Előadások 2019 ősz

 Az ElőadóTér programjainak támogatója: bt logó

11:00 - 11:30

Jógázz az egészségedért - a munkában is!

Vass Edit - Tris - jógaoktató

Miért hasznos a jóga? Hogyan hat a munkádra, egészségedre, kapcsolataidra, személyiségedre? Hogyan segíti a gyakorlás a hatékonyabb munkavégzést, és a testi-lelki egyensúly megteremtését? Ezeket a kérdéseket járjuk körül, valamint azt is érintjük, hogy miért hasznos a munkavállalóknak és munkáltatóknak egyaránt az irodai jóga.    

Emellett, az előadáson kipróbálunk néhány egyszerű, munkahelyen is végezhető gyakorlatot, amelyek segítenek az ülő életmód okozta problémák megelőzésében, enyhítésében, valamint stresszcsökkentő módszerekkel is megismerkedhetsz. Bővebben >>

11:40 - 12:10

Amit nem tudtál a munkajogról

Repka Ágnes - munkajogi szakokleveles tanácsadó, HR szakértő

A munkajog senkinek sem a kedvenc olvasmánya, viszont elengedhetetlen része a dolgos mindennapoknak az első munkaszerződésünktől kezdve a nyugdíjazásunkig. Az alap tudnivalókat persze az ember – sokszor a saját hibájából – megtanulja az évtizedek alatt, ám ezen túl még vannak „ínyencségek”. Az előadásban most ezek kerülnek terítékre, élvezhető stílusban, könnyen érthető formában!

12:20 - 12:50

Több szerepben: Egy színész-startupper világa

Lengyel Tamás - Lengyel Tamás, Jászai Mari-díjas színművész, a Szabadszínész alapítója

Hogyan kapcsolódik össze a (szín)művészet és az üzlet? Mi vesz rá egy színészt arra, hogy startup-ot indítson? Lengyel Tamás több hazai sorozatban is szerepelt (Aranyélet, Válótársak, Mi kis falunk), így jó rálátása van a hazai színészpiacra. Kereslet és kínálat egymásra találását segíti Gosztonyi Csabával létrehozott applikációjuk, a Szabadszínész, amely (nevéből adódóan) a szabadúszó színészeket és a készülő produkciók szerepeit köti össze. Ha kíváncsi vagy a kulisszatitkokra, hallgass bele a beszélgetésbe! Moderátor: Szűcs Gergely  

13:00 - 13:30

Alkalmazott legyek, vagy vállalkozó?

Dallos Zoltán - marketing szakértő, DLX MEDIA Kft.

Élete egy pontján szinte mindenki felteszi magának ezt a kérdést: az alkalmazotti lét biztonságát válasszam, vagy a vállalkozói szabadságot? Én 33 évesen léptem és váltottam a multis középvezetői világból a szabadúszó vállalkozók közé. Az elmúlt 3 évben a saját vállalkozásom építése mellett közel 20 országban jártam, indítottam egy YouTube csatornát és egy rendezvénysorozatot "Üzlet és Utazás" címmel, valamint az "Alkalmazottból Vállalkozó" című könyvemben részletesen megírtam ennek a 3 évnek a történetét. Az előadásomban bemutatom az érem mindkét oldalát, az alkalmazottból vállalkozóvá válás örömeit, kihívásait, sikereit és tanulságait. Bővebben >>

13:40 - 14:10

Hogyan építs üzletet abból, amit amúgy is imádsz, avagy a Beautyrobic története

Békési Brigitta - Beautyrobic alapító

Hiszek abban, hogy sikeres vállalkozónak nem születünk, hanem azzá válunk! Az előadásomban a saját példámon és bukásaimon keresztül szeretném elmesélni, hogy mi kell ahhoz, hogy egy olyan vállalkozást építs, ami nem hónapról hónapra küzd, hanem stabil alapokkal növekszik, aminek olyan víziója van, ami túlmutat a hazai piacon, és a legfontosabb: amit valóban imádsz! J Bővebben >>

14:20 - 14:50

A sikeres álláskeresés Jedi kardja, avagy a karizmatikus előadásmód 7 titka

Bolya Imre - karizmakutató

Van, aki retteg tőle. Van, aki túlizgulja. Van, aki nem szereti. És vannak páran, akik szeretik és jól is csinálják. Ők azok, akik magabiztosan, megnyerően, karizmatikusan tudnak prezentálni. Ők azok, akik ennek köszönhetően megfelelő önbizalommal és önbecsüléssel rendelkeznek. Ők azok, akik ezeknek hála szinte bármilyen állást képesek megszerezni. Az előadáson fény derül a karizmatikus előadásmód 7 titkára, amelyek segítségével Te is a sikeres álláskeresők közé kerülhetsz. Bővebben >>

15:00 - 15:30

Mi van ha mégsem "kell" dolgozni? - 4 éves kerékpáros Föld körüli expedíció bölcsességei

Illés Adorján 

2015-2019 között megkerültem a Földet a bringámmal.

Az expedíció, amiben részt vettem, megváltoztatott. A megannyi kihívásnak, extrém komfortzónán kívüli helyzeteknek és a folyamatos változásnak köszönhetően megtanultam hinni magamban, és bízni az életben.  Megértettem, hogy minden, ami velünk történik, értünk történik. Az is bebizonyosodott számomra, hogy képesek vagyunk olyan életet teremteni magunknak, amire vágyunk.  Mi van akkor, ha többre vagyunk képesek, mint hinnénk, és mindannyiunkban benne van a potenciál, hogy azzal keressünk pénzt, amit imádunk csinálni? Mi van akkor, ha ez lehetséges?

Szerintem ekkor minden nap nagyobb mosollyal, izgatottan kelünk ki az ágyból. Aztán rengeteget tanulunk, fejlődünk, elbukunk, újra felállunk. Felelősségteljes odafigyelésünknek és kitartásunknak köszönhetően tágul a tudatunk, egyre könnyebben vesszük a nehéznek tűnő akadályokat. S megértjük életünk értelmét.

15:40 - 16:10

Hogyan improvizálj az állásinterjún?

Szabó-Szontágh Lúcia és Bokor Ágnes - Impróka/Improvizációs Műhely

Egy állásinterjú tiszta stressz, higgy nekünk, ezt mi is tudjuk!

Ahogy azt is, hogy mik azok az improvizációs színházból és pszichológiából vett fogások, amikkel feloldható mindez. Magadat add, a tudásod legjava jöjjön ki, nyűgözd le a HR-eseket! Ehhez adunk interaktív és játékos formában segítséget! 

16:20 - 16:50

Egy gyorsabb pálya a pénzügyi szabadság felé

Szendrei Ádám - pénzügyi coach

Az életünkben a legtöbb időt a munkánknak szenteljük, dolgozunk, hogy megfizessenek minket, és a pénzt magunkra és a családunkra költhessük. Munkát vállalunk, karriert építünk, mert azt tanultuk, ezt kell csinálni. De mi van, ha nem ettől leszünk boldogok? Mi van, ha csak egy délibábot kergetünk?

Ha olyan vagy, mint a legtöbben, akkor alighanem te is szeretnél kevesebbet idegeskedni, és boldogabban, valódi bőségben élni. A pénzügyi szabadság azt jelenti, hogy többé nem kell aggódnod a pénz miatt, és nem kell a pénzért dolgoznod. A mai, felgyorsult fogyasztói társadalomban könnyű szem elől téveszteni az igazán fontos dolgokat. Gondolkodás nélkül elhisszük, hogy az a normális, ha 65 éves korunkig dolgozunk, hogy aztán nyugdíjba mehessünk. De mi van, ha létezik egy másik út is, mely szabadabb, boldogabb élethez vezet? 

17:00 - 17:30

Azt hitted jó csapatjátékos vagy? 3 maximalista személyiségtípus a tükörben - megtörtént események alapján

Dr. Andrejka Zoltán 

Még az erős önismerettel rendelkezőknek sem könnyű a személyiségük automatizmusait tetten érni: például hogy ösztönösen mit várnak el a környezetünkkel való együttműködésben nap mint nap. A Profiles senior tanácsadója 7 év sztorijaiból tár fel néhány tanulságosat - nem minden (ön)irónia nélkül.

17:40 - 18:10

Hogyan határozd meg a bérigényed pályakezdőként?

Szűcs Isván 

Valószínűleg ez lesz életed első olyan tárgyalási szituációja, amely egy jó ideig mindennap befolyásolja majd az életedet, ezért nagy a tét. De nyugodj meg, (attól megnyugszol), sok mindent megtehetsz annak érdekében, hogy a lehető legjobban felkészülj abból, mennyi a munkaerőd értéke a piacon. Az előadáson végigjárjuk lépésről lépésre, hogyan határozd meg egy munkáltató adott munkakörére a reális, de kimaxolt bérigényed.

11:00 - 11:30

Vívd ki a sikert!

Szilágyi Áron - kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó, a MOL Alapítvány jószolgálati nagykövete

A siker csak tehetség kérdése? Vagy kitartó munkával, szorgalommal bárki képes akár olyan kiemelkedő „karrierutat” is bejárni, mint Szilágyi Áron, kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó? Őt magát kérdezzük sportról, munkáról, alázatról. Ha kíváncsi vagy a siker titkára, – Áron nézőpontjából, – akkor hallgass bele a beszélgetésbe! Moderátor: Szűcs Gergely

11:40 - 12:10

Hogyan veszítsük el a motivációnkat 10 nap alatt?

Bányai Nikoletta - PR koordinátor, Frissdiplomás Kft., a HVG Állásbörze szervezője

Belevágsz valamibe, majd rövid idő elteltével úgy érzed, hogy ez nem neked való. Keresed azt, amivel szívesen töltenéd az időd, ami motivál, de nem találod. Nem érted saját magad, nem tudod megfogalmazni a célod vagy szimplán nem vagy lelkes. Miért történik ez velünk? Miért nem szeretik a munkájukat sokan? Miért nem váltanak? Miért élünk robotpilóta üzemmódban? Miért nem vagyunk bátrak? Gyere el, és dumáljunk közösen ezekről a témákról! Hátha épp itt ér a „heuréka”… :)

12:20 - 12:50

Mi akadályoz abban, hogy megteremtsd, amire vágysz?

Matyi Csongor 

Mi akadályoz abban, hogy megteremtsd azt, amire vágysz? Te magad. Sajnos. Ez van. A valóságodat ugyan Te teremted, de a teljes lényeddel, és nem csak a tudatos, szép, tiszta, racionális, célkitűzős elméddel, hanem beleszól ebbe mindaz, ami sötét, homályos, irracionális és tudattalan. Vagyis: a kettő együtt vesz részt a teremtésben. Mit lehet akkor tenni? Hogy is van akkor ez a kettősség bennünk? 

13:00 - 13:30

HR-retorika, avagy hogyan segíthetnek a filozófusok, hogy meggyőzőbb legyél  

Szűcs Gergely -  műsorvezető

Hamarosan... 

13:40 - 14:10

Egy önéletrajz önálló élete

Pethő Anikó - Aarenson Consulting - tulajdonos

Gyakran fogalmunk sincs, miért nem hívnak be minket a szerintünk tökéletesen hozzánk passzoló állásra. Leírjuk magunkról, ami miatt a legjobb jelöltek lennénk és még válasz sem érkezik.

Vajon a HR-es ugyanazt látja, amit mi gondolunk, hogy benne van? Azok a szavak, az a szerkesztés, az a kiemelés, az a hobbi megfelelően reprezentálja énünket? Alul- vagy felülértékeljük magunkat? Hol a kényes egyensúly az énmarketingben?

14:20 - 15:05

Polihisztor vagy specialista? Melyik irányt válaszd?

Limpár Imre vs. Frey Martin 

Túl sok minden érdekel, nehezen tudsz elköteleződni egyetlen szakma mellett? Vagy olyan típus vagy, aki szereti egy területben elmélyíteni a tudását? Vajon mire van szüksége inkább a munkaerőpiacnak? Az éri meg jobban, ha egy munkaterületen vagy kiemelkedő, vagy jobban jársz azzal, ha több dologhoz értesz? Hallgasd meg Limpár Imre, tanácsadó szakpszichológus és Frey Martin, 21. századi polihisztor állásfoglalását a témában!

15:15 - 15:45

Mennyire lesz rugalmas veled a munkahelyed?

Virovecz-Dibusz Dorottya - recruiter - Jobsgarden

Dorka vagyok. 25 éves. Diplomás, 2 év munkatapasztalattal. Egy 3 hónapos kisfiú anyukája. Hamarosan újra aktív tagja a munkaerőpiacnak. Vagy mégsem? Számomra fontos, hogy a munkáltatóm is rugalmas legyen. Megannyi élethelyzet, megannyi válasz. Hogyan reagál a munkaerőpiac a rugalmassági tényezők iránti megnövekedett „keresletre?” A Jobsgarden idei kutatásában arra keressük a választ, vajon mennyire rugalmas magyar munkaerőpiac.