Hageni Távegyetem/FernUniversität in Hagen E45

  • BSc, BA, MSc, MA, osztatlan, PhD, DLA, Ösztöndíj, Egyéb,
  • Állatbarát munkahelyBababarát munkahely

Mivel foglalkozunk?

Hageni Távegyetem – Magyarországról megszerezhető, német diploma!

Gyakran felmerül: Hogyan tudom magam tovább képezni, a munkát a tanulással összeegyeztetni?
A Hageni Távegyetem vonzó alternatívát nyújt mindazoknak, akik jól beszélnek németül és szeretnének munka, kisgyermek / család, esetleg párhuzamosan egy másik felsőoktatási intézmény mellett egyetemi végzettséget szerezni, magukat tovább képezni.
A tanulmányokra ösztöndíj pályázható!

Hol vannak a képzéseink?

A képzéseket bárhonnan lehet végezni, a hangsúly az online tartalmakkal (mint szemináriumok, előadások, konzultációk, podcastok, stb.) megtámogatott, önálló tanuláson van. A hallgatók nyomtatott tananyagot kapnak minden egyes modulhoz, ezt egészítik ki az online tartalmak, a vizsgákat pedig személyesen, Budapesten lehet letenni.

Felvételi folyamatunk

A Hageni Távegyetemen nincs felvételi (nincs pontszámítás, rangsorolás, felvételi vizsga, stb.), csak beiratkozás.  Aki teljesíti a felvételi követelményeket, azt felveszik az egyetemre. Beiratkozni évente kétszer, mindig december-januárban, illetve június-júliusban lehet.

Felvételi folyamatunk

A FernUniversität in Hagenre nem kell felvételizni. Középiskolai érettségivel (vagy szakirányos alap-diplomával) és a német nyelvtudás igazolásával lehet beiratkozni. A beiratkozási időszak minden évben december 1. és január 31. között van a nyári szemeszterre, és június 1. és július 31. között a téli szemeszterre.
A 2005 után érettségizetteknek minden szakon két emelt szintű érettségire van szükségük, hogy melyik tárgyból, az attól függ, hogy milyen szakra jelentkeznek. A FernUnin a Wirtschaftswissenschaft, a Wirtschaftsinformatik és a Psychologie szakokhoz mindenképp emelt szintű matematika érettségi kell. A többi bölcsész szakon, mint például a Bildungswissenschaft, a Kulturwissenschaft, a Verwaltungswissenschaft, az egyik emelt szintű érettséginek egy idegen nyelvből kell lennie.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

- érettségi bizonyítvány, ha alapszakon kíván tovább tanulni,
- az (alapszakos vagy mesterszakos) diploma, valamint Diploma Supplement, ha mesterszakon kíván tovább tanulni,
- nyelvvizsga bizonyítvány felsőfokú nyelvtudásról vagy a 4 középiskolai év német nyelvtanulásról a bizonyítvány, vagy német érettségi,
- a fenti dokumentumok eredetije, másolata és fordításai, amennyiben azok nem angol vagy német nyelven kerültek kiállításra.

Hiányzik valamilyen dokumentumod, mégis szeretnéd elkezdeni a képzést?
Erre találták ki az úgynevezett "Akademiestudium" státuszt, ami magyarul talán a vendéghallgatónak felel meg. Akademiestudent-ként beiratkozhatsz az egyetemre bármilyen igazolás nélkül, ugyanúgy haladhatsz a tanulmányokkal, mintha egy adott szakra iratkoztál volna be, semmilyen hátrány nem ér. Majd ha teljesítetted a hiányzó feltétel(eke)t, akkor státuszt váltva, már az adott szakra beiratkozva folytathatod a tanulmányokat.

Aktivitások a helyszínen

A kiállításon minden felmerülő kérdésed felteheted a Hageni Távegyetem Budapesti Központjának és találkozhatsz aktív hallgatókkal is, akik nagyon szívesen mesélnek a távoktatással kapcsolatos tapasztalataikról, nehézségekről, sikerekről, hogy mit értek el vele, és hogy miért érdemes belevágni.

Kollégáink a helyszínen

  • dr. Germán Györgyi igazgató
  • Stefán Krisztina Marketing- és tanulmányi referens
  • Fodor Kinga Marketing- és tanulmányi referens

Kollégáink a helyszínen

dr. Germán Györgyi

igazgató Mivel kapcsolatban kereshetsz?

Szívesen segítek bármiben, ami a Hageni Távegyetemmel kapcsolatos, de nyelvtanárként a nyelvi követelményekkel, nyelvvizsgákkal kapcsolatban tudok a leginkább segíteni.

Stefán Krisztina

Marketing- és tanulmányi referens Mivel kapcsolatban kereshetsz?

Bármivel, ami Hageni Távegyetem: mikor lehet beiratkozni, hogyan, milyen szakok vannak, milyen emelt szintű érettségik kellenek az adott szakokhoz, milyen minta-tantervek és szakosodási lehetőségek vannak, miért érdemes belevágni, mik a hallgatók tapasztalatai. Gyere és kérdezz! :)

Fodor Kinga

Marketing- és tanulmányi referens Mivel kapcsolatban kereshetsz?

Bármivel, ami Hageni Távegyetem: mikor lehet beiratkozni, hogyan, milyen szakok vannak, milyen emelt szintű érettségik kellenek az adott szakokhoz, milyen minta-tantervek és szakosodási lehetőségek vannak, miért érdemes belevágni, mik a hallgatók tapasztalatai. Gyere és kérdezz! :)

Aktuális képzések
Filozófia MSc, MA, osztatlan,
Gazdaságinformatika BSc, BA,
Governance MSc, MA, osztatlan,
Gyakorlati Informatika MSc, MA, osztatlan,
Informatika MSc, MA, osztatlan,
Informatika BSc, BA,
Jogtudomány BSc, BA,
Jogtudomány MSc, MA, osztatlan,
Képzéstudomány BSc, BA,
Közgazdaságtan BSc, BA,
Közgazdaságtan MSc, MA, osztatlan,
Kultúratudomány BSc, BA,
Matematika BSc, BA,
Matematika MSc, MA, osztatlan,
Művelődés- és médiatudomány - E-Educatio MSc, MA, osztatlan,
Politikatudomány, közigazgatás és szociológia BSc, BA,
Pszichológia BSc, BA, PhD, DLA,
Pszichológia MSc, MA, osztatlan,
Újkori Európa: történelem és irodalom MSc, MA, osztatlan,
Szociológia MSc, MA, osztatlan,