Hageni Távegyetem/FernUniversität in Hagen 2019 Ősz

  • BSc, BA, MSc, MA, osztatlan, PhD, DLA, Ösztöndíj, Nemzetközi képzés, Egyéb,
  • Állatbarát munkahelyCsaládbarát munkahelyAkadálymentesített munkahelyHome office lehetőség

Mivel foglalkozunk?

Hageni Távegyetem – Magyarországról megszerezhető, német diploma!

Gyakran felmerül: Hogyan tudom magam tovább képezni, a munkát a tanulással összeegyeztetni?
A Hageni Távegyetem vonzó alternatívát nyújt mindazoknak, akik jól beszélnek németül és szeretnének munka, kisgyermek / család, esetleg párhuzamosan egy másik felsőoktatási intézmény mellett egyetemi végzettséget szerezni, magukat tovább képezni.
A tanulmányokra ösztöndíj pályázható!

Hol vannak a képzéseink?

A képzéseket bárhonnan lehet végezni, a hangsúly az online tartalmakkal (mint szemináriumok, előadások, konzultációk, podcastok, stb.) megtámogatott, önálló tanuláson van. A hallgatók nyomtatott tananyagot kapnak minden egyes modulhoz, ezt egészítik ki az online tartalmak, a vizsgákat pedig személyesen, Budapesten lehet letenni.

Felvételi folyamatunk

A Hageni Távegyetemen nincs felvételi (nincs pontszámítás, rangsorolás, felvételi vizsga, stb.), csak beiratkozás.  Aki teljesíti a felvételi követelményeket, azt felveszik az egyetemre. Beiratkozni évente kétszer, mindig december-januárban, illetve június-júliusban lehet.

Felvételi folyamatunk

A FernUniversität in Hagenre nem kell felvételizni. Középiskolai érettségivel (vagy szakirányos alap-diplomával) és a német nyelvtudás igazolásával lehet beiratkozni. A beiratkozási időszak minden évben december 1. és január 31. között van a nyári szemeszterre, és június 1. és július 31. között a téli szemeszterre.
A 2005 után érettségizetteknek minden szakon két emelt szintű érettségire van szükségük, hogy melyik tárgyból, az attól függ, hogy milyen szakra jelentkeznek. A FernUnin a Wirtschaftswissenschaft, a Wirtschaftsinformatik és a Psychologie szakokhoz mindenképp emelt szintű matematika érettségi kell. A többi bölcsész szakon, mint például a Bildungswissenschaft, a Kulturwissenschaft, a Verwaltungswissenschaft, az egyik emelt szintű érettséginek egy idegen nyelvből kell lennie.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

- érettségi bizonyítvány, ha alapszakon kíván tovább tanulni,
- az (alapszakos vagy mesterszakos) diploma, valamint Diploma Supplement, ha mesterszakon kíván tovább tanulni,
- nyelvvizsga bizonyítvány felsőfokú nyelvtudásról vagy a 4 középiskolai év német nyelvtanulásról a bizonyítvány, vagy német érettségi,
- a fenti dokumentumok eredetije, másolata és fordításai, amennyiben azok nem angol vagy német nyelven kerültek kiállításra.

Hiányzik valamilyen dokumentumod, mégis szeretnéd elkezdeni a képzést?
Erre találták ki az úgynevezett "Akademiestudium" státuszt, ami magyarul talán a vendéghallgatónak felel meg. Akademiestudent-ként beiratkozhatsz az egyetemre bármilyen igazolás nélkül, ugyanúgy haladhatsz a tanulmányokkal, mintha egy adott szakra iratkoztál volna be, semmilyen hátrány nem ér. Majd ha teljesítetted a hiányzó feltétel(eke)t, akkor státuszt váltva, már az adott szakra beiratkozva folytathatod a tanulmányokat.