Szent István Egyetem 2018 Ősz

  • BSc, BA, MSc, MA, osztatlan, PhD, DLA, Szakirányú továbbképzés, Szakképzés, OKJ, Ösztöndíj, Tanfolyam, Nemzetközi képzés, Nyelvi képzés, Egyéb,

Mivel foglalkozunk?

A Szent István Egyetem Magyarország egyik vezető felsőoktatási intézménye. Intézményünkbe jelentkezők 25 alap-, 33 mesterszak, 2 osztatlan, 5 felsőoktatási szak-, 45 szakirányú továbbképzés és 10 doktori iskola képzései közül választhatnak, emellett öt karunkon duális képzés is folyik, Gödöllőn, Budapesten, Szarvason és a határon túl is. Színvonalas, tudás- és gyakorlatorientált képzés, piacképes diploma, kedvező költségvonzat, szuper közösség.

Hol vannak a képzéseink?

A Szent István Egyetem székhelye Gödöllőn található, emellett Budapesten, Szarvason és Kisvárdán fogadjuk a tanulni vágyókat. Külhoni képzéseink Beregszászon, Csíkszeredában, Révkomáromban és Zentán folynak.

Felvételi folyamatunk

Egyetemünkre a központi felvételi eljárás keretében, az év két meghatározott időszakában lehet jelentkezni. Az ún. keresztféléves eljárásban a 2018. februárban induló, az ún. általános eljárásban pedig a 2018. szeptemberben induló képzésekre lehet felvételizni.

Felvételi folyamatunk

A 2018. februárban induló képzésekre vonatkozó keresztféléves felvételi eljárás tudnivalóit a 2017. október közepén megjelenő Felsőoktatási felvételi tájékoztató tartalmazza, ekkor indul a jelentkezési időszak. A jelentkezési időszak 2017. november 15-én zárul, a jelentkezők elbírálása a következő év január 15-én történik - a felvételt nyert új hallgatók februárban megkezdhetik felsőfokú tanulmányaikat.

A 2018. szeptemberben induló képzésekre vonatkozó általános felvételi eljárásban a jelentkezési határidő 2018. február 15-én jár le. A tanulmányokat 2018 szeptemberében lehet megkezdeni.

A 2018. tavaszi felvételit követően - augusztus elején - pótfelvételi eljárásra is sor kerül, amelynek során azok adhatják be jelentkezésüket, akik jelentkeztek az általános eljárás során, de nem vették fel őket, vagy nem adtak be jelentkezést egyetlen felsőoktatási intézmény által meghirdetett, 2018. szeptemberben indított képzésre sem. Akiket a pótfelvételi során felvesznek, szintén 2018 szeptemberében kezdhetik meg tanulmányaikat. A pótfelvételiben csupán egyetlen helyre lehet jelentkezni.

További részletes információért írjon az info@szie.hu e-mail címre!