Workshop Sziget 2018

 A Workshop Sziget programjainak támogatója: bosch logó

11:00 - 11:45

Mit mutass meg magadból? Social média vs. valóság

Nagy Katalin, Kárpáti Rebeka - színésznők

Ha használod az Instagramot, akkor bizonyára Téged is elöntenek a gyönyörű szép, csillogó, ámulatba ejtő képek. De valóban ez a valóság? Mi az, ami tényleg igazi, és mi az, ami csak „filter”? Hogyan készülnek egyáltalán ezek a fotók? Kata és Rebeka megoszt Veled pár kulisszatitkot, melyek hatására talán Te is belátod: nem mind arany, ami fénylik… :)

12:00-12:45

Hogyan válhat az öltözködésed a személyes márkád részévé?

Huszka Ágnes - személy styleist és ex-HR-es

Akár szeretnéd, akár nem, a megjelenésed rengeteg dolgot elmond rólad. Nem mindegy, milyen üzenetet adsz át a világnak magadról! Interaktív workshop keretében segítek eligazodni a munkahelyi öltözködés útvesztőjében, belecsempészve pár hasznos énmárka-tippet.

13:00-13:45

Felmondok... Felmondok? - Biztos, hogy a munkáddal van a baj?

Takács Ákos - a Redbull Magyarország Marketing Managere

Ha valami nem működik, hajlamosak vagyunk másokat hibáztatni. A megoldás azonban sokszor magunkban keresendő. A mai világban, ha valami nem jön be, könnyen továbbállhatunk. Azonban nem mindig a felmondás a legjobb megoldás. De hogyan maradj motivált több mint 10 évig egy munkahelyen? Megmutatom!

14:00-14:45

A sikeres pályaválasztás titka

Szűcs István - 

Mi fán terem a business analyst, vagy a backend fejlesztő? Pályaválasztás előtt állsz, de nem ismered a rád váró feladatokat, és a kereseti lehetőségeket sem? Az, hogy végzős középiskolásként melyik szakokat jelölöd be, az egész családnak álmatlan éjszakákat tud okozni. Az előadáson szülőknek és diákoknak mutatom meg a módszertant, ami a személyiséget, érdeklődést, tanulmányi realitást köti össze a munkaerőpiac lehetőségeivel.

15:00-15:45

Útikalauz az egyetemhez - Hogyan legyél magabiztos pályakezdő?

Major Fruzsina, Jaczkovits Márton - HBA

Te is félsz kilépni a nagybetűs életbe? Bizonytalan vagy a céljaidat illetően? Az egyetem ad egy alaptudást, de honnan szerezd meg a soft skilleket és a kapcsolatokat, amelyekkel csökkentheted a pályakezdés bizonytalanságát? Interaktív előadásukon megadjuk a választ a kérdéseidre!

16:00-16:45

Épít vagy bomlaszt? Hogyan fordíthatod előnyödre a konfliktusokat?

Kálmán Márta - szervezetfejlesztő, szupervizor-coach

Épít vagy bomlaszt? Fal, vagy ajtó? Konfliktuskezelés a „generációk harcától” hangos világban.

Vajon kinek mit jelent a konfliktus? Mi a legnagyobb konfliktusforrás? Létezik egy üdvözítő megoldás, konfliktuskezelési módszer? Kell-e bátorság a konfliktuskezeléshez? Ha van kedved szakértőnkkel közösen gondolkodni mindezekről, gyere!

17:00-17:45

Fejleszd az EQ-d, és használd ki rejtett képességeidet!

Rédl Ádám - műsorvezető

A magas IQ még nem jelent garanciát sem a sikerre, sem a boldog életre. Az EQ-nak is legalább akkora szerepe van a munkahelyi sikereidben. Ha érdekel, mi a stabil énkép alapja, és hogyan fejleszd érzelmi intelligenciádat a gyakorlatban, segítünk kihasználni rejtett képességeidet!

11:00-11:45

Kapunyitási pánik - Hogyan tovább a középsuli után?

Sipos Gábor - recruiter

Hogyan tovább? Nehéz kérdés ez, melyre a tanulmányaid jellemzően nem adják meg az egyértelmű választ. Hiszen mi van akkor, ha nem érdekel semmi, vagy ha – épp ellenkezőleg – túl sok dolog érdekel? Miket vegyél figyelembe, és hogyan fogadd el azt, hogy a középiskola végén (általában) nem egy életre választasz szakmát? Ha kíváncsi vagy a válaszokra, ott a helyed Gábor workshop-ján!

12:00-12:45

Mindennapi kötéltánc - Hogyan egyensúlyozz a munkád és a családod között?

Repka Ágnes - 

A munka és magánélet összehangolása talán a kisgyermekes anyukák életében a legnagyobb kihívás. Amikor a babázás évei után visszatér munkába egy anya, több szerepet is igyekszik betölteni - anya, feleség, munkavállaló -, s sokszor egyikben vagy másikban kudarcot vall. Hogyan tartsuk meg az egyensúlyt, avagy hogyan legyünk profi kötéltáncosok?

13:00-13:45

A jövő megoldásai a jelen gyáraiban

Szujó Zoltán beszélget a Bosch mérnökeivel -

Zoli és a Bosch mérnökei közösen mutatják be a cégnél már jelenleg is aktív innovatív gyártási megoldásokat. Mérnökeink a legnagyobb telephelyeinkről érkeznek, így a látogatók az egész magyarországi Bosch csoport okos megoldásairől hallhatnak egy interaktív előadást.

14:00-14:45

Hátizsákkal a világban - A gyereket se hagyd otthon!

Varjas Gabriella  - a Mira!Donna.hu úti blog szerzője, és az illy kávé magyar képviselője, az Espresso kft marketingese

Hány éves gyerekkel érdemes messzi útra kelni? Mi van, ha pár hétre kimaradnak az iskolából, és mit csinálunk másképp mikor velük megyünk? Gyerekekkel utazni munkás, de minden perce megéri. Hosszú távú befektetés, hogy nyitott, empatikus, problémamegoldó, és független emberek legyenek. Vágj bele te is! Bővebben >>

15:00-15:45

Hogyan legyél TE az állásinterjúk ásza? - Gyakorlati tippek az álommunka megszerzéséhez

Farkas Judit  - Jövőt Építők Generációja elnökségi tag, marketingvezető

Tarolni akarsz az önéletrajzoddal? Aranyérmes lennél az álláskeresés-versenyben?! Maradandót alkotnál menő cégek állásinterjúin? Jó hírünk van: mindenre van tuti és bevált tanácsunk. Ha szeretnéd megtudni a nagy ’HR titkokat’, és szituációs játékokon keresztül fejlődnél, Farkas Judit előadásán van a helyed!