Előadások

 Az ElőadóTér programjainak támogatója: bt logó

11:00 - 11:30

Így legyen "aranyéleted" - A színészet, és ami mögötte van

Thuróczy Szabolcs - színész

Az Aranyélet Miklósi Attilájának sorsát több ezren követték nyomon, és váltak rabjává a sorozatnak. Milyen az élmény a másik oldalról? Hogyan tesz hozzá egy színész életéhez egy (sokszor teljesen különböző) karakter megformálása, és mi, nézőként mit tudunk magunkkal vinni a történetekből? Erről és persze sok másról beszélgetünk Thuróczy Szabolccsal.

11:40 - 12:10

Karaktergyilkosság és kríziskezelés a munkahelyen

Bőhm Kornél - kríziskommunikációs szakértő, az Impact Works partnere

Karaktergyilkossági kísérletnek nem csak a „híres emberek” vannak kitéve, hanem bármelyikünk, szűkebb környezetünkben, munkahelyi közösségünkben is akár. Attól, hogy ezeket nem írja meg címlapon az újság, készülni kell rá, védekezni kell ellene. Hogy miként, az kiderül Bőhm Kornél előadásából.

12:20 - 12:50

Hogyan bánsz magaddal és hogyan bánsz másokkal?

Szily Nóra - pszichológus, újságíró

Nem elég, ha magas az IQ-d, érdemes érzelmileg is intelligensnek lenned! Szily Nóra, előadásán beavat, hogy mit szükséges tudnod az érzelmi intelligenciáról, és, hogy milyen lépéseket tehetsz ennek fejlesztése érdekében.

13:00 - 13:30

Hogyan tegyél jó benyomást az állásinterjún?

Kránitz Éva - MBA, vezetőfejlesztési és karrier-tanácsadó

Szeretnéd megtudni, hogyan hozd ki magadból a legjobbat egy olyan stresszes helyzetben is, mint az állásinterjú? Érdekel, hogy különböztetheted meg magad a többi jelentkezőtől? Vágd ki magad a legnehezebb kérdésekből is, és nyerd el a vágyott állást Kránitz Éva tippjeinek segítségével! Bővebben >>

13:40 - 14:10

A modern önéletrajz 5 titka

Tímár Krisztina - Karrier tanácsadó és Állásszerző tréner

Mitől lesz egy önéletrajz modern és hatásos, és miben különbözik azoktól az önéletrajzoktól, amiken csak ásítanak a HR-esek?

  • Milyen a “HR-es barát” önéletrajz felépítése?
  • Mit hangsúlyozz az önéletrajzodban, és mit hagyj ki belőle?
  • Hogyan add el magad az önéletrajzod segítségével?

Ezen az eladáson gyakorlati tanácsokat és garantáltan működő tippeket hallhatsz!

Bővebben >>

14:20 - 14:50

Újratervezés! - Sosem késő váltani

Szűcs István - pályaorientációs szakértő, karriertanácsadó

A jelenlegi munkaerőhiányos állapot egyik következménye, hogy sok munkakörnél a belépési korlátok alacsonyabbra kerülnek, akár végzettségben akár tapasztalatban. Éppen ezért, ez az időszak nagyon jó lehetőség azok számára, akik munkakör-, üzletág- vagy iparágváltásban gondolkoznak. István előadásán megtudhatod, hogyan használd fel erősségeidet, hogy élni tudj ezekkel a lehetőségekkel! Továbbá az is kiderül, hogyan lesz egy pénzügyi területen dolgozó matematikus végzettségű emberből big data szakértő az IT szektorban vagy egy jogi előadóból, gépészmérnökből key account manager.  

15:00 - 15:30

Viccelsz? Ezt mind tudtuk rólad, mielőtt pályáztál!

Paróczay Balázs - globális toborzási igazgató, Cielo Talent

Sok mítosz és monda kering arról, mennyi információt látnak, gyűjtenek és dolgoznak fel a toborzók a jelöltekről. Nyilván, mint minden urban legend-nek, ezeknek a mítoszoknak is van igazság tartama, ám sok ponton a népi költés tesz hozzá fantasy-szerű részleteket. Paróczay Balázs lépésről lépésre megmutatja, hogyan találnak adatot a jelöltekről a toborzók, és milyen információt tudnak abból felépíteni. Gyere és nézz rá a profilodra a toborzók mágikus lencséjén keresztül! 

15:40 - 16:10

Self branding - a nagyok elvárásai alapján

Parti Gergely - Business Development Director

Google, LogmeIn, Prezi – Mindenki hallott ezekről a cégekről és sokan szeretnék a pályájukat náluk kezdeni. Hogyan építsük ehhez a saját brandünket? Mire figyeljünk a közösségi oldalakon, pályázati anyagunkban, vagy az interjún? Előadónk, Parti Gergely segít neked ebben, aki 5 év multinál szerzett vezetői tapasztalat után azt a magyar startupot építi, mely hazánkból elsőként került be a Google for Startups programjába.

16:20 - 16:50

Tervezd meg a pénzügyeid életciklusod alapján!

Himer Csilla - pénzügyi coach

El tudod képzelni, hogy a jelenlegi munkahelyedről mész nyugdíjba? Talán mosolyogsz már a kérdésen is, pedig nem olyan régen ez teljesen természetes életpálya volt. De ahogy az életvezetési szokásaink megváltoztak, úgy változott a pénzhez való viszonyunk is. Neked már sikerült átformálnod a gondolkodásod (és a pénztárcád)? Csilla előadásán minden segítséget megkapsz ahhoz, hogy aktuális életciklusod szerint tervezhesd meg a pénzügyeid!

17:00 - 17:30

Az önsorsrontás pszichológiája - Miért szabotáljuk saját boldogságunkat?

Matyi Csongor - pszichológus

Mindenkinek mást és mást jelent aktuálisan az, hogy mitől lenne boldogabb: egy új, kielégítőbb kapcsolat; egy új, izgalmasabb munkalehetőség; egy új, vonzóbb külső – bármi is legyen az, egy dolog biztosan közös mindegyikben: változással jár. Mit harsog erről a média? A változás jó, a változás a fejlődés letéteményese; a fejlődés pedig a komfortzónán kívül kezdődik…

Van azonban egy olyan dolog, amiről nem szeretünk beszélni, vagy tudomást venni: a változás tud félelmetes is lenni. De hogy lehet annyira félelmetes a változás útjára lépni, hogy a vágyott célok elérését saját magunk szabotáljuk? Erről hallhatsz Csongor előadásán!

 

17:40 - 18:10

Vedd át az irányítást az időd felett!

Kenyeres András - business coach, mentor, a magyar férfi vízilabda-válogatott mentál trénere

A Be Smart Klub előadója, Kenyeres András arról beszél a résztvevőknek, hogyan osszuk be azt, amiből sosincs elég: az időnket. Melyek a legfontosabb feladataink? Hogyan csoportosítsunk? Mik a prioritások? Hogyan kezeljük az időrabló tényezőket? Ahhoz, hogy minőségi változásokat érhess el az életedben, kezedbe kell venned a saját időbeosztásodat!

Gyere el a következő Be Smart Klub előadásunkra most
20% kedvezménnyel! Kattints ide a részletes programunkért!
Kuponkód: BSKHVG

11:00 - 11:30

Munkahelyi stressz - Hess!

Hegedűs Márta - CMC, stresszszakértő

Mi az, ami miatt motiváltnak érzed magad, ami jobb teljesítményre ösztönöz diplomázás vagy akár munkahelyváltás előtt? És mi az, amitől nem tudsz koncentrálni, amitől kialvatlannak érzed magad? Ez a két dolog ugyanaz, és úgy hívják: stressz. Nem számít, hogy pályakezdő vagy tapasztalt munkavállaló vagy, téged is elérhet! Ha kíváncsi vagy, hogyan ismerheted fel a stressz tüneteit, illetve szeretnéd megtudni, hogyan szabadulhatsz meg tőle, ez az előadás neked szól! Bővebben >>

11:40 - 12:10

A sikeres bértárgyalás 7 alapszabálya

Repka Ágnes - Hr szakértő, munkajogi szakokleveles tanácsadó

A bértárgyalás minden pályázó részére az állásinterjú rettegett része! "Túl sokat mondok? Akkor nem vesznek fel! Túl keveset? Akkor meg olcsón adom magam!" Pedig a sikeres bértárgyalás nem ördöngösség, megfelelő előkészületekkel és tárgyalási technikákkal sikeresen veheted ezt az akadályt! Bővebben >>

12:20 - 12:50

Te felvennéd magad a pályázati anyagod alapján?

Bányai Nikoletta - PR koordinátor, Frissdiplomás Kft., a HVG Állásbörze szervezője

Saját magadat meggyőzné az önéletrajzod? Szívesen dolgoznál együtt azzal az emberrel, akit bemutatsz a motivációs leveledben? Ha úgy érzed, még lenne mit alakítani a pályázati anyagaidon, ott a helyed Niki előadásán! Valós példák, a gyakorlatban is hasznosítható tanácsok és azonnali javítandók!

13:00 - 13:30

A célok a mennybe, a vágyak a pokolba vezetnek

Limpár Imre - tanácsadó szakpszichológus

Vágyakkal általában tele a padlás. A legtöbb ember csak hitegeti magát, hogy céljai vannak, de ezek nem igaz tartalmak, s a végén a vízió helyett illúzió marad kezük között: az ürességbe markolnak. Vágyakkal, valós célok nélkül csak lézengeni lehet, létezni nem saját életünkben. 

limparimre.com >>

13:40 - 14:10

Énmárkaépítés szuperhős portfólióval

Szűcs Gergely - műsorvezető

Hogyan mutassuk be magunkat az egyszerű adatokon túl? Ha te is érezted már azt, hogy a klasszikus önéletrajz nem mutat be hitelesen, akkor itt az ideje portfólióban gondolkodni és összetettebb képet adni magadról, ahol a sikerek, vágyak, tervek kompetenciák egymás mellett férnek el, és hívják fel magukra a HR-esek figyelmét.

14:20 - 14:50

Majd holnap! És ma? Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra!

Dr. habil Takács Ildikó - pszichológus, egyetemi docens

A Be Smart Klub előadója, Dr. habil Takács Ildikó szakértője a halogatás lélektanának. Előadásából megtudhatod, milyen pszichológiai jelenségek állnak a halogatás hátterében; valamint szó lesz a halogatással való megküzdésről, a halogatás legyőzésének eszközeiről és a halogatás hatásairól.

Gyere el a következő Be Smart Klub előadásunkra most
20% kedvezménnyel! Kattints ide a részletes programunkért!
Kuponkód: BSKHVG

15:00 - 15:30

Az alvás mint versenyelőny

Horváth Ágnes - alvástréner, mindfulness oktató

A mindennapi stressz, az éjszakai agyalás vagy akár a rossz alvástól való félelem is okozhat álmatlanságot, ami persze rányomja a bélyeget a másnapra. Ha nem küzdesz ilyesmivel, talán nem is hinnéd, milyen fontos a jó alvás. Hogyan aludd át magad egy jobb életbe? Hogyan növeld a teljesítményed „pusztán” pihentető alvás segítségével? Ágnes beavat a titokba! Bővebben >>

15:40 - 16:10

Hogyan készít fel az iskola a munka világára?

Balatoni József (Jocó bácsi) - történelemtanár, író

Mire készít fel az iskola? Hogyan tudsz a munkaerőpiacnak megfelelő képességeket fejleszteni (akár) történelem órán? Hogyan tud egy tanár nevelni, tanítani és fejleszteni egyszerre? Akár az iskolapadból, akár a gyereked „szemüvegén” keresztül figyeled az eseményeket, számtalan kérdés merül fel, melyekre különféle válaszok születhetnek. Jocó bácsi előadásán pedig születnek is!