‘my_day@business.services’ színpad

 ‘Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.’ színpad  

Szerda: 11:00 - 12:00 Csütörtök: 10:30 - 11:30

Fejtsük meg együtt a BSS rejtélyét! 5 dolog, amit még nem tudtál az üzleti szolgáltató szektorról

Nem érted az álláshirdetéseket? Eleged van a rövidítésekből, mint a CoE, RPA, BaU, OpsMan, és még sorolhatnánk? Szeretnéd érteni, hogy egy-egy pozíció mit takar vagy hogyan telik egy átlagos nap nálunk? Gyere és tudd meg, mi is a BSS (Business Services Sector) iparág, azaz az üzleti szolgáltató központok világa. #bss #bsshungary #businesservices #karrier #kihivas #kozosseg #diverzitas #szolgaltatokozpont

 

Kohl András -  Accounts Receivable and Credit Manager, Celanese Magyarország

2001 óta dolgozom a BSS szektorban, 2004 óta vezetőként. Nemzetközi tapasztalatot szereztem AP, AR, Treasury és Controlling területen, dolgoztam Spanyolországban, Londonban és Szingapúrban. A szakmai kihívások mellett az igazi szenvedélyt csapataim fejlesztése, támogatása jelenti számomra, illetve a szervezetfejlesztés, ami a BSS szektorban egy folyamatos feladat.

 

Molnár Tamás - Procure to Pay IT Deployments & Operations Leader, CIO,  IBM ISSC

Nemzetközi gazdálkodás szakot végeztem 2012-ben a BGE KKK-n. "IBMer" karrierem 8 évvel ezelőtt indult diákként. Ez idő alatt számos pozíciót töltöttem be pénzügyi és IT területen. Az elmúlt 3 évben managerként a pénzügyi terület IT stratégiájáért, fejlesztéséért és üzemeltetésért vagyok felelős a jelenleg 25 fős csapatommal együtt.

 

Tenkei Mária - Operations Manager, BT (British Telecommunications)

Bölcsész diplomával az IBM-nél kezdtem el a BSS karrieremet 2007-ben, amit a BT (British Telecommunications) követett lassan 8 évvel ezelőtt. Azóta 3 pozícióban próbálhattam ki magam, kezdve nagyvállalatok számára készített árajánlatok és rendelésévek készítésével, team management-en át a mostani helyemig, ahol 6 csapat hatékonyságáért vagyok felelős. Szerencsés vagyok, mert még mindig jól érzem magam a szektorban, a cégnél, a pozícióban, hiszen folyamatos megújulást igényel és sosem szűnik meg érdekesnek lenni.

 

Ágoston Fanni,  -  Order Management Team, National Instruments

4 éve vagyok a National Instruments népes csapatának tagja.Számos pozícióban volt lehetőségem tapasztalatot szerezni a Service szektoron belül: mentor, tréner, folyamatspecialista. Jelenleg is folyamatfejlesztéssel foglalkozom a rendeléskezelő részlegen. Mit jelent számomra a Service Center-i légkör? Friss és inspiráló megközelítése a felelősségvállalásnak és elkötelezettségnek.

 

Kalázs István - Head of FC Strategy and Deployment, Diageo

A globális pénzügyi és számviteli folyamatok javításáért, ennek a folyamatos fejlesztési és képzési folyamataiért, valamint a megfelelő szabályrendszerek kidolgozásáért vagyok felelős. Munkám mellett aktívan részt veszek az iroda közösségi életének formálásában is: Összefogom azt a 7 különböző dolgozói önkéntes csoportosulást, akik céges események, valamint önkéntes programok szervezésével teszik színesebbé a budapesti Diageo iroda életét. Több, mint 14 éve dolgozom a Diageo-nál, mely időszak alatt a következő területeken szereztem tapasztalatokat: belső ellenőrzés, pénzügyi tervezés és elemzés, beszerzési és informatikai pénzügyek, pénzügyi folyamat szervezési projektek vezetése, vevőszolgálati és vállalati pénzügyek. Ez idő alatt nagyrészt Budapesten dolgoztam, de 2 évet töltöttem a Londoni központunkban is.

 

Somogyi Katalin - Recruitment and Branding Manager, CPL Integrated Services

 

Szerda: 12:00 - 13:00 Csütörtök: 11:30 - 12:30

#nemkispalya - Élj a BSS adta lehetőségekkel!

A BSS (Business Services Sector) iparágban csak rajtad áll, hogy hogyan élsz a lehetőségeiddel. Hogyan kell karriert tervezni? Hogyan segíthet a céged az előrejutásban? Hogyan fejlődhetsz hatékonyan? A kerekasztal résztvevőinek történetein keresztül mutatjuk be a BSS karrierlehetőségeket. #bss #bsshungary #businesservices #karriertervezes #lehetosegek #tedontesz #lifelonglearning

 

Berentés Barbara - Learning & Development Manager, BT (British Telecommunications)

2007 óta dolgozom a multinacionális vállalatok, ezen belül is 6 éve a BSS világában. A pályám kezdetén igen változatos területeken szereztem tapasztalatokat: voltam rádiós hírolvasó, bárpultos, angliai gyerektáborban foglalkozásvezető, logisztikai ügyfélszolgálati munkatárs, beszerző. 2008 óta töltök be vezetői funkciót: először a Nokiánál lettem csoportvezető, majd a BP-nél és a BT-nél is, ahol Budapesten és Debrecenben 2500 kollégánk fejlesztéséért vagyok felelős. A BT-ben volt lehetőségem egyéb területeken is kipróbálni magamat, pl. kommunikáció, kiválasztás, folyamatfejlesztés, képzések.

 

Torma Cintia - EMEIA Customer Quotation Manager, National Instruments

Az egyetemi tanulmányaimmal párhuzamosan kezdtem el dolgozni a National Instruments Business Service Centerében 2014-ben. A mesterdiplomám megszerzése után fél évvel csoportvezető lettem, majd azt követően majdnem egy évvel – 2018 júliusától - már a teljes 25 fős csapatot én vezettem.

 

Szabó Noémi - Sr Administrative Assistant, Thermo Fisher Scientific

Oktatáskutatónak készültem, de beleszerettem a HR világába, ahogy gyakornokként elkezdtem dolgozni a Thermo Fisher Scientific-nél 2018 őszén. Egyre több felelősséget kaptam, s végül öt hónap HR gyakornoki lét után felvettek teljes munkaidőbe. Jelenleg különböző HR projekteken dolgozom álmaim pozíciójában, álmaim munkahelyén.

 

Szabó Klaudia - beszállítói munkafolyamatok stratégiai vezetője, Corning Hungary 

Beszállítói és vezetői tapasztalattal csatlakoztam a Corninghoz 2010-ben, hogy transzformációs projecteken keresztül gyakorolhassak hatást a cég sikeres és költséghatékony működéséhez. A globális folyamatokon dolgozva az eredményesség növekedésével hozzájárulok többek közt az autógyártásban használt speciális kijelzők vagy az űrben is használt sugárzástól védő üvegek sikereihez.

 

Cseh Klaudia - Employee Experience & Diversity Lead, BP Global Business Solutions, Europe

10 éve –  a megnyitás óta –  dolgozom a BP európai szolgáltató központjában; kezdetben mint ügyfélszolgálatos munkatárs, majd ügyfélszolgálatos Team Leader, később tranzíciókkal foglalkozó Project SME lettem a cégnél. A HR Leadership tagjaként pedig immár két éve az Employee Experience & Diversity csapatot vezetem.

 

Gál Balázs - Recruitment Head Central Europe, Citi

 

 

Péter Csucska - Managing Director and General Manager, LEXMARK International Technology Hungaria  – Csak október 2-án

A Lexmark International Technology Hungária Kft ügyvezető igazgatója vagyok. Kárpátalján születettem, ahol okleveles vegyész és kémia tanár szakon végeztem. Azóta számos iparágban megfordultam, és több szakmát tanultam. Jelenleg a Lexmarkot vezetem és az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) első alelnöke vagyok. A társadalmi felelősségvállalás elkötelezett híve vagyok, a szabadidőm jelentős részét azzal töltöm, hogy fiataloknak segítek karrierkérdésekben, hogy az enyémnél tudatosabban tervezzék a jövőjüket.

 

Szabó Anita - Transition Manager, Eaton Enterprises (Hungary)

Közgazdászként végeztem és több mint 10 év tapasztalattal rendelkezem a Business Service Centerek világában. Project Managerként dolgozom, ehhez a PMI intézet Project Manageri minősítését is megszereztem. A British Petrolnál folyamat fejlesztési területen dolgoztam, ahol a Process Engineer csapatot vezetettem, jelenleg pedig már 3 éve dolgozom az Eatonnél, mint Transition Manager.

Szerda: 14:00 - 15:00 Csütörtök: 13:30 - 14:30

A csocsóasztalon innen, a babzsákon túl - Avagy hogy látjuk a jó munkahelyi környezetet

Nem kell külföldre menned ahhoz, hogy színvonalas környezetben töltsd a munkanapjaidat. Modern iroda az alap, és oda is figyelünk arra, hogy jól érezd magad. Panel résztvevőink elmesélik, hogyan. #bss #bsshungary #businesservices #kozosseg #csapatmunka #szeretemazirodam #inspiráció

 

Polgár Petra - Operations Manager, Randstad Hungary

A Randstad Hungary, Magyarország piacvezető munkaerő-közvetítő cégének operációs vezetője vagyok. Jóllehet 13 éve elköteleződtem a HR tanácsadás felé, a BSS szektorhoz személyes kötődésem is van, mivel karrieremet szintén az ország egyik első BSC-jében kezdtem pályakezdőként. Fő szakterületem csapataimmal szolgáltatóközpontok támogatása a recruitment széles spektrumában, új BSC-k felépítésétől állandó pozíciók betöltésén át a toborzás teljes kiszervezéséig. Kollégáimmal negyedévente több száz pályázónak segítünk abban, hogy a BSC szektorban találják meg leginkább hozzájuk illő állást. 

 

Jessy Enrico Hoogeveen - Jessy Enrico Hoogeveen, Service Desk Agent & Translator, Unisys

Jessy Enrico Hoogeveen vagyok, 23 éves és holland állampolgárságú. Már majdnem egy éve dolgozok a Unisysnél ahol több feladatot is végzek, mint például holland és angol nyelvű agent vagyok, így hívásokat kezelek, az új holland partnereinkre vonatkozóan én végzem a hivatalos anyagok fordítását, a leendő angol illetve holland nyelvű kollegák interjúztatását és betanuló trainingjét végzem. Ezek mellett Engagement Influencerként is tevénykenykedem az irodában, így segítve a csapatok és dolgozók eredményes munkáját. 

 

Földesi Péter - Senior Team Leader, Eaton Enterprises (Hungary)

Közel 10 év külkereskedelmi tapasztalat megszerzése után, 2017-ben csatlakoztam az Eaton csapatához, ahol az ügyfélszolgálaton dolgozó csapatok feladatainak koordinálásával foglalkozom, biztosítva a lehető legmagasabb szintű ügyfélelégedettséget úgy, hogy az illeszkedjen a cég stratégia céljaihoz. A munkám fontos része az ügyfélszolgálati csapatvezetők támogatása és szakmai fejlődésük segítése. Mindezek mellett stratégiai partnerséget ápolok az Eaton-n belül a nemzetközi döntéshozókkal és a felsővezetéssel.        

 

Pusztai Gergely - Operations Delivery Manager, CPL Integrated Services

A CPL IS Kft-nél dolgozom, 9 éve az operációban. ITIL képesítéssel rendelkezem, a Miskolci Egyetemen végzett Területfejlesztés specializáción. Magyarul, angolul és hollandul beszélek. Számos, a banki, biztosítási és a kereskedelmi szektorokban működő ügyfél service desk támogatásának bevezetésében és átalakításában vettem részt. Fő feladatom jelenleg 13 ügyfél és az ezeket támogató 230 kolléga felügyelete, valamint a budapesti irodában dolgozó CPL IS vezetők mentorálása, tréningezése. 

 

Kelemen Lilla - Employer Branding Specialist, BP Global Business Solutions, Europe

Az elmúlt 5 évben többnyire employer branding területen dolgoztam, mely magában foglalta a BP értékkínálatának megértését és az ezen alapuló tudatos munkáltatói márkaépítés keretrendszerének felépítését és működtetését. Emellett kiemelten érdekel a felsőoktatás és cégek oktatásban vállalt szerepe.

 

Csuhaj Katalin - Managing Director, Corning Hungary 

2017 óta vagyok a Corning Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. A 125 fős szervezet pénzügyi és számviteli szolgáltatásokat nyújt belső ügyfelei részére hozzájárulva a Gorilla Glass és a globális optikai hálózatok sikertörténetéhez. A cégen belüli karrierem nagyszerű példa a lehetőségekre hiszen 12 év alatt a junior munkavállalótól az ügyvezető igazgatói pozícióig jutottam. A Szegedi Tudományegyetemen végeztem közgazdászként.

Szerda: 15:00 - 16:00 Csütörtök: 14:30 - 15:30

Fontos neked hogy vagy? Rugalmasság, otthoni munkavégzés lehetőségei

A BSS iparágban a valós eredményeid számítanak, és nem az, hogy mettől meddig ülsz a gép előtt. Hiszünk abban, hogy mindenki másként hatékony, és amennyire lehet, megteremtjük a lehetőségét, hogy megvalósítsd önmagad. Álom ez, vagy valóság? Tudj meg többet a rugalmas munkavégzésről, munka-magánélet egyensúlyról az üzleti szolgáltató központokban! #csaladbarat #bss #bsshungary #businesservices #egyensuly #rugalmassag #homeoffice #jolerzemmagam #fontosvagyok #közösségépítés

 

Láng Dénes - Sr Director GBS, Thermo Fisher Scientific

Több mint 15 éves vezetői tapasztalatom van a BSS szektorban. 2018 októberétől vezetem a Thermo Fisher Scientific Globális Szolgáltatóközpontját Budapesten. Az emberközpontú szervezet építése mindig is elsődleges volt számomra, hiszen a siker, a teljesítmény és az eredmények, minden rajtunk, embereken múlik.

 

Nagy Anna - Finance Coordinator, CSS Operations, EMEA HTR, Corning Hungary

Friss diplomásként csatlakozott a Corninghoz 2018 júliusában. Fő feladatai a francia bérszámfejtés és projekt munkák, ahol a francia és angol nyelvtudása, HÖK, valamint diákszervezeti vezetői tapasztalataival járul hozzá Corning sikeréhez: tisztább levegőhöz, világvezető orvosi üvegtermékekhez és lapos kijelzőkhöz.

 

Kósa Szilvia - ISSC Talent Acquisition Manager, IBM ISSC

2007 óta dolgozom az IBM-nél munkaerő kiválasztás területén. Egyik legérdekesebb tapasztalatom a bulgáriai SSC kezdő 400 fős csapatának felvétele. Jelen pozíciómba 7 év GYES után tértem vissza 2018-ban. 4 gyermek édesanyjaként, rugalmas munkaidőben dolgozom - részben az irodából, részben otthonról.

 

Tatár-Kiss Klára - CE5 Cluster HR Head (CHRO, Hungary, Czech Republic, Slovakia, Romania, Bulgaria), Citi

Jelenleg a Citibank kelet-európai HR igazgatója vagyok, több mint 19 éves multinacionális hazai és külföldi környezetben szerzett tapasztalattal rendelkezem.  Munkám során fontosnak tartom a sokszínűséget, erőfeszítéseimet a Lifegarden Példakép díjjal jutalmazta. A coaching típusú vezetői szemléletmód elkötelezettje vagyok, maga is gyakorlom, EMCC senior practitioner akkreditációval rendelkező coach vagyok. Tanulmányaimat Magyarországon és Angliában folytattam, rendelkezem fellow CIPD minősítéssel és NLP master parcitioner végzettséggel, jelenleg az ELTE Szociológia Doktori Iskola keretein belül folytatom kutatásomat és doktori tanulmányaimat

 

Szabó Zoltán- General Manager, BT (British Telecommunications)

A BME Villamosmérnöki Karán végeztem, majd ugyanitt szereztem MBA diplomát. Karrierem nagy részét az IT, telekommunikációs szektorban töltöttem, a BT-hez öt évvel ezelőtt csatlakoztam. Ebben az időszakban a vállalat létszáma a kétszeresére nőtt, immáron eléri a 2500 főt, és ezzel mára az egyik legnagyobb üzleti szolgáltató központ Magyarországon. Akkor élvezem legjobban a munkámat, ha cégeket, szervezeteket építhetek és alakíthatok át. Én vezettem a BT magyarországi stratégiájának és víziójának a megalkotását, amelynek eredményeképpen a cég 22 különböző területet összefogó igazi kiválósági központtá alakult. 

 

Zoller Ágnes - Kommunikációs Manager, ExxonMobil

12 éve dolgozom az ExxonMobilnál, a Fuels & Lubes üzletágban kezdtem a karrierem, ahol többféle vezetői pozícióban is kipróbálhattam magam. 2014-ben szülési szabadságra mentem második gyermekemmel, majd Customer Support manageri pozícióba tértem vissza. Jelenleg a belső és külső kommunkációért, valamint a kormánykapcsolatokért vagyok felelős.

 

Pálfi Zita - Head of Recruitment Services, Karrier Hungária

A Karrier Hungária Személyzeti Tanácsadó Iroda Recruitment Szolgáltatási Vezetője vagyok. 11 éve dolgozom a toborzás-kiválasztás területén. A cégen belül az én feladatom a business unitok irányítása, stratégia alkotás, az ügyfélelégedettség biztosítása és a teljesítmény management.

Szerda: 16:00 - 17:00 Csütörtök: 15:30 - 16:30

(Színes+inspiratív+közösségi)3 Dolgozz külföldön, itthonról!

Multikulti: divatszó, vagy valódi trend? Mik a multikulturális környezet előnyei számodra? Irodáinkban pörgős nemzetközi hangulat vár, egy átlagos központban 30-nál is több nemzet képviselteti magát. Az itthoni sokszínűség mellett néhány pozícióban hosszabb-rövidebb, vagy akár rendszeres üzleti útra is van lehetőség. Tudj meg többet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. színpadon! #multikornyezet #kreativitas #kihivas #kultura #sokszinuseg #utazas #bss #bsshungary #businesservices

 

Ludányi Karen BernadineLogistics Lead- Export/Import Operations EMEA, Celanese Magyarország

2014-ben csatlakoztam a Celanese logisztikai csapatához, mint logisztikai koordinátor. Másfél év után közúti csapatvezetőnek neveztek ki, majd egy évre rá az import-export logisztikai csapat vezetését kaptam meg. A logisztika, főleg a hajós szállítás az egyik szenvedélyem, a people management és a folyamat fejlesztés a fókusz területem. 

 

Bajusz Rita - Early Talent Program Manager, Eaton Enterprises (Hungary)

A Miskolci Egyetemen közgazdász szakon végeztem 2006-ban, majd rögtön Kanadába költöztem egy évre, ahol HR osztályon dolgoztam az akkori Alcatel-Lucent telekommunikációs cégnél, mint Student Program koordinátor. 2007-ben Brüsszelben folytattam a karrieremet a Bridgestone Europe gumigyártól cég európai központjában. Ott 9 évig dolgoztam Talent management, tréning, toborzás, kiválasztás területeken. 10 év külföldi tapasztalat után, 2016-ban tértem haza Budapestre, és az Eaton-nál mint Early Talent Program manager dolgozom. Én vezetem az Eaton EMEA régiós, 90 fos Gyakornoki Vezető Képző programját, es a régiós Early Talent stratégiáját. Nagyon szeretek nemzetközi cégnél dolgozni, és tréningek, illetve coaching keretében a jövő vezetőit kepézni. Nekem ez a legnagyobb lehetőség, hogy Magyarországról tudok külföldi környezetben, nemzetközi munkát végezni.

 

Sziráki-Gruber Petra - Global Due Diligence Manager and Organizational Change Management Associate, Unisys

Nemzetközi Tanulmányok szakot végeztem 2005-ben, ezt követően kis- és középvállalkozásoknál dolgoztam főleg pályázatírással kapcsolatos munkakörben. 2007-ben csatlakoztam a Unisys-hez, mert mindig is vonzott a multinacionális környezet, éreztem, hogy több lehetőségem lesz tanulni, fejlődni, más területen kipróbálni magam. Azóta 3 IT projekt menedzsmenttel kapcsolatos pozíciót is betölthettem, jónéhány országba, több kontinensre is eljutottam. Jelenleg Due Diligence Manager pozícióban dolgozom és fél éve Organizational Change Management-et tanulok, valamint részt veszek ezen ágazat metodológiájának kialakításában. Főleg külföldiekkel dolgozom együtt virtuális csapatokat alkotva. Nagyon szerencsésnek érzem magam, mert imádom a munkámat, szeretem az embereket, akikkel nap mint nap együtt dolgozom. Vezetőim mindig elismerték és nagyra értékelték a munkámat, ami folyamatos megújulást, tanulást igényel és én még mindig nagyon érdekesnek és inspirálónak találom.

 

Alejandro Jimenez - SD Talent Agent, TATA Consultancy Services

Az élet filozófiám azt, hogy nem számít honnan vagy és hol vagy jelenleg, legyél a lehetőleg legjobb önmagad és mutasd meg mindenkinek mennyit érsz. Az eredeti szakmám közgazdász, de most az IT szektorban tevékenykedem. A Tata Consultancy Services büszke munkatársa vagyok és mindennap garantált kihívás vár rám.

 

Zács Kristóf - DBS and Global Functions Reward Manager, Diageo

11 éve csatlakoztam a Diageo budapesti recruitment csapatához. Azóta lehetőségem nyílt kipróbálni magam a HR területén belül és kívül is. Támogattam a budapesti iroda több üzleti egységét is HR Business Partnerként de lehetőségem volt Change Managerként támogatni a felépítését 2 üzleti központnak Afrikában és Ázsiában is. Legutóbb Reward Managerként a Diageo Globális funkcióit támogattam kompenzációs stratégia kialakításában. Az elmúlt több mint 10 év során lehetőségem volt körbejárni a HR különböző területeit, valamint külföldön élve értékes tapasztalatokra szert tenni amit a munkám során mindig tudok hasznosítani

 

Borsics László - Chemical Commercial and Supply EPMO supervisor, ExxonMobil

2005-ben indult a karrierem az ExxonMobil-nál mint projekt elemző. A 15 év alatt projekt, program es portfolio menedzsment témakörökre fókuszáltam. Karrierem oroszlánrészét külföldön (Németország, Belgium, USA) töltöttem, az USA-ban 7 évig voltam kiküldetésben mint projekt tervezési és elemzési vezető. Felvillanyoz a kultúrák megismerése, új generációs vezetői szerepkörök és a coaching.