Cpl Jobs Kft. 2019 Ősz

  • Mérnöki, műszakiInformatikaiPénzügy, Számvitel, LogisztikaÉrtékesítés, Marketing, HRSSC, állások jó nyelvtudássalTovábbi
  • Szakmai gyakorlat0-1 év tapasztalatot igénylő1-3 év tapasztalatot igénylő3-5 év tapasztalatot igénylő5 évnél több tapasztalatot igénylő
  • AngolNémetFranciaOlaszSpanyolOrosz

Mivel foglalkozunk?

A filozófiánk "The best people for the job". Arra törekszünk, hogy szoros kapcsolatot ápoljunk a mind az ügyfeleinkkel, mind a jelöltjeinkkel, annak érdekében, hogy jobban megértsük azt, hogy mire van szükségük ahhoz, hogy az egyéni céljaikat elérjék. 
Az elmúlt évben, hála a CPL tanácsadói csapatának több, mint 22 000 embert helyeztünk el világszerte.

Hol dolgozunk?

Magyarország, Csehország, Egyesült Királyság, Írország, Lengyelország, Szlovákia

Kiválasztási folyamatunk

Az önéletrajz és a motivációs levél elkészítése azt sugallja, hogy készen áll az álláskeresésre és az ezt követő interjúkra. 
A kiválasztási folyamatban a következő lépésekre van szükség:
Az önéletrajz elkészítése
Kísérőlevél írása
Felkészülés a tanácsadó első hívására
A munkáltató megismerése
Készülj fel a személyes találkozásra
Professzionális megjelenés az interjún

Kiválasztási folyamatunk


Az önéletrajz elkészítése

A megfelelő önéletrajz elkészítése az első lépés az új munkahely felé. Milyen információkat szükséges az önéletrajzba beletenni?
Mindig legyen benne az elérhetősége - telefonszám, cím, e-mail. Ha munkát keres, használja a professzionális e-mail címét. A legjobb megoldás egy e-mail címre ami a saját nevére szól.
A szakmai tapasztalat bemutatásakor, kezdje a legutóbbival.
Ha a vállalaton belül előléptették, kezelje külön pontként az anyagában, mint ha egy önálló munkakör lenne és készítsen külön részletes leírást is róla. Ne feledje el megadni a pontos dátumát.
Amikor leírja a tapasztalatait és felelősségi körét próbáljon azokra koncentrálni, amelyek a legértékesebb az új munkáltató számára. A tapasztalata meg kell, hogy ragadja a toborzó figyelmét.
Amikor a korábbi munkahelyi tapasztalatait mutatja be, bizonyosodjon meg róla, inkább az elért eredményeit tartalmazza mintsem egy egyszerű listát a felelősségi köréről. Ezek fogják megmutatni a cég számára melyek azok az értékek amikkel hozzá tud járulni a cég sikerességéhez. Azonban nem hagyja, csupán az eredmények domináljanak egy – egy feladatkör leírásakor.
A CV megjelenése csaknem olyan fontos, mint a tartalma. Önéletrajznak egyértelműnek kell lennie és hivatalos stílusban kell íródnia. Ne feledje, hogy elegendő helyet hagyjon tipográfia szempontból ahhoz is, hogy ne tűnjön túl struktúráltnak és zsúfoltnak.
Az önéletrajz minden oldalán kell,hogy legyen egy jól látható fejléc.
Használjon pontokba szedett gondolatokat, amelyeket a leginkább átlátható és olvasható módon helyezzen el a szövegben.
Ellenőrizze a szövegben a helyesírási és nyelvtani hibákat - győződjön meg róla, hogy ne legyenek eltérések.


Kísérőlevél írása

A kísérőlevél lehetővé teszi, hogy röviden és tömören kiegészítse az önéletrajzában leírt munka tapasztalatait majd néhány gondolatban leírja a motivációit is.
Mit kell tartalmaznia a motivációs levélnek?
Az állásajánlat megnevezését amire pályázik. Írja meg, hol találta, és azt is, hogy mi az a leghamarabbi dátum, amikor el tudná kezdeni az új munkát.
Írja meg, miért tartja érdekesnek az állásajánlatot, és miért döntött úgy, hogy elküldi a pályázatát a jövőbeni munkáltatóhoz.
Az utolsó bekezdésben érdemes röviden összefoglalni a képesítéseket. Írja le, hogy a vállalat miként részesülhet előnyben akkor, ha felveszik Önt erre a pozícióra.


Felkészülés a tanácsadó első hívására

Amennyiben a munkáltató érdekesnek találja az önéletrajzát, számíthat arra, hogy fel fogják keresni telefonon és meghívják egy személyes állásinterjúra vagy megkérik, hogy vegyen részt egy rövid telefonos interjún. A telefonos interjú lehetőséget ad a kiválasztást végző kolléga számára, hogy megbizonyosodjon a szakmai tapasztalatairól és végzettségeiről, amelyeket feltüntetett az önéletrajzában.
Amennyiben a kiválasztást végző kolléga nem megfelelő időpontban hívja, kérje meg, hogy ismételjék meg a telefon interjút egy későbbi időpontban.
Törekedjen arra, hogy kipihentnek és barátságosnak tűnjön a beszélgetés folyamán. Ne legyen túl beszédes.
Ne siessen válaszolni a hívó fél kérdéseire, szánjon rá időt, hogy végig tudja gondolni a kérdésekre adott válaszait.


A munkáltató megismerése

A felvételi eljárás során, fontos hogy rendelkezzünk valamilyen információval, a jövőbeni munkáltatóról. Fontos ismerni a munkáltatóval kapcsolatos piaci szektort, a vállalat történetét, a szolgáltatások körét és a vállalati kultúrát.
Ezeket minden esetben könnyen megtalálhatja a cégek honlapján. Lehetősége van a vállalat által az interneten megtalálhatő a híreket, és publikációk áttekinteni annak érdekében, hogy a lehető legtöbb információt megtalálja a munkáltatóval kapcsolatban.
Győződjön meg róla, hogy minden elvárással rendelkezik, amelyet a kiírt pozícióban elvárnak a pályázótól. Minél többet tud, annál jobb benyomást fog tenni. Fel tud tenni olyan konkrét kérdéseket, amelyek bizonyítják, a professzionalizmusát és az elkötelezettségát a munkáltató és a pozíció iránt.


Készülj fel a személyes találkozásra

Felkészülés az állásinterjúra ugyanolyan fontos, mint az interjú maga. Amikor információt keres a cégre vonatkozóan, kérdezzen meg magától néhány kérdést a motivációiról és készségeiről:
Milyen célok vezérlik és milyen törekvései vannak?
Milyen készségekkel rendelkezik és mik az erősségei?
Miért Ön a tökéletes jelölt a feladatra?
Hogyan tudna a vállalat pofitálni abból, hogy felveszi Önt?
Rendelkezik-e azon készségekkel, amelyeket a munkáltató keres?
Ön is el tud látogatni egy tanácsadó céghez és segítséget kérhet az interjúztatási folyamattal kapcsolatban


Professzionális megjelenés az interjún

Jó, ha az állásinterjúra egy kicsit korábban érkezik. Adjon magának egy kis időt, hogy végig gondolja azokat az információkat amelyket az interjúra történő felkészülés közben megtudott.
Ne feledjen el az alkalomhoz illő viseletben megjelenni - válasszon egy klasszikus és egyben elegáns ruhát, lehetőleg kerülje az élénk színeket és mintákat, amelyek szakszerűtlennek tűnhetnek. A jól megválasztott ruha fontos, mutatja az elkötelezettségét és a szakmai professzionitását.
Az interjú során legyen természetes és nyugodt. Úgy vélik a kedves emberek azok, akik könnyen képesek alkalmazkodni az új helyzetekhez, és jól érzik magukat az új munkahelyen - ez előnyt jelenthet más pályázókkal szemben.
Hallgassa meg figyelmesen a kiválasztást végző kollégát.
Beszéljen magáról önbizalommal, de ne tűnjön beképzeltnek. Ne túlozza el a képességeit de emelett legyen képes bemutatni őket az interjúztató számára.
Az interjú során mutassa be a ténylegesen elért eredményeket – így a munkáltató teljesebb képet kap a képességeiről és a végzettségeiről, melyek segítik a döntéshozatalában.
Tartsa folyamatosan a szemkontaktust az interjúztatóval.
Figyelje a kérdezőt, és próbáljon meg visszajelzésekre következtetni.