítottam, hogy több mint 9 ezer ember képes átvenni az irányítást az ideje felett és visszatalálni az olvasáshoz. Az előadáson elmesélem, hogyan építettem fel csupán misszióból ezt a több ezres közösséget. Bővebben >>

15:00-15:45

Hogyan mondjunk nemet?!

Király Gertrúd - Certified Exceutive Coach

Veled is előfordul, hogy a saját károdra szerzel örömet, vagy felelsz meg másoknak? Emiatt sokszor épp a saját feladataidra nincs időd? Jó hírem van:
a módszer, hogy a határaid felállítását fejleszd és használd is, a másoknak való „nem”-et mondással együtt tanulható. Tarts velem, és megmutatom, hogyan!

16:00-16:45

Csevegj az üzleti sikerért!

 

Szabó Attila - Pitch tréner Marton Gábor - Csúcsteljesítmény coach

Belépsz a terembe, ahol már 20 másik résztvevő falatozik és beszélget. Nagyot dobban a szíved – ebben a teremben van az az ember, aki továbblendíti a karrieredet. Az a dolgod, hogy megismerkedj vele és jó kapcsolatot alakíts ki. Hogyan készülj? Miként szólítsd meg? Mit mondj? Hogyan tartsd meg a figyelmét? A fentiekre koncentrálunk a „Csevegj az üzleti sikerért!” workshopon.

17:00-17:45

Te mikor csináltál utoljára valamit ELŐSZÖR?

Sallai Zsuzsanna - a Pomázi Futó Bajnokok SE alapító elnöke, a Visszadobtak blog írója

„Visszadobtak” - ez a készülő könyvem, és a blogom címe, mégis mindenki csak így ismer. Egy szívműtét 13 éves koromban, és jó pár újraélesztés 41 éves koromig… Ez a múltam. Mindennek ellenére az Ultrafutás, a sport a jövőm. A blogomat 2013-ban indítottam útjára, hogy erőt és hitet adjak sorstársaimnak, és bárkinek, aki néha úgy érzi, hogy inkább feladná! Számtalanszor feladhattam volna, de mégis itt vagyok! Előadok, inspirálok, beszélek magamról, az életemről, a nehéz szakaszokról és az újjászületésemről! A test és a lélek kapcsolatáról és a szívünkben lévő zajokról, aminek nem tulajdonítunk soha jelentőséget, mégis meghatározzák a mindennapjainkat! Bővebben >>

11:00-11:45

Így vezetünk a Coca-Cola HBC-nél

Rácz-Székely Éva - HR Business Partner és Szervezetfejlesztési Vezető - Coca-Cola HBC

 

12:00-12:45

HovaTovább? Pályaorientációs döntések 45 perc alatt

Vizoli Henrietta - Konnekt Egyesület

Téged is foglalkoztat, hogy Hova Tovább? A kérdés megválaszolására egy középiskolásoknak kifejlesztett interaktív tréning keretében keressük együtt a választ. Kitérünk arra, hogy mi motiválhat a tudatos pályaválasztásban, továbbá milyen módszerekkel lehet a leghatékonyabban tudatos döntést hozni, és felkészülni erre az egész életet átívelő kérdésre. Heni workshopján megismerheted a KONNEKT 6 lépcsős módszertanát is, mely segítségül szolgálhat a pályadöntés megalapozásában!

13:00-13:45

Az elektromobilitás jelene és jövője

A Bosch mérnökeinek előadása

A magyarországi Bosch csoport fejlesztési és gyártási területről érkező mérnökei bemutatják az elektromos gépjárművek jelenét és jövőjét, valamint a fejlesztés és gyártás fázisait, kihívásait. A résztvevők megismerkedhetnek az elektromos autók legfontosabb, Bosch által Magyarországon fejlesztett és gyártott teljesítményelektronikai egységével, továbbá a kötetlen beszélgetés során választ kaphatnak szakmai és karrierrel kapcsolatos kérdéseikre.

14:00-14:45

A sikeres pályaválasztás titka

Zola beszélget a MÁV-csoport kollégáival

Amit az iskolapadban tanulsz, ad egy alaptudást és szemléletet, azonban még sok más tényezőt is mérlegelned kell, ha sikeres szeretnél lenni. Hogyan irányíthatod a céljaidnak megfelelően a karriered? Miben segítenek a soft skillek? Miként alakíthatod magabiztosan az életed? Derítsd ki Zolával és a MÁV-csoport kollégáival!

15:00-15:45

Hogyan NE légy naiv álláskereső?!

Dr. Ligeti Zsombor  - egyetemi docens, BME Közgazdaságtan Tanszék

Miért vagy könnyen kizsákmányolható? Miért hozol szisztematikusan rossz döntéseket? Miért ragadsz bele egy rossz állásba? Miért téged rúgnak ki, ha a főnök a hibás? Mert naiv vagy, illúziókba ringatod magad, és nem tanulsz a saját hibáidból sem. Hozz jobb döntéseket pénzről, sikerről, boldogságról és egészségről!