Workshop Sziget 2019 ősz

 A Workshop Sziget programjainak támogatója: bosch logó

11:00 - 11:45

Még nem tudod, "mi leszel, ha nagy leszel"?

 

Harsányi Kata - okleveles pszichológus, Konnekt Egyesület – képzésfejlesztés

Téged is foglalkoztat, hogy Hova Tovább? Hol kellene elhelyezkedni? Melyik út a legjobb? A döntés(ek) meghozatala nem mindig egyszerű és több minden hatással van rá, mint gondolnád. Egy interaktív workshop keretében kitérünk arra, hogy hogyan hozzunk hatékonyan döntést, hogyan tudjuk hatékonyan támogatni tudatos pályaválasztásunkat.

12:00 - 12:45

Hogyan hat a digitális kultúra a munkára és a magánéletre?

Guld Andrea és Ujvári Enikő - a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom előadói

Hogyan lehet elkülöníteni a magán-időt és a munkát a digitalizált környezetben? Hogyan lehet és mikor érdemes integrálni a munkát és magánéletet? Mit tehet a munkahely és mit tehetek én, hogy legyen idő kikapcsolni? Hogyan lehet sikeres egy projekt, ha a tagok nincsenek jelen fizikálisan? Ha szeretnél választ kapni ezekre a kérdésekre, és megtudni, mi a digitális munkavégzés sikerének kulcsa, várunk szeretettel a workshopon!

13:00 - 13:45

Pozitív gondolkodás és stresszkezelés az álláskeresés közben és után

Csontos Timi - szervezetfejlesztő, tréner, coach, Purpose & Company

A munkahelykeresés megterhelő időszak lehet. Minden tudásunk, tapasztalatunk, személyes tulajdonságunk vizsgálat tárgyává válik. Számtalan kérdésre kell választ adni számtalan alkalommal. Előfordul, hogy sokáig kell várakozni, hogy sikerrel járjunk. Hogyan lehet ezt a nyomás alatti időszakot pozitív gondolatokkal és érzésekkel, viszonylag stresszmentesen végigcsinálni? Szemléletformálásra, tippekre és technikákra számíthat a workshop közönsége, hogy az álláskeresési időszakot a legjobb formánkban éljük meg, és utána is frissen, motiváltan érkezzünk az új munkahelyre nem csak az első napon, hanem később is.

14:00-14:45

Egy új meditációs app kihívásai

Boros Petra - CEO

Érdekel, hogy egy magyar app milyen kihívásokkal szembesül a piacon? És, hogy hogyan menedzseli mindezt egy menedzserből lett vállalkozó, aki multis évei alatt kezdett meditálni?Így született meg a Just Like Buddha, egy különleges, mély önismereti munkát támogató meditációs applikáció, melynek célcsoportja nagyon speciális és nehezen behatárolható. Persze, ez nem az egész sztori - ha érdekel, hogyan döntött Petra a vállalkozásindítás mellett, és hogyan vitte sikerre az ötletet, ott a helyed a workshopon!

15:00-15:45

Pénzügyeink a személyiségünk tükrében

Dr. Mihály Nikolett - pszichológus, tanár, PhD fokozatú gazdaságpszichológus, a Szent István Egyetem adjunktusa

Kifolyik a kezedből a pénz, vagy éppen te vagy az, aki minden garassal el tud számolni? Érdekel, hogyan áll összefüggésben mindez a személyiségeddel? Szeretnél tudatosabb, boldogabb pénzkezelővé válni? A workshop során választ kaphatsz arra is, hogy milyen belső feltételek szükségesek ahhoz, hogy megvalósuljon az anyagi biztonság, és ezzel együtt egy általános jólét érzet. Elsősorban tudományos eredményeket mutatok be, itt-ott megfűszerezve saját élményekkel.

16:00-16:45

Nagyvállalati lehetőségek egyetemistáknak

Bibók Barbara a MÁV Zrt. humánpolitikai szakértője beszélget a MÁV kollégáival

Fontos neked a pályaorientáció, és hogy az egyetemről kilépve megtaláld a neked való munkahelyet? Ha érdekel, hogy milyen lehetőségeid vannak, és feltérképeznéd leendő munkavégzési helyed még a munkába állás előtt, akkor hallgasd meg előadásunkat, ahol kortársaid mesélik el Neked saját tapasztalataikat!

17:00-17:45

Fogadd felkészülten a kérdést: Shall we switch to English? (A program angol nyelven zajlik)

Szabó-Szontágh Lúcia -  Up2You Nyelviskola - angol vállalati oktatás menedzser, Impróka operatív vezető és Mezei Dávid - Up2You Nyelviskola - oktatási kordinátor 

Legrosszabb rémálmod a kérdés: Shall we switch to English

Győzd le a félelmeid ezen a workshopon, ahol az állásinterjúkon előforduló kérdésekre keressük angolul a válaszokat, játékos, felszabadult keretek közt, interjú helyzeteket szimulálva. A workshopot az improvizációs színház készségfejlesztő technikáival tesszük igazán könnyeddé.

Come and be yourself in English as well.

11:00-11:45

Pedálozz a jövődért! Az eBike fejlesztésének kulisszatitkai

Beszélgetés a Bosch mérnökeivel 

12:00-12:45

Így legyél a networking császára

Erdélyi Ádám - InCube (Vállalkozásorientált Diákszervezet) tagja

Belegondoltál már abba, mennyit jelenthetnek a kapcsolatok az álláskeresésnél, vagy egy saját vállalkozás indításakor? És, hogy hogyan tehetsz mindezért, akár már az egyetem alatt? Gyere el az InCube Vállalkozásorientált Diákszervezet workshopjára, és tudd meg, egy diákszervezet mennyit tud hozzátenni a szakmai fejlődésedhez csak a kapcsolati hálóján keresztül! A workshopon tippeket is hallhatsz arról, hogy a meglévő kapcsolati hálódból hogyan hozhatod ki a legtöbbet! 

13:00-13:45

Mit (t)ettél ma a teljesítményedért?

MacPheron Éva - egészség és táplálkozás terapeuta, okleveles fitoterapeuta, közgazdász

A modern munkakörnyezet kialakításánál fontos szempont, hogy támogassa az ott dolgozók produktivitását. A munkahelyi táplálkozás közvetlenül hat a napközbeni teljesítményre, hosszú távon pedig az egészségi állapotra. Az egészséges munkavállaló nagyobb munkahelyi sikereket ér el, a munkáltatónak pedig több hasznot termel. Ha a munkaadó megteremti a feltételeket, akkor munkavállalóként hogyan éljünk jól a lehetőséggel?

14:00-14:45

Kutyával a munkahelyen

Horváth – Tóth Boglárka - Klicker Consulting - Vezető tréner , Lajos Bernadett - Irodakutya – Alapító

Kutyák már nem csupán vendéglátó- vagy szálláshelyen, hanem egyre több munkahelyen is megjelennek, ami leginkább a modern és emberközpontú vezetői attitűdöt tükrözi. Hogyan képzeljünk el egy ilyen munkahelyet? Milyen előnyökkel jár a munkavállalók számára és milyen egyéb módon találkozhatunk kutyákkal vállalati közegben? Gyere el, és less el pár érvet, amivel talán a főnöködet is sikerül meggyőzni! A workshopon velünk lesz Cliff, az óriás uszkár, és Zed, egy parson russel terrier is. J

15:00-15:45

Jól és rosszul működő illúziók

Dr. Ligeti Zsombor  - egyetemi docens, BME Közgazdaságtan Tanszék

„Az illúzió az első minden élvezetek között”. Érezted már, hogy az élet igazságtalan vagy valamit ingyen kaptál? Lottóztál már? Használtál már homeopátiás szert? Vágtál már bele új vállalkozásba? Ítéletalkotásaink és döntéshozatalaink zömét illúziók vezérlik. Közülük melyek hasznosak és melyek kerülendők egy sikeres életpályához?