banner_132_03e88.jpg

Coca-Cola HBC Magyarország C11

  • Mérnöki, műszakiPénzügy, Számvitel, LogisztikaÉrtékesítés, Marketing, HR
  • Technikumi / középiskolai szakképesítéssel végezhetőDiákmunkaSzakmai gyakorlat0-1 év tapasztalatot igénylő1-3 év tapasztalatot igénylő3-5 év tapasztalatot igénylő5 évnél több tapasztalatot igénylő
  • MagyarAngol
  • Home office lehetőségSportos cég

Mivel foglalkozunk?

A Coca‑Cola HBC Magyarország Kft. a 28 országot átfogó és 594 millió fogyasztót kiszolgáló Hellenic Csoport tagja, Magyarország piacvezető italgyártó, -palackozó és -forgalmazó vállalata. Mi a titkos összetevőnk? Keress minket és kiderül!

Hol dolgozunk?

Dunaharasztin székhelyünk és gyártóközpontunk, míg Zalaszentgróton ásványvíz-palackozóüzemünk található.

Két üzemünkön kívül hét disztribúciós központot és, depót üzemeltetünk: Győrben, Siófokon, Pécsett, Nyíregyházán, Szegeden, Debrecenben és Mályin/Miskolcon.

Kiválasztási folyamatunk

Egy előszűrés keretében megtörténik a beérkezett önéletrajzok szelektálása, majd egy telefonos beszélgetés, ezt követően pedig sor kerül a személyes interjúra a szakmai vezetővel. A folyamat ezen a ponton lezárulhat, de sok esetben folytatódik még egy beszélgetéssel a szakmai vezetővel vagy a csapattal. Bizonyos pozíciók esetében a jelentkezők esettanulmányt, illetve a képességeiket tesztelő próbafeladatot is kapnak.

Aktivitások a helyszínen

Standunknál több működési terület kollégáival találkozhatsz személyesen, akiktől nem csak karrierlehetőségeinkről tudhatsz meg többet, de még játszhatsz is! Pihenőzónánkban pedig a fenntarthatósági stratégiánkkal ismerkedhetsz meg közelebbről, a már működő gyakorlatoktól egészen a jövőbeli törekvéseinkig. Végül ha már minden érdekességet meghallgattál, vegyél részt nyereményjátékunkban, ahol tiéd lehet a páros fesztiválbelépő egyike!

Te vagy a mi emberünk, ha...

- nyitott vagy a fejlődésre
- agilis vagy és tanulékony
- energikus személyiséggel rendelkezel
- szeretsz kilépni a komfortzónádból

Tudtad-e?

  • A vállalati fenntarthatóság és felelősségvállalás a Coca‑Cola HBC kultúrájának nélkülözhetetlen része. Tudtad-e, hogy az...

Tudtad-e?

  • A vállalati fenntarthatóság és felelősségvállalás a Coca‑Cola HBC kultúrájának nélkülözhetetlen része. Tudtad-e, hogy az általunk forgalmazott PET-palackok már most is mind 100%-ban újrahasznosíthatók, emellett a Römerquelle ásványvízünk rendelkezik az első olyan csomagolással, amely korábban már kidobott palackok visszagyűjtésével és újrahasznosításával készült?

Sikersztori

A HVG Állásbörzén több mint 200 munkaadót ismerhetsz meg, sőt kérdéseidet is felteheted a cégek munkatársainak. A rendezvény egyik kiemelt állásajánlója a Coca-Cola HBC Magyarország csapata, akiket lehetőségekről, munkakörnyezetről, csapatmunkáról kérdeztünk. Ismerd meg te is őket személyesen a C11-es standon, március 11-12-én!

Sikersztori

HVG Állásbörze megjelenésükkel kapcsolatos kérdések

Milyen céllal érkeznek a HVG Állásbörzére?


Évek óta nagy érdeklődés övezi a standunkat, ahol a fiatalok megismerhetik a vállalatunk által kínált lehetőségeket. Célunk az olyan tehetségek megtalálása, akik egy dinamikus, nemzetközi háttérrel rendelkező vállalatnál szeretnének fejlődni. Kiemelt szerepet kap ebben az időszakban a Management Trainee programunk, amely keretében a jövő vezetői egyedülálló módon ismerhetik meg vállalatunk valamennyi szegmensét, értékes mentori támogatással. Emellett folyamatosan várjuk az érdeklődőket többek között az értékesítés, illetve üzletfejlesztés; pénzügy és logisztika területére is.

Ezen felül pedig célunk, hogy az érdeklődőkkel megismertessük az ismert márka mögött működő vállalat legfontosabb értékeit is – mint például a fenntarthatóságra való törekvéseinket. Immár második éve mutatjuk be Hulladékmentes Világ globális stratégiánkat is, amely keretében kiemelt feladatunkként törekszünk a csomagolási hulladékok keletkezésének visszaszorítására, illetve azok minél nagyobb arányú újrahasznosítására.  A környezetvédelem mellett nagy hangsúlyt helyezünk a társadalmi kérdésekre is: a fiatalkori munkanélküliség visszaszorítása érdekében 2017-ben elindítottuk az #énjövőm programunkat, amely keretében ingyenes képzést biztosítunk álláskereső fiatalok számára. Örömmel látjuk, hogy a hozzánk érkező fiatalok számára is egyre fontosabb ez a vállalati felelősségvállalás.

Miért tartják fontosnak, hogy egy ilyen rendezvényen jelen legyenek?

Évről évre egy nagyon szoros kooperációban működünk együtt a szervezőkkel, a magas színvonalú rendezvény pedig mind a két fél számára eredményes együttműködés. A tavalyi évben összesen közel 1000 fiatal fordult meg a standunknál, amely egy rendkívül jó lehetőség arra, hogy széles körben érjünk el jövőbeli potenciális munkavállalókat.

Milyen végzettségű, tudású, szakmai tapasztalatú munkatársakat keresnek?

Alapvetően főiskolai, illetve egyetemi végzettséggel rendelkező munkatársakat keresünk, emellett pedig előnyt jelenthet a szakirányú végzettség. A szakmai tapasztalat esetében preferáljuk az FMCG szektorban szerzett tapasztalatot, de számos fiatal kezdi nálunk a karrierjét, a pályakezdők is ugyanúgy megtalálják a számításaikat a belépő pozíciókban. A nullától a több tízéves tapasztalatig terjedően tudunk gondolkozni.

Mire figyelnek az első találkozás során az érdeklődőkkel kapcsolatban?

Az első találkozás során azt próbáljuk felmérni, hogy az érdeklődő beleillik-e a vállalati kultúránkba. Egy nagyon gyorsan, energikusan fejlődő vállalatcsoport esetében szükséges a fejlődésközpontúság és agilitás, valamint a felelősség vállalása. Egyúttal a nyitott, támogató közegben a lehetőség mindig biztosított a fejlődésre és önmegvalósításra. Törekszünk a munkavállalóink diverzitását erősíteni: nálunk jól tudnak együtt dolgozni a fiatal és idősebb generációk is, illetve egyre inkább nyitunk a nemzetközi munkavállalók irányába is.

Általában mennyien jelentkeznek a rendezvényen, és ebből mennyit vesznek fel?

Tavaly több száz önéletrajzot gyűjtöttünk össze, sok potenciális érdeklődő látogatott el standunkhoz, nagyságrendileg 10 százalékukkal első, második körös interjúkat folytattunk és volt sikeres felvételünk is.

Melyek voltak a legfontosabb szempontok a leendő munkatárs(ak) kiválasztásánál?

Szakmai szempontból specialista pozícióink betöltéséhez fontos a néhány éves, releváns munkatapasztalat az adott szakterületen, emellett azonban minden évben elindítjuk Management Trainee programunkat is, és gyakornokokat is rendszeresen veszünk fel – itt nem várunk el jelentősebb szakmai tapasztalatot, az egyetemi évek alatt megszerzett tudás és tapasztalat elegendő. A pozíciók legtöbbjéhez elengedhetetlen a magyar nyelv kommunikációs szintű ismerete, de emellett minimum középfokú angol nyelvtudást is elvárunk. Amellett pedig, hogy a szakmaiság elvitathatatlan, a személyes kompetenciák egyaránt fontosak, mint például a fejlődésközpontúság és az alkalmazkodóképesség.

Mit tanácsolna azoknak az álláskeresőknek, akik állásbörzén keresik fel a standjukat?

Sokkal jobb esélyekkel indul az, aki felkészülve érkezik: az összes kiállító listája előzetesen megtekinthető. Mi, mint munkáltató, sok erőforrást fektetünk abba, hogy a kollégáink ott legyenek velünk az állásbörzén, különböző szakmai területekről, mint például értékesítés, gyártás, logisztika, pénzügy, sőt még a Management Trainee program résztvevői is. Érdemes tehát egészen konkrét kérdésekkel érkezni, hiszen ez egy olyan különleges alkalom, amikor direkt módon lehet informálódni azoktól, akik napi szinten részt vesznek a folyamatokban és a legnagyobb rálátással rendelkeznek az adott területen.

Ha valaki érdeklődik a standunknál, fontos lenne, hogy tudja, ő mit is keres valójában, hogy képzeli el magát a jövőben, milyen terület érdekelné. Sokszor ez nincs meg, holott nagyban megkönnyíti a tájékozódást mind a két fél számára – a konkrét kérdéseknek pedig mindig örülünk.
 
A HVG Állásbörzén megismert kollégával kapcsolatos kérdések

Milyen volt az első benyomás, amikor találkoztak a leendő kollégával a rendezvényen?

Nagyon érdeklődő volt, látszott, hogy szimpatikusak vagyunk számára és komolyan veszi a kínált álláslehetőséget.

Mire figyeltek fel nála?

Érzékelhető volt, hogy konkrét, a munkakörrel kapcsolatos kérdései voltak, nem csak általánosságban érdeklődött.

Mi volt az, ami kiemelte a többi jelentkező közül?

Nagyon motivált és érdeklődő volt: a cég és a meghirdetett pozíció is egyaránt felkeltette a figyelmét.

Előrelendítette-e, segítette-e a kiválasztást a kötetlen beszélgetés a rendezvényen?

Mindenképpen, hiszen már volt egy első, pozitív benyomás a jelöltről.

Mennyi idő alatt történt meg a felvétel? Milyen lépcsőfokai voltak a kiválasztásnak?

Megközelítőleg 3 hét leforgása alatt, mely során egy telefonos előszűrés, egy otthon elvégezhető próbafeladat és egy személyes interjú jelentették a kiválasztási folyamatot.

Milyen munkakörben alkalmazzák?

Grafikusént dolgozik.
 
Cégre vonatkozó információk

Milyen végzettségű szakembereket keresnek?

A fehér galléros munkakörökbe főiskolai, vagy egyetemi végzettséggel rendelkező, a kék galléros munkakörökbe pedig érettségivel vagy OKJ végzettséggel rendelkező kollégákat keresünk.  

Milyen tapasztalattal rendelkezőket toboroznak aktuálisan?

Gyakornokok, specialisták, valamint kék galléros munkatársak toborzása folyamatosan zajlik, jelenleg pedig a fókuszban van a Management Trainee, azaz a jövő vezetőinek toborzása áll.

Hogyan lehet jelentkezni? – Mit várnak el a pályázóktól?

A jelentkezés a weboldalunkon történik, amit érdemes figyelemmel kísérni, rendszeresen megnézni, mert a nyitott pozícióinkat folyamatosan frissítjük, emellett pedig az alábbi linken lehet regisztrálni az adatbázisunkba, amennyiben jelenleg nincs olyan meghirdetett állás, ami felkeltette volna a jelentkező érdeklődését.  

Milyen a kiválasztási folyamat?

Egy előszűrés keretében megtörténik a beérkezett önéletrajzok átszűrése, majd egy telefonos beszélgetés, ezt követően pedig sor kerül a személyes interjúra a szakmai vezetővel. A folyamat ezen a ponton lezárulhat, de sok esetben folytatódik még egy beszélgetéssel a szakmai vezetővel vagy a csapattal. Bizonyos pozíciók esetében a jelentkezők esettanulmányt, illetve a képességeiket tesztelő próbafeladatot is kapnak.
Fontos, hogy minden esetben kompetencia alapú interjút csinálunk, erre a szervezeten belül létezik egy kompetencia modellünk is, az interjúk lebonyolítása terén pedig lehetőség van online, videó alapú megoldásokra is.

Milyen munkakörnyezetet kínálnak?

Unikális helyzetben vagyunk sok más FMCG vállalattal szemben, ugyanis mind egy helyszínen, szoros együttműködésben vagyunk a gyártással, az értékesítéssel, a támogató funkciókkal, valamint a The Coca-Cola Company-vel is.

Van-e lehetőség alternatív munkavégzésre? (Távmunka, rugalmas munkaidő, home office stb.)

Van, vannak kismamáink, részmunkaidős kollégáink, illetve azon túl, hogy rugalmas munkaidőben is lehet dolgozni, havi négy napot biztosítunk otthoni munkavégzésre.

Kollégáink a helyszínen

  • Rácz-Székely Éva HRBP & OD Managar
  • Kalacsi Balázs Junior Szervezetfejlesztési Specialista

Kollégáink a helyszínen

Rácz-Székely Éva

HRBP & OD Managar Mivel kapcsolatban kereshetsz?

Kalacsi Balázs

Junior Szervezetfejlesztési Specialista Mivel kapcsolatban kereshetsz?

Aktuális állásajánlatok
Management Trainee 0-1 év tapasztalatot igénylő magyarangol
Értékesítési képviselő 0-1 év tapasztalatot igénylő1-3 év tapasztalatot igénylő magyarangol
Raw Material Planner 1-3 év tapasztalatot igénylő magyarangol
Pénzügyi elemző (Kontroller) 3-5 év tapasztalatot igénylő magyarangol
Telefonos értékesítő Technikumi / középiskolai szakképesítéssel végezhető0-1 év tapasztalatot igénylő1-3 év tapasztalatot igénylő magyarangol