Hageni Távegyetem 2020 Tavasz

  • InformatikaiGazdaságiTovábbi területek
  • BSc, BA, MSc, MA, osztatlan, PhD, DLA, Ösztöndíj, Nemzetközi képzés, Egyéb,
  • Állatbarát munkahelyCsaládbarát munkahelyAkadálymentesített munkahelyHome office lehetőség

Mivel foglalkozunk?

Hageni Távegyetem – Magyarországról megszerezhető, német diploma
Egy oktatási forma, amit a vírus sem veszélyeztet - távoktatás az egyetem 1974-es megalakulása óta.

Tanulj német nyelvű alap- és mesterképzésen, költségtérítés nélkül, csak a tananyagköltség megfizetésével (félévente 45-100.000 Ft). A tananyagköltségre ösztöndíj pályázható. A képzés munka és család mellett is végezhető, és akkreditált, német egyetemi diplomát ad a képzés végén.

Hol vannak a képzéseink?

A képzéseket bárhonnan lehet végezni, a hangsúly az önálló tanuláson van, amely mküllönböző online tartalmakkal van megtámogatva (online előadás, szemináriumok, konzultációk, hallgatói fórum, stb.).  A hallgatók nyomtatott tananyagot kapnak minden egyes modulhoz, ezt egészítik ki az online tartalmak, a vizsgákat pedig személyesen, Budapesten lehet letenni.

Felvételi folyamatunk

A Hageni Távegyetemen nincs felvételi (nincs pontszámítás, rangsorolás, felvételi vizsga, stb.), csak beiratkozás. Aki teljesíti a felvételi követelményeket, azt felveszik az egyetemre. Beiratkozni évente kétszer, mindig december-januárban, illetve június-júliusban lehet.

Felvételi folyamatunk

A beiratkozási időszak minden évben december 1. és január 31. között van a nyári szemeszterre, és június 1. és július 31. között a téli szemeszterre.

Beiratkozás alapszakra


Alapszakra középiskolai érettségivel (vagy  már megszerzett alapszakos diplomával) és a német nyelvtudás igazolásával lehet beiratkozni.
A 2005 után érettségizetteknek, akik érettségijük alapján szeretnének jelentkezni, egy emelt szintű érettségire van szükségük, hogy mely tárgyból, az a választott szaktól függ. A Wirtschaftswissenschaft és a Mathematik szakokhoz mindenképp emelt szintű matematika érettségi kell. A pszichológia, a jog és a többi bölcsész szakon az emelt szintű érettséginek egy idegen nyelvből kell lennie. A Wirtschaftsinformatik és az Informatik szakokhoz matematika vagy informatika emelt érettségi kell.
Emellett a német nyelvtudást kell tudni igazolni, nemzetközileg elismert, felsőfokú, C-típusú nyelvvizsgával, VAGY 4 év középiskolai német nyelvtanulással.

Beiratkozás mesterszakra:

Mesterszakra már megszerzett, szakirányú alapszakos vagy osztatlan diplomával és a német nyelvtudás igazolásával lehet beiratkozni.
Emellett a német nyelvtudást kell tudni igazolni, nemzetközileg elismert, felsőfokú, C-típusú nyelvvizsgával, VAGY 4 év középiskolai német nyelvtanulással.


Hiányzik valamilyen igazolásod, mégis szeretnéd elkezdeni a képzést?
Erre találták ki az úgynevezett "Akademiestudium" státuszt, ami magyarul talán a vendéghallgató státusznak felel meg. Akademiestudent-ként beiratkozhatsz az egyetemre bármilyen igazolás nélkül, ugyanúgy haladhatsz a tanulmányokkal, mintha egy adott szakra iratkoztál volna be, semmilyen hátrány nem ér. Majd ha teljesítetted a hiányzó feltétel(eke)t, akkor státuszt váltva, már az adott szakra beiratkozva folytathatod a tanulmányokat.
Az Akademiestudium státusz egyedül a pszichológia szakon nem érvényes!