Látogatóknak

A távolság nem lehet akadály! - Utazási kedvezmény

Ha személyesen tájékozódnál, és szívesen eljönnél a rendezvényre, akkor ne legyen visszatartó erő, hogy vidéken laksz! A HVG Állásbörzére kedvezményes felutazási lehetőségekkel készülünk.

Négy városból indítunk támogatott, korlátozott férőhelyes buszjáratokat október 6-án. A nagy érdeklődésre való tekintettel idén csak azoknak tudunk helyet biztosítani a buszon, akiknek legutolsó diplomája nem régebbi 5 évesnél. Akik ennél régebben végeztek, azok a MÁV utazási kedvezményét vehetik igénybe.

 

Hallgatóknak/Pályakezdőknek
Ingyenes buszjárat a HVG Állásbörzére

 

HVG Állásbörze - Ingyenes buszjárat

 

Honnan utazhatsz fel ingyenesen busszal?

A járatokat a következő 4 városból tervezzük** indítani:
Debrecen – a Bosch csoport támogatásával
Miskolc – a GE támogatásával
Pécs – a Jobline.hu támogatásával
Veszprém – a Frissdiplomás Kft. támogatásával

 

 

**A járatok abban az esetben indulnak el, ha a jelentkezők száma eléri a 30 főt. Túljelentkezés esetén (ha több mint 50 fő jelentkezik egy városból) várólistára helyezünk és üresedés esetén azonnal értesítünk!

Hogyan jelentkezhetsz az október 6.-ai buszjáratra?

Küldj egy levelet elérhetőségeid és a város megnevezésével a következő e-mail címek közül arra, amelyik városból utazni szeretnél:

Debrecen esetén: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Miskolc esetén: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Pécs esetén: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Veszprém esetén: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ezután mi megkeresünk Téged legkésőbb október 4-e 15:00 óráig a további teendőkkel kapcsolatban!
Jelentkezési határidő: október 4., 12:00

 

Tapasztalt szakembereknek

 

HVG Állásbörze - MÁV logo

 

A MÁV-START Zrt. a 2016. október 5-6. között megrendezésre kerülő HVG Állásbörzére utazóknak 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít szolgáltatási területén, bármely belföldi állomásról Budapest-Keleti, Budapest-Nyugati és Budapest-Déli pályaudvarokra vagy Kelenföld, Zugló állomásokra. A Jegyvásárlási lehetőségről és a felhasználás feltételeiről ide kattintva olvashatsz!

 

 

Hogyan veheted igénybe?

HVG Állásbörze - Utazási Kedvezmény

A Hageni Távegyetem visszatérő résztvevője a HVG Állásbörzének. Fontosnak tartják, hogy a hallgatóiknak vagy a hozzájuk forduló érdeklődőknek tanácsot tudjanak adni, milyen szakokkal, továbbképzésekkel növelhetik elhelyezkedési esélyeiket. A rendezvény KépzésTerén találkoztak Nórával is, aki azóta lelkes és kitartó tanulójuk. Őt és dr. Germán Györgyit, a Budapesti Távtanulási Központ igazgatóját kérdeztük a rendezvénnyel kapcsolatos tapasztalatairól.

Milyen célt fogalmaztak meg a börze előtt intézményen belül?

A Hageni Távegyetem 24 éve van jelen Magyarországon. Korábban elsősorban oktatási fórumokon és rendezvényeken jelent meg az őt képviselő Budapesti Távtanulási Központ, ahol továbbtanulás iránt érdeklődőkkel találkozhatott. Meggyőződésünk azonban, hogy a HVG Állásbörzén is ott a helyünk, hiszen az idelátogatók itt szembesülnek azzal, milyen tudással, ismerettel lehetnének még esélyesebbek a munkaerőpiacon. Legfőbb célként azt fogalmaztuk meg magunknak, hogy növeljük a Hageni Távegyetem, mint német állami egyetem ismertségét Magyarországon annak érdekében, hogy alternatívát kínáljunk a munkaerő-piaci esélyek javítására.

Egy képző intézmény számára miért vonzó egy állásbörzén való részvétel?

Mi nem egy átlagos egyetem vagyunk. Mivel távoktatás keretében lehet nálunk tanulni, a hallgatóink zöme azért választ bennünket, mert a tanulmányok rugalmasan, a saját időbeosztáshoz igazíthatók, így ez a fajta tanulás munka, család, gyerek mellett is ideális. Pont ezért egyetemünk kifejezetten érdekes lehet a rendezvényre látogató álláskereső, dolgozó, esetleg a váltáson gondolkodó érdeklődőknek. A két nap során mi is egyben látjuk számtalan vállalat állásajánlatát, ez alapján következtethetünk arra, melyek a keresett szakmák. A hozzánk fordulóknak adott esetben tanácsot tudunk adni, milyen szakokat, továbbképzéseket érdemes választani, annak érdekében, hogy növeljék elhelyezkedési esélyeiket.

Mi az, amiben a HVG Állásbörze kiemelkedik és támogatja a munkájukat?

A HVG Állásbörze látogatói tapasztalataink szerint motiváltak, elkötelezettek, céltudatosak, ambiciózusok. A rendezvény szervezettsége, gördülékenysége, áttekinthetősége évek óta lenyűgöz bennünket, nem beszélve a szervezők nekünk nyújtott személyes segítségéről, támogatásáról. Nagyon tiszteletreméltó, hogy mindig valami újjal rukkolnak elő, s rendkívül nyitottak a kiállítók javaslataira, ötleteire. A HVG Állásbörze számunkra is nagyon inspiráló, minden alkalommal elemezzük az élményeinket és számtalan területen profitálunk az itteni tapasztalatokból.

Mennyire érdeklődnek a résztvevők a képzési lehetőségek iránt?

Évről-évre egyre többen érdeklődnek irántunk, ismernek meg bennünket, és ebben sokat köszönhetünk ennek a rendezvénynek is. Egyre inkább úgy látjuk, hogy egy neves intézményben megszerzett diploma már nem elég a jó karrierhez, ma már az élethosszig tartó tanulás a növekvő kihívások miatt egyre kevésbé megkerülhető. Ezért javasoljuk minden „friss” vagy akár „veterán”álláskeresőnek, hogy folyamatosan keressenek fejlődési lehetőséget! Ebben lehet hatékony társ az egyetemünk, hiszen munka mellett végezhető, a képzés német egyetemi diplomát, és naprakész, állandóan aktualizált tudást ad.

Milyen végzettségű, tudású, szakmai tapasztalatú érdeklődőket kerestek?

A karrierrendezvényen általában a már valamilyen közép vagy felsőfokú szakmai végzettséggel rendelkezőkkel találkozunk. Aki már elvégzett egy főiskolát vagy egyetemet, annak a távoktatás keretében egy másoddiploma kevésbé jelent nagy kihívást, mint aki ebben a formában szerzi első diplomáját. Aki az első diploma megszerzése igényével vág bele ebbe az oktatási formába, annak a távoktatás sajátosságai mellett szembesülnie kell a felsőoktatás sajátosságaival is, és mindez a német nyelvvel párosítva valóban erőt próbáló, de nem megoldhatatlan feladat.

Melyek a legfontosabb készségek, képességek, tulajdonságok az Önökhöz jelentkező érdeklődőknél?

A hozzánk fordulókat a az új végzettség megszerzésének igénye mellett távoktatás iránti kíváncsiság vagy a német nyelvtudás felhasználásának a lehetősége szokta megfogni. Aki nem riad vissza a modern kommunikációs eszközök alkalmazásától, ismeri és érti az élethosszig tartó tanulás szükségességét, az tudja, hogy ez a jövő útja. Mivel németnyelvű képzésekről van szó, elengedhetetlen az aktív, erős középszintű vagy inkább felsőfokú német nyelvtudás. A Hageni Távegyetemen a nyelv mellett a legnagyobb kihívás, hogy online vagy mentori támogatással, de mégis önállóan kell feldolgozni a tananyagot. Ez csak akkor lehet sikeres, ha valaki kitartó, motivált, jól tudja beosztani az idejét és rendszeresen tanul. Emellett szükség van némi nyitottságra az új, megszokottól eltérő tanulási formák iránt is - nem ritka például, hogy a hallgató skype konferencia keretében tanul együtt a hageni oktatóval és még vagy 10 másik hallgatóval, akik mind más és más országból „érkeznek”.

Milyen volt az első benyomásuk Nóráról, amikor először találkoztak?

Nóra a bennünket véletlenszerűen megtaláló látogatók közé tartozott, akit a német nyelvű képzési lehetőségeket bemutató hirdetésünk állított meg. Rengeteg csomag, információs anyag volt nála, látszott, hogy mindent céltudatosan összegyűjtött és sok helyen megfordult az Állásbörzén.

Mire figyeltek fel nála? Mi volt a legvonzóbb tulajdonsága?

A beszélgetés során Nóra nyitott, érdeklődő és nagyon lelkes volt, akiről már akkor sejtettük, hogy potenciális hallgatónk lehet. Minden előfeltétellel rendelkezett a tanulmányok elkezdéséhez (mint német nyelvtudás, érettségi sőt diploma, lelkesedés és motiváció), és látszott, hogy az élethosszig tartó tanulás elkötelezettje. Milyen képzésre került be? Nóra vágya az volt, hogy már meglévő diplomája mellett pszichológiát tanulhasson. Ez most teljesült, és mi minden segítséget megadunk ahhoz, hogy célját elérje.

Milyen képzésre került be?

Nóra vágya az volt, hogy már meglévő diplomája mellett pszichológiát tanulhasson. Ez most teljesült, és mi minden segítséget megadunk ahhoz, hogy célját elérje.

 

Márki Nóra a Life Long Learning elkötelezett híveként gyakorlatilag bármilyen minőségi forrásból származó képzésre nyitott. Tájékozódni és állást keresni érkezett a rendezvényre. Noha korábban még nem ismerte az intézményt, de az ott dolgozókkal beszélgetve úgy érezte, neki is a „csapatban” a helye.

Miért látogattál ki a HVG Állásbörzére?

2014 őszén aktív álláskeresőként vettem részt az expón, de kíváncsian vártam, hogy milyen újdonságokkal várják a látogatókat a Képzési Téren. Külföldön dolgoztam meglehetően sokáig, ami tényleg nagy élmény, de nem életcél. Hiányzott a családom, hiányzott az országom, itthon szerettem volna folytatni az életemet. Ehhez nem árt, ha az embernek van egy igazán jó állása. A HVG Állásbörzén minőségi kiállítók kínálnak minőségi lehetőségeket, ez elég nyomós érv volt amellett, hogy megforduljak a börzén.

Milyen szempontok és elvárások alapján válogattál a lehetőségek közül?

A nyelvtudást igénylő munkakörök voltak az igazán érdekesek számomra, és elsősorban a munkáltatók velem szemben támasztott elvárásaira fókuszáltam. Rossz politika volt, ezt már csak utólag ismertem fel. Csak olyan kiállítókhoz adtam be a CV-m, ahol az összes feltételnek megfeleltem. Kiváló szakember nem születik, hanem azzá válik, ha van benne elszántság, elhivatottság és kitartás.

Milyen előnyei vannak az állásbörzének az online böngészéssel szemben?

A kiállító személyek a börzén nem magukat, hanem a cégüket képviselik. Olyan öltözetben, olyan stílusban, olyan nyelven vannak jelen, legalább is megközelítőleg, ahogyan ténylegesen dolgoznak. Az ember elámul, hogy nahát, ilyen is van, nekem ez kell, ez ÉN vagyok! És ha még a kiállító is ezt gondolja rólunk, és épp a személyes találkozás győzte meg őt arról, hogy ők pedig pontosan minket keresnek, akkor az egy csodálatos beteljesülése annak, amiért valójában az állásbörzét életre hívták.

Ismerted korábban ezt az intézményt?

A megkeresés nem volt célirányos, de a hívóüzenetek megszólítottak. És amikor elkezdtem tanulmányozni a szóróanyagokat, élénken érdeklődni kezdtem irántuk. Én nyitott voltam rájuk, ők nyitottak voltak rám. Nagyon tetszett, hogy látszott, mennyire szeretik, amit csinálnak, és az, hogy mennyire jól kiegészítik és megértik egymást. Derűs, vidám társaság ők, akik mégis kellő komolysággal és szakértelemmel láttak el engem éppen a megfelelő mennyiségű információval. Valahogy már akkor úgy éreztem, hogy milyen jó lenne közéjük tartozni.

Milyen képzésre vettek fel? Olyan, amilyet elképzeltél?

Én pszichológia alapképzésre jelentkeztem, és egyáltalán nem olyan, mint amilyennek elképzeltem. Hanem sokkal izgalmasabb! Nem is sejtettem, hogy távtanulást ilyen professzionálisan is lehetővé lehet tenni. Ők tényleg mindent megadnak a sikerhez.

Milyenek a napjaid, mit tanulsz, mesélj az érdekességekről néhány mondatban?

Főállásban dolgozom egy német multinacionális vállalatnál már lassan egy éve, november óta. (Az állásbörze, és a már említett mini-világok tettek nyitottá arra, hogy multihoz jelentkezzek.) Nehéz volt összeegyeztetni a tanulást a munkával, de úgy döntöttem, hogy megengedem magamnak, hogy ezt a félévet próbának tekintsem, és a következő szemeszternek saját tapasztalatokkal felvértezve álljak neki. Sosem hittem volna, hogy lesz még lehetőségem diplomát szerezni a megkezdett "felnőtt életem" mellett, és ezért nagyon hálás vagyok a HVG Állásbörzének, hiszen nélküle nem tudom, hogyan találkoztam volna az egyetemmel, és a Fernuninak, hogy lehetővé teszi, hogy egy újabb álmom váljon valóra.

Busznyák Imre, funkciófejlesztő

HVG Állásbörze - Busznyák Imre

Elküldött önéletrajzok tömege visszajelzés nélkül? Ez az elhelyezkedés egyik legkiábrándítóbb szakasza, hiszen az ember még azt sem tudja, hogy miért nem felelt meg a megpályázott pozícióra. Tölgyes Gergő Dániel az online fórumok mellett a személyes álláskeresés lehetőségével is élt, amelynek köszönhetően el is nyerte a megpályázott állást. Tudd meg tőle, hogyan is segített céljainak elérésében a HVG Állásbörze.

Miért látogattál ki a rendezvényre?

Sok pozitív tapasztalatot meséltek nekem az ismerőseim. A HVG Állásbörzét megelőzően már több cégnek is elküldtem a jelentkezésemet, de mivel még nem volt eredménye az álláskeresésemnek, úgy döntöttem, hogy elmegyek a börzére és ott is megnézem milyen lehetőségeket kínálnak egy frissdiplomás gépészmérnöknek.

Mit tartasz az állásbörze legnagyobb előnyének az online álláskereséssel szemben?

Véleményem szerint a személyes találkozás egy nagyon jó lehetőség, hiszen kötöttségek nélkül, akár kicsit hosszabban is beszélgethet az álláskereső a munkaadókkal és az ott dolgozókkal. Ennek során olyan kérdések is felmerülhetnek, amelyek otthon a számítógép előtt ülve nem jutnának az ember eszébe, itt pedig meg is kaphatja rá a választ. Az adott vállalatnál dolgozó munkavállalók hozzáállása is sok mindent elárul, ami segíthet a döntésben.

Miért kerested fel az AUDI standját?

Fontos volt számomra, hogy az észak-nyugat magyarországi térségben találjak munkaadót, mert szerettem volna a családom közelében maradni. Sokat hallottam az Audi fejlődéséről, növekedéséről, és többen is javasolták, hogy nézzek utána, milyen állásajánlatokat kínálnak. Online megismerkedtem a karrierlehetőségekkel, sőt a börze előtt már el is küldtem önéletrajzomat egy nyitott pozícióra. A rendezvény kiváló alkalmat biztosított számomra, hogy személyesen is megerősítsem jelentkezési szándékomat és visszajelzést kérjek a pályázatommal kapcsolatban.

Segített a pozíció elnyerésében a személyes találkozás?

A helyszínen megtudtam, hogy az önéletrajzom még az elbírálás stádiumában jár, és visszajelzést kaptam azzal kapcsolatban, hogy a megpályázott pozíció valóban nekem való. Másfélkét héttel a börze után behívtak egy személyes interjúra, majd a pénteki beszélgetést követően hétfőn már értesítettek is, hogy engem választottak a méréstechnikai mérnöki állásra.

Boross Balázs, fejlesztési csoportvezető

HVG Állásbörze - Boross Balázs

Hazánk egyik vezető autóipari vállalata, az Audi Hungaria hallgatókat, középfokú végzettséggel rendelkezőket és diplomás szakembereket egyaránt vár csapatába. A megfelelő szaktudás mellett, a határozottság, magabiztos fellépés és a csapatmunkára való képesség is kulcsfontosságú a kiválasztási folyamatban. Egy tudatos és felkészült jelölt nagy lépést tehet a vágyott pozíció elnyeréséért a HVG Állásbörzén.

Milyen céllal érkeznek a karrierrendezvényre?

A magyar munkaerőpiac aktív szereplőjeként természetes, hogy évről évre részt veszünk az ország legjelentősebb állásbörzéjén. Elsősorban azokat a látogatókat akarjuk megszólítani, akik a prémium minőség jegyében gondolkodnak és keresik a folyamatos szakmai kihívásokat.


Milyen tapasztalattal rendelkező munkatársakat keresnek?

Főként mérnök és gazdasági szakembereknek szóló karrierlehetőségekkel érkezünk. A nálunk elérhető állások palettája rendkívül változatos. Jelenleg több mint 100 nyitott pozícióra lehet hozzánk jelentkezni, így a pályakezdők, több éves gyakorlattal rendelkező szakemberek illetve vezetők is megtalálhatják a számukra testhezálló lehetőséget.

Melyek a legfontosabb szempontok a leendő munkatársak kiválasztásánál?

Figyeljük, hogy a jelölt megfeleljen a kiválasztott állás profi ljának, de nagy hangsúlyt fektetünk a különféle személyes kompetenciákra is, pl. határozottság, rugalmasság, csapatmunkára való képesség.

Milyen benyomás alakult ki Gergővel kapcsolatban az első találkozás során?

Nagyon megnyerő volt a tudatossága és a felkészültsége. Sugárzott róla, hogy ő úgy érkezett az állásbörzére, hogy egy testhezálló állást találjon. Emellett fi gyelemreméltóak voltak eddigi eredményei és tapasztalatai is.

Jelentett-e előnyt, hogy személyesen találkoztak a rendezvényen?

Mindkét fél számára hasznos volt a találkozás, hiszen ez egy remek alkalom arra, hogy a jelentkező feltehesse kérdéseit, egyeztesse elképzeléseit a vállalat képviselőjével. A klasszikus kiválasztási folyamatot ő sem kerülhette el, de a HVG Állásbörzén folytatott személyes beszélgetés során jó benyomás alakult ki róla, később pedig az interjúnál már nem két ismeretlen fél találkozott.

Tamás az egyetemi katedrát hazánk legnagyobb ICT munkaadójának alkalmazás adminisztrátori pozíciójára cserélte. A korábban matematika oktatóként dolgozó szakember eltökéltsége a HVG Állásbörzén pozitív benyomást tett a cég kiválasztási szakemberére, így néhány héttel a rendezvény zárását követően már az ITSH munkatársaként töltötte mindennapjait.

Milyen fórumokon kerestél állást?

Alapvetően online felületen böngészgettem a nyitott pozíciók között, de egy-két alkalommal részt vettem vidéki állásbörzéken is. Az interneten keresgélve találkoztam a HVG Állásbörzével. A rendezvényprogramjának és a kiállítók névsorának végigolvasása után biztos voltam abban, hogy hasznos információkkal és jó lehetőségekkel találkozhatok a SYMA-ban.

HVG Állásbörze -Portik Tamás

Portik Tamás, Application Administrator

Leendő munkaadód keresésekor milyen szempontok alapján válogattál a cégek között?

Sok olyan vállalat vett részt a karriervásáron, amelyekről korábban nem is hallottam. Szerettem volna tájékozódni a számomra ismeretlen kiállítók kínálta lehetőségekről. Fontos kitétel volt, hogy milyen a cég megjelenése és az ott dolgozók hozzáállása, továbbá a budapesti munkavégzés.

Mennyit tudtál az IT Services Hungary tevékenységéről a személyes találkozást megelőzően?

Debreceni tanulmányaim alatt tudomást szereztem arról, hogy a városban működik egy irodájuk. Akkor azonban még nem rendelkeztem megfelelő informatikai tudással, így nem is próbáltam meg bekerülni hozzájuk. 2014-ben aztán részt vettem egy Etikus Hacker képzésen, amely kellő önbizalommal és szakmai tudással vértezett fel, hogy az állásbörzén beadjam a jelentkezésemet.

Milyen benyomással távoztál a cég standjától?

Abszolút pozitív érzésekkel, ott is hagytam a CV-met náluk. Nagyon megnyerő, modern és dinamikus volt a cég standja, ráadásul szívélyesen fogadtak a vállalat munkatársai. A HR-es kolléganő már ott kiemelte, hogy nagyra értékeli az önmegújító törekvésemet, hogy 34 éves koromban képes vagyok egy teljesen másik karrierútra lépni.

Miben segíti az álláskeresést a HVG Állásbörze?

A személyes találkozás nagy előnye, hogy sok olyan kérdésre is választ lehet kapni, amelyre a hirdetésekben nem biztos, hogy kitértek. A cég képviselőjére könnyebb pozitív benyomást tenni egy közvetlen beszélgetés alkalmával, mint egy írásos pályázattal. Erre jó bizonyíték, hogy a rendezvényt követően két hét múlva értesítettek, hogy mehetek interjúra.

 

HVG Állásbörze - Gergely Zsolt

A sikerhez elengedhetetlen, hogy legyen elképzelésünk arról, milyen területen szeretnénk érvényesíteni magunkat. A szakmai felkészültség, a nyelvtudás és a céltudatosság mellett a személyiségjegyek is fontos szereppel bírnak a felvételi folyamat során. Egy közvetlen beszélgetés alkalmával könnyebben tudunk számunkra testhezálló lehetőséget találni.

Milyen céllal érkeztek hazánk legjelentősebb karrierrendezvényére?

Elsősorban szerettünk volna minél több, számunkra releváns jelölttel kapcsolatba kerülni. Magyarország legnagyobb ICT munkaadójaként folyamatosan keresünk új kollégákat, így az állásbörzéken való jelenlét jó alkalom arra, hogy az álláskeresők kicsit közelebbről megismerjék a céget. Fontos még számunkra a vállalati brand, kultúra megismertetése is.

Gergely Zsolt, Toborzási vezető


Milyen nyitott pozíciókra várják a jelentkezőket?

Széles a skála. Németül és/vagy angolul jól beszélő, kevesebb tapasztalattal rendelkező pályakezdőktől kezdve a magas szintű informatikai szaktudást igénylő architect pozíciókig gyakorlatilag a teljes céges portfóliót képviseljük karrierlehetőségeink kínálatával. Keresünk tesztelőket, fejlesztőket, project managereket, process managereket, vannak nyitott pozíciók üzleti támogatás területén, illetve rendszeresen bővítjük a gyakornoki csapatunkat is.

Melyek voltak a legfontosabb szempontok leendő munkatársuk kiválasztásánál?

Az interjúkon az adott területet szakmailag képviselő kollégák is részt vesznek a HR-el együttműködve, így már az első alkalommal felmérjük, hogy a pályázó technikai háttere, eddigi tapasztalata illeszkedik-e az adott pozícióhoz. Fontos szempont, hogy milyen szinten beszéli a kívánt nyelvet vagy nyelveket, továbbá, hogy személyiségében mennyire illik bele az adott csapatba, amelybe az új kollégát keressük.

Egy-egy rendezvény alkalmával mennyi álláskereső jelentkezik a céghez?

A karriervásáron nagyon sok az érdeklődő, sokszor hosszú sorokban várják a lehetőséget a személyes beszélgetésre. Az elmúlt két évben körülbelül 50 sikeresen zárult pályázat kapcsolódik a HVG Állásbörzén való részvételhez.

Mit tanácsolna a karrierépítést iránt érdeklődőknek, akik állásbörzén keresnek munkát?

Fontos, hogy legyen elképzelésük arról, mivel szeretnének foglalkozni. Hasznos, ha van náluk egy jól megírt önéletrajz, ami alapján el tudjuk dönteni, hogy van-e számára releváns lehetőségünk, amire akár már ott helyben felhívhatjuk a figyelmét. Ha előzetesen tájékozódnak a honlapunkon a nyitott pozícióinkról, és célzottan érkeznek a standhoz, még hatékonyabb tanácsadást tudunk adni. Érdemes a rendezvény karrierépítést támogató előadásain, programjain is részt venni, mert azok szintén a segítségükre lehetnek az álláskeresésben, sikeres pályázásban.

A 22. HVG Állásbörzén több mint 200 kiállító munkatársa vár Téged is. A Papp László Budapest Sportarénában március 7-8-án a következő szektorok képviselőivel találkozhatsz:

Építőipar, épületüzemeltetésAutó- és járműipar | Gyártás, termelés, építő-, elektronikai és energetikai ipar, gyártástámogatás | Informatika, telekommunikáció | SSC (Shared Service Center) | Bank és biztosítás | FMCG, kiskereskedelem | Szállítmányozás, logisztika, egyéb szolgáltatás | Könyvelés, könyvvizsgálat, tanácsadásOlaj- és vegyipar, gyógyszeripar | Személyzeti tanácsadás, HR szolgáltatás, állásportál | Mezőgazdaság | Képzés Egyéb

A cégek névsora folyamatosan bővül, a teljes listát hamarosan megtalálod ugyanitt! Látogass vissza akkor, és olvasd el bővebben a cégekről és állásajánlataikról szóló aktuális információkat. Regisztrálj, és válogass a számodra testhezálló lehetőséget kínáló munkaadók között!

Építőipar, épületüzemeltetés – a HVG Állásbörze 2018 tavaszi rendezvényének díszvendége

FUTUREAL Management Kft.
Hódút Kft.
KÉSZ Csoport
Market Csoport
Strabag Általános Építő Kft.
V-Híd Építő Zrt.

Autó- és járműipar

Apollo Tyres (Hungary) Kft.
Arconic-Köfém Kft.
Alpine
AUDI Hungaria
Bosch csoport
Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. 
Continental Automotive Kft. 
DENSO Gyártó Magyarország Kft.
DRAXLMAIER Group
EDAG Hungary Kft.
EPCOS Kft.
F. Segura Hungária Kft.
Faulhaber Motors Hungaria Kft.
Ford
GPS Tuner Kft.
HANKOOK TIRE Magyarország Kft.
Harman Becker Automotive Systems Kft. 
Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. 
IBIDEN Hungary Kft.
JSR MOL Synthetic Rubber Zrt.
Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.
Knorr-Bremse Rail Systems Budapest 
LuK Savaria Kft.
Magyar Suzuki Zrt.
Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.
PEC Central Europe
REHAU-Automotive Kft.
Schwarzmüller Kft.
thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.
TE CONNECTIVITY
TRIGO Csoport
Valeo Auto-Electric Magyarország Kft.
VERITAS Dunakiliti Csatlakozástechnikai Kft.

Gyártás, termelés, építő-, elektronikai és energetikai ipar, gyártástámogatás

AGCO
Andritz Kft.
Balluff-Elektronika Kft.
Beck & Pollizter Hungary Kft.
BEKO Engineering Kft.
CLAAS Hungaria Kft.
CRH Magyarország
Elmű-Émász
Emerson
FESTO-AM Kft.
Flex
GANZ Kapcsoló- és Készülékgyártó Kft.
GE
Hydro Extrusion Hungary Kft.
Infineon Technologies
KUKA Hungária
MVM Group
National Instruments
OBO Bettermann Hungary Kft.
Pro Patria Electronics Mérnöki Szolgáltató Kft.
Nilfisk Production Kft.
Robot-X Kft.
Semcon
Semilab Zrt.
Siemens Zrt.
Tetra Pak Hungrária Zrt.
TKI-Ferrit Kft.
thyssenkrupp Materials Hungary Zrt.
Vincotech Hungária Kft.
Wellis Magyarország Zrt.

Informatika, telekommunikáció

Adweko Hungary Kft.
Allianz Technology Hungarian Branch
Clarity Consulting Kft.
EPAM
Ericsson
Euro One Számítástechnikai Zrt. 
evosoft Hungary Kft.
Finastra
GRAPHISOFT SE
Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.
IT Services Hungary
Loxon Solutions Kft.
Nextent Informatika Zrt.
NISZ Zrt.
NNG
Nokia
SAP Hungary Kft.
TOPdesk
Türk Telekom International Kft.
UNIQA Raiffeisen Software Service Kft.
Vision-Software
Vodafone
XAPT

SSC (Shared Service Center)

BP Business Service Centre
BT
Celanese
Citi
Colfax Global Business Services
Cognizant Technology Solutions
Computacenter
Diageo
Eaton Enterprises Hungary Kft.
ExxonMobil 
Givaudan Business Solutions Kft.
IBM Hungary ISSC
Lexmark
Nalco Hungary Kft.
Roche Szolgáltató (Európa) Kft.
TATA Consultancy Services 
Unisys
Vodafone Shared Services Budapest

Bank és biztosítás

Aon Magyarország Kft.
BlackRock
Budapest Bank
CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. 
Citi
Cofidis Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
K&H Csoport
MKB Bank Zrt. 
Morgan Stanley
NN Biztosító Zrt. 
OTP Bank Nyrt.
Raiffeisen Bank
Sberbank
Unicredit Bank Hungary Zrt.

FMCG, kereskedelem

ALDI
AmRest Kft. - KFC
Auchan Retail Magyarország
Autocentrum AAA Auto Kft.
Bárdi Autó Zrt.
British American Tobacco
dm Kft.
FrieslandCampina
Johnson&Johnson
JYSK
Procter&Gamble
Rossmann Magyarország Kft.
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt.
WALTER GROUP

Szállítmányozás, logisztika, egyéb szolgáltatás

ALD Automotive Magyarország Kft.
ANY Biztonsági Nyomda
Cushman&Wakefield
DB Schenker
Duna House Franchise Kft.
EXTOR Kft.
Fővárosi Vízművek Zrt.
HungaroControl Zrt.
Magyar Posta Zrt. 
MÁV-csoport
Tetra Pak Hungária Zrt.

Könyvelés, könyvvizsgálat, tanácsadás

Accenture Kft.
KPMG
Process Solutions
PwC Magyarország Kft.
NEXON

Olaj- és vegyipar, gyógyszeripar

3DHISTECH Kft.
Becton Dickinson Hungary Kft.
MOL
Mylan Kft.
OT INDUSTRIES
PPG Trilak Kft.
Reckitt Benckiser

Személyzeti tanácsadás, HR szolgáltatás, állásportál

Aon Magyarország Kft.
CPL Integrated Services
euCSOPORT 
EURES Magyarország
frissdiplomas.hu
Hays Hungary
Humán Centrum / Mind-Diák Szövetkezet
jobline.hu
MADS - A MUNKA ERŐ
Petend Kft.
Produkteam Kft.
Prohuman Kft.
Randstad 
ReeFy
Thomas Hunt Kft.
Trenkwalder
UNLEASH
WHC Personal  Kft.
Workania.hu

Mezőgazdaság

AGCO
CLAAS Hungaria Kft.
Glencore Agriculture Hungary Kft.
Syngenta

Képzés

Arsis Global Consulting Ltd.
Berlitz Nyelviskola
Best-Work Szakképzés-, Pszichológiai Felnőttképzés 
Central European University 
Eduline 
EUROPASS, ERASMUS+
Fulbright EducationUSA
Green Fox Academy
Hageni Távegyetem/Fernuniversität in Hagen
Helen Doron English - Gyerekangol Kft.
IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola 
Masterfield Oktatóközpont
Matritel Labs
Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar

További területek

AccorHotels
BM Nemzetbiztonsági Szakszolgálat
BFKH VEKOP-8.1.1-15-2015-0001 Út a munkaerőpiacra program
BFKH VEKOP-8.2.1-15 Ifjúsági Garancia
Cultural Care Au Pair-USA
HVG Könyvek
HVG Karrier Plusz
Mediaworks Hungary Zrt.
Plazmaszolgálat Kft.
Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

Felkeltette valamelyik cég vagy akár több is a kiváncsiságodat? Akkor regisztrálj, gyere el a HVG Állásbörzére, ahol személyesen találkozhatsz ezen cégek munkatársaival.