HungaroControl Zrt. 2019 Ősz

  • Mérnöki, műszakiInformatikaiPénzügy, Számvitel, LogisztikaSSC, állások jó nyelvtudássalTovábbi
  • Szakmai gyakorlat0-1 év tapasztalatot igénylő1-3 év tapasztalatot igénylő3-5 év tapasztalatot igénylő
  • MagyarAngol

Mivel foglalkozunk?

A HungaroControl Zrt. meghatározó szereplője az európai légiközlekedésnek, éves szinten körülbelül 700.000 légi jármű fordul meg a magyar légtérben.

Légiforgalmi irányítóink a legmodernebb technika segítségével, a nap minden órájában, az év minden napján ellenőrzik és irányítják a rájuk bízott légtér forgalmát. 

Európában egyedülálló módon a magyar irányítók a Koszovó feletti magas légtérben, az ún. KFOR szektorban is szolgálatot látnak el.

Hol dolgozunk?

Budapest

Kiválasztási folyamatunk

Az irányítás izgalmas és összetett feladat, mely speciális készségeket, képességeket igényel, ezért a jelentkezők közül egy többfordulós felvételi eljárásában választjuk ki azokat, akik részt vehetnek a légiforgalmi irányító képzésen.

Kiválasztási folyamatunk

1. kör: Regisztráció és 4 fontos dokumentum feltöltése

             Fényképes önéletrajz
             Motivációs levél
             Angol középfokú komplex nyelvvizsga
             Legmagasabb iskolai végzettséget igazoló dokumentum (minimum érettségi)

Első körben a beadott pályázati anyagok alapján végzünk egy előszűrést. Ellenőrizzük, hogy a jelentkező megfelel-e a kiírásban szereplő követelményeknek és vizsgáljuk a motivációját.

2.-3. kör: Képességek vizsgálata, személyiségvonások feltérképezése 

A kiválasztási eljárás második és harmadik körében az előszűrt jelentkezők kognitív képességeit, angol nyelvtudását, valamint a légiforgalmi irányító munkakör ellátásához fontos személyiségjegyeket mérjük.

A pszichológiai munka-alkalmassági tesztjeink egyes elemeinek segítségével kognitív képességeket mérünk, bizonyos elemeivel pedig a légiforgalmi irányító munkakör ellátásához fontos személyiségjegyek meglétét vizsgáljuk.

A vizsgálat során a mért kompetenciák köre igen széles, melyek a légiforgalmi irányító munka ellátásához elengedhetetlenül szükségesek. A teljesség igénye nélkül néhány tulajdonság, kompetencia, melyeket a tesztek vizsgálnak: átfogó logikus gondolkodásmód, gyors és hatékony döntéshozatal, szelektív és megosztott figyelem, rövidtávú memória, térbeli orientáció, stb.

A fenti kognitív képességek és az angol nyelvtudás mérésére az Eurocontrol által kifejlesztett, Európa szerte alkalmazott, számítógép alapú teszteket (First European Air Traffic Controller Selection Test I-II), használjuk. A feladatok angol nyelven vannak, melyek három részből épülnek fel: útmutató, gyakorló feladatok és példák, illetve maga a teszt, így az éles helyzet előtt van lehetőség átolvasni és gyakorolni a feladatokat. Fontos, hogy középfokú nyelvvizsga a követelmény, hiszen a FEAST tesztek nyelvezetének megértése magabiztos középfokú nyelvtudást igényel.

A jelentkezők számára a tesztelés nem jár költséggel, ugyanis a tesztek anyagi terhét a HungaroControl Zrt. viseli.

A képesség vizsgálatok időpontjáról, helyszínéről és a fontos tudnivalókról minden érintettet az általa megadott e-mail címen keresztül előzetesen értesítünk.

4. kör: Egészségügyi alkalmasság vizsgálata

Amennyiben sikeresen teljesítette egy jelentkező a FEAST tesztet, a következő lépés az orvosi vizsgálat. Ez a kiválasztási lépés az egészségügyi alkalmasságot hivatott felmérni, amit szigorú feltételek és hatósági szabályok együttesen határoznak meg.

A HungaroControl Zrt. által előzetesen egyeztetett időpontban kell a repülőorvosi vizsgálaton megjelenni, melynek költségeit a jelentkezőknek a vizsgálat helyszínén kell kifizetniük. Az alkalmassági vizsgálat és az arról kiállított igazolás díja jelenleg 33.700 Ft/fő.

Alkalmas minősítés hiányában a jelentkező nem folytathatja a kiválasztást, illetve nem kezdheti meg a képzést.

Tapasztalataink alapján a vizsgálat közel egy napot vesz igénybe vesz, így a jelentkezőknek azt javasoljuk, hogy ennek tudatában tervezzék meg az aznapi teendőiket.

Részleteket az alábbi linken érhetőek el: http://www.reporvos.hu

5. Assessment Center (AC)

A sikeres orvosi vizsgálatot egy csoportos kiválasztási módszer az úgynevezett Assessment Center követi, ahol szociális (pl.: együttműködés, csapatmunka) és egyéb kompetenciákat (pl: stressztűrés) vizsgálunk. Egy AC 4 jelölt és 8 értékelő részvételével zajlik és körülbelül 4-5 órán át tart.

Az Assessment Centert követően meghozzuk a végső döntést arra vonatkozóan, hogy kik lesznek azok, akik az aktuális év szeptemberében megkezdhetik a képzést.