Sajtócikkek

Sajtómegjelenések – Rólunk írták

"Tízszeres, százszoros a túljelentkezés" - riport egy állásbörzéről (http://www.origo.hu/)

Informatikusokat, mérnököket kerestek leginkább az egyik legnagyobb magyar állásbörzén. A Coca-Colánál akár százszoros túljelentkezés is van, Ördög Nórának, az RTL Klub műsorvezetőjének pedig az a tanácsa, hogy ne riadjon meg senki attól, ha kávéfőzéssel kell kezdeni a karrierjét.

Bővebben >>

Az állásbörzén a karrierépítés volt a legnépszerűbb (Népszabadság Online)

„Valamilyen” munka nincs, álláskereséshez konkrétum kell. Mindkét nap már nyitáskor tömegek hömpölyögtek be a Syma-csarnokba, ahol az idei HVG Állásbörzét tartották. A helyszínen több mint száz kiállító vonult fel állás- és képzési ajánlataival, de az érdeklődők szerint az igazi nagy dobás a karrierépítést könnyítő, közel harminc ingyenes szakmai program volt.

Bővebben >>

A dolgozók harmada munkahelyet váltana (http://humanpolitika.hu)

A kiszámítható, fix fizetés, és az egyértelmű, világos elvárások a legfontosabb szempontok egy-egy munkahely megválasztásánál - derül ki az őszi HVG Állásbörzén a résztvevők körében elvégzett felmérésből.
Az október elején tartott kétnapos börzén 138 kiállító 3141 állásajánlata és több száz képzési ajánlata közül összesen közel 11 000 álláskereső válogatott a helyszínen. Az állásbörze honlapján egészen november 15-ig lehet jelentkezni a meghirdetett állásokra. Az állásbörze látogatói között keresettek voltak a mérnökök - a cégek 64 százaléka kínált nekik állást - és az informatikusok (csaknem minden második cégnek volt nekik szóló ajánlata), de könnyen találhattak maguknak ajánlatot a több nyelven magabiztosan beszélő álláskeresők is.

Bővebben >>

A fizetés és a világos elvárások a legfontosabbak a munkahelyválasztásnál (http://www.nepszava.hu)

A kiszámítható, fix fizetés, és az egyértelmű, világos elvárások a legfontosabb szempontok egy-egy munkahely megválasztásánál - derül ki az őszi HVG állásbörzén a résztvevők körében elvégzett felmérésből, amelynek eredményeit hétfőn juttatták el az MTI-nek.

Bővebben >>

Kreatív cégeket keresnek a munkavállalók (atv.hu)

Kiderült, hogy az álláskeresőknek ma már nemcsak a jó fizetés számít, hanem a leendő munkahely arculata és presztízse is, ezért ennek bemutatására idén a HVG Állásbörze is nagy hangsúlyt fektetett. Díjazták a kiállítók kreativitását, ötletességét, egységes arculatát és a hitelességét is.

Bővebben >>

Karrier-, smink és öltözködési tippek a sikeres álláskereséshez (http://minok.hu)

Hogyan vegyük sikerrel az álláskeresés akadályait? Hogyan állíthatjuk be magunkat a lehető legpozitívabban? És egyáltalán, hogyan öltözködjünk, hogyan jelenjünk meg egy állásinterjún vagy az első munkanapokon? Ezekre a kérdésekre segít válaszokat találni a HVG Állásbörze október 5-6-án.

Bővebben >>

Mivel újítanak az idei állásbörzék?, HR Portál, 2011. március 01.

Hamarosan indul a tavaszi állásbörze szezon, az előrejelzések szerint ismét "válság előtti" hangulat jellemzi majd a karriermustrákat. A rendezvények sikerességének, hatékonyságának növeléséért a szervezők és a kiállítók is versenybe szállnak. A szakértők véleménye különbözik abban, hogy a személyes élmény varázsa, vagy a technika adta lehetőségek kihasználása válik az állásbörzék újításait meghatározó iránnyá.

Bővebben >>

Kihívást és magas fizetést keresnek a pályakezdők, Edupress, 2011. március 24.

A friss diplomások annak ellenére részesítik előnyben a magas fizetést egy meghirdetett állás esetében, hogy többségében felkészületlenül, és tapasztalatlanul jelennek meg az állásinterjúkon - mondta el a HVG Állásbörzén Jakab Dávid, a DCT Magyarország Kft. értékesítési vezetője. A március 24-25-én megrendezett börzén több mint 150 kiállító várta az érdeklődőket, akik akár online is kereshetnek állást, csak úgy, mint tavaly ősszel.

Bővebben >>

HVG Állásbörze 2011: „Történelmet írunk”, Minők.hu, 2011. március 20.

A HVG Állásbörze szervezői csapata évről évre mindent megtesz azért, hogy segítse az álláskeresőket, idén pedig különösen nagy hangsúlyt fektetnek a nőkre, azon belül is a fiatal lányokra és a munkaerőpiacra visszatérni igyekvő kisgyermekes anyukákra. Korábban is voltak már kezdeményezések, ám az idei ígérkezik az első olyan börzének, amely szervezése során már tudatosan foglalkoztak a női karrierút felfedezésével és támogatásával. Elszánták magukat, hogy megmutatják, nőként is lehet boldogulni és nagyon szép eredményeket elérni.

Bővebben >>

Csütörtök-péntek: újra HVG Állásbörze, monster.hu, 2011. március 22.

Március 24-25-én rendezik a tavaszi HVG Állásbörzét. Több mint 150 kiállító, 1 700-nál is több állásajánlat és várhatóan 10 ezer álláskereső. Néhány szám a budapesti Syma Rendezvényközpontban tartandó karrierfórumról. Hajdú Csongort, a börze főszervezőjét kérdeztük a rendezvény újdonságairól, álláskeresői hasznáról és a keresett szakemberekről.

Bővebben >>

Visszatértek a tetszhalálból az állásbörzék, FN.hu, 2010. október 07.
Nyáron általában jóval kevesebb állást kínálnak, ősszel viszont beindulnak a toborzások, az állásbörzék. A válság miatt nagyon lecsökkent a cégek kiállítói hajlandósága, mostanra azonban újra felpörögtek a karriermustrák. Azok a frissdiplomások, akik a tavaszi-nyári diplomaszerzés óta nem tudtak elhelyezkedni, ősszel rohamozzák meg az állásbörzéket. Mellettük ilyenkor kezdenek állást keresni azok a pályakezdők is, akik keresztféléves képzésben tanultak, és néhány hónapon belül kapják kézhez a felsőfokú oklevelüket.

Bővebben >>

Kikre vadásznak a cégek?, HVG.hu, 2010. október 12.

Idén több mint száz kiállító állás- és képzési ajánlatai közül válogathattak, akik kilátogattak az őszi HVG Állásbörze Országos Képzési és Karriernapokra október 7-8-án a Syma csarnokba. A rendezvényen a – hagyományosan – felsőoktatási intézmények, munkaerő-kölcsönzéssel és közvetítéssel, valamint tanácsadással foglalkozó cégek, bankok és nagyvállalatok képviseltették magukat.

Bővebben >>

Állásbörze két napon át, Jobpilot Pályacsúcs Magazin, 2010. október 8.

Csütörtökön kezdődött az egyik legnagyobb őszi karrierfórum, a HVG Állásbörze. A budapesti Syma Rendezvényközpontban 130 munkaadó várja az álláskeresők rohamát. Úgy tapasztaltuk, elsősorban mérnököknek és informatikusoknak áll a világ, legalábbis a legtöbb ajánlat nekik szólt. A színes forgatagban találkoztunk csalódott nemzetközi kapcsolatok szakos végzősökkel, Marilyn Monroe hasonmással és rámenős álláskeresőkkel is.

Bővebben >>

A bér mellett a felelősségteljes vállalati magatartás is fontos, Edupress, 2010. október 07.

Fontos ugyan a fiatal munkavállalók körében, hogy leendő munkahelyükön mekkora fizetést ígérnek a számukra, de egyre jelentősebb az is, hogy ott támogassák elképzeléseiket, életvitelüket, társadalmi szerepvállalásukat - mondta el a HVG Állásbörzén Tóth Éva Mária karrier-tanácsadó. Az október 7-én és 8-án megrendezett börze keretein belül immár online is kereshetnek állást az érdeklődők, akik száma idén elérheti a tízezret is.

Bővebben >>

Az állásbörzén a karrierépítés volt a legnépszerűbb, Népszabadásg Online, 2010. október 12.

Mindkét nap már nyitáskor tömegek hömpölyögtek be a Syma-csarnokba, ahol az idei HVG Állásbörzét tartották. A helyszínen több mint száz kiállító vonult fel állás- és képzési ajánlataival, de az érdeklődők szerint az igazi nagy dobás a karrierépítést könnyítő, közel harminc ingyenes szakmai program volt.

Bővebben >>

A HVG Állásbörze kiállítóit díjazta az Edupress, Edupress, 2010. március 29.

Több kategóriában is értékelte a tavaszi HVG Állásbörze kiállítóinak standjait a rendezvény médiapartnereként az Educatio Press Magyar Oktatási Hírügynökség és a MEEX, március 25-én. A csaknem 1500 állásajánlattal kecsegtető 89 kiállító között a zsűri a legegységesebb arculat, a legextrémebb stand, a legötletesebb reklámajándék, a legkreatívabb standdekoráció és a legötletesebb promóció kategóriában hirdetett győztest.

Bővebben >>

Állásbörze: karriertippek testközelből, nem csak fiataloknak, Pénzcentrum.hu, 2010. március 26.

Az állásbörzék évek óta sikeres és keresett rendezvényei a magyar HR-szakmának. A munkanélküliség látványos növekedésével egyre nagyobb igény mutatkozik ezekre az eseményekre, ahol kereslet és kínálat "testközelből" találkozhat egymással.

Bővebben >>

Óvatosan, de nőtt a cégek toborzási kedve, Napi Gazdaság, 2010.március 29.

Óvatosan, de nőtt a cégek toborzási kedve Több kiállító kínál a korábbiakhoz hasonló mennyiségű állást az érdeklődőknek az idén tavasszal - derül ki a legnagyobb országos börzék szervezőinek tapasztalataiból. Egyértelmű fellendülésről tanúskodnak a múlt heti HVG Állásbörze adatai, ahol 89 kiállító 1600 állásajánlatából válogathattak a látogatók - mondta lapunknak Toldi Gábor, a HVG HR Center igazgatója.

Bővebben >>

HVG Állásbörze – 2010, Epresso.hu, 2010. március 28.

Március 25-26-án került sor a SYMA Rendezvényközpontban a HVG Állásbörzére, ahol a kiállítók többsége elsősorban mérnököket kereső gyártóvállalat volt, ezt követte az IT- és telekommunikációs szektor, majd azok a szolgáltató központok és pénzügyi szolgáltatásokat (bank és biztosítás) nyújtó vállalatok, ahol főként gazdasági, pénzügyi végzettségű fiatalokat és idegen nyelveket beszélő munkavállalókat keresnek. Több vállalat képviselte az autóipart, az energiaszolgáltatási szektort és a kereskedelmi láncokat is.

Bővebben >>

Próbainterjú és cv-tanácsadás állásbörzén, Monster.hu, 2010. március 26.

Csütörtökön kezdődött és ma 18 óráig tart a budapesti Syma csarnokban a HVG Állásbörze, ahol 100 kiállító mutatja be állás- és képzési lehetőségeit. A karrierrendezvényen az előre regisztrálóknak lehetőségük van önéletrajzi tanácsadáson és próbainterjún részt venni. Hogy mit lehet ebből profitálni? Néhány álláskeresőt elkísértünk a tanácsadásra.

Bővebben >>

A kiszámítható, fix fizetés, és az egyértelmű, világos elvárások a legfontosabb szempontok egy-egy munkahely megválasztásánál - derül ki az őszi HVG Állásbörzén a résztvevők körében elvégzett felmérésből.

Az október elején tartott kétnapos börzén 138 kiállító 3141 állásajánlata és több száz képzési ajánlata közül összesen közel 11 000 álláskereső válogatott a helyszínen. Az állásbörze honlapján egészen november 15-ig lehet jelentkezni a meghirdetett állásokra. Az állásbörze látogatói között keresettek voltak a mérnökök - a cégek 64 százaléka kínált nekik állást - és az informatikusok (csaknem minden második cégnek volt nekik szóló ajánlata), de könnyen találhattak maguknak ajánlatot a több nyelven magabiztosan beszélő álláskeresők is.

Fizetés és egyértelmű elvárások az élen

A közel 1000 kitöltő válaszai alapján készült felmérésből kiderül, hogy a legfontosabb munkahelyválasztási szempontok között első helyen már nem a fizetés áll, hanem az egyértelmű munkahelyi elvárások (a maximálisan adható 5 pontból 4,58 pont az átlag, a kiszámítható fizetés pedig 4,53 pontot kapott átlagosan). Fontos szerephez jutott a munka és a magánélet egyensúlyának biztosítása is (4,47).

A fontossági sorrendben előkelő szerepet kapott a tapasztalatszerzés lehetősége (4,29) és a vállalati és személyes értékek egyezősége (4,24) is. A két legkevésbé fontos szempont a munkahely megválasztásánál 3,19 ponttal a kötetlen munkaidő, és 3,35 ponttal a vezetői felelősségvállalás lehetősége. Az állásbörzén részt vevők 20 százaléka kevesebb mint egy hónapja, fele pedig egy-három hónapja keres állást, egy évnél hosszabb ideje csak az érdeklődők körülbelül 10 százaléka keres munkát. A kérdőív eredményeiből kitűnik, a jelenleg is dolgozók 42 százaléka munkájával, 59 százaléka fizetésével elégedetlen.

Minden harmadik dolgozó a váltáson gondolkodik

Az elégedetlen munkavállalók ugyanakkor nem félnek váltani, a válaszadók közel 35 százaléka jelenleg is dolgozik, és közben már a továbblépésen gondolkodik. A munkahelyváltás okai közt is egyre fontosabb szerepet kapott a szakmai továbblépés (14,78 százalék), de az anyagiak is hasonló mértékben hangsúlyosak (13,35 százalék) akkor, amikor egy alkalmazott váltáson gondolkodik.

Nettó 144 ezer forintot keresnek a látogatók


Azoknak a résztvevők, akik jelenleg is dolgoznak, átlagosan valamivel több mint 144 000 forint felett van a havi nettó fizetésük, az ezen felüli cafetéria juttatások átlagos havi nettó összege pedig csaknem 17 000 forint, de a munkavállalók 43,76 százaléka egyáltalán nem kap béren kívüli juttatást a fizetésén túl.

 

http://humanpolitika.hu

Kiderült, hogy az álláskeresőknek ma már nemcsak a jó fizetés számít, hanem a leendő munkahely arculata és presztízse is, ezért ennek bemutatására idén a HVG Állásbörze is nagy hangsúlyt fektetett. Díjazták a kiállítók kreativitását, ötletességét, egységes arculatát és a hitelességét is.

Az elmélyülő gazdasági válság mélyen érintette a munkaerőpiacot is, ezért megnőtt a szerepe azoknak a professzionális rendezvényeknek, ahol az álláskeresők találkozhatnak leendő munkaadóikkal. Magyarország legnagyobb ilyen eseménye a HVG Állásbörze, melyen idén ősszel 138 kiállító vett részt. Talán a munkanélküliség folyamatos növekedésének köszönhetően rekord számú, 10.000-nél is több látogatót vártak a rendezvényen. Előzetesen közel 7000 ember regisztrált.

Fontos, hogy a munkaerőpiacon a reális kereslet találkozzon a reális kínálattal. Az álláskeresési metódus, és az álláskeresők hozzáállása sokat változott az elmúlt években. Az állást kínáló cégek számára fontos, hogy elvárásaiknak megfelelő, professzionális munkaerőt találjanak minél rövidebb idő alatt, a munkakeresőknek pedig amellett, hogy végzettségüknek megfelelő és jól fizető állást keresnek, egyre fontosabb szemponttá válik a cégek kommunikációja, megítélése, és a hangulat, amit közvetítenek. Éppen ezért az idei állásbörzén a kiállítók még nagyobb hangsúlyt fektettek standjaik kreativitására, egységességére és a megjelenésre.

A megjelenés fontosságának hangsúlyozása érdekében, a 2011-es őszi börzén 4 kategóriában hirdettek standversenyt: díjazták, akik kisméretű standjukhoz képest a legtöbbet tudták kihozni pultjaikból, díjazták a legegységesebb megjelenést és a legötletesebb promóciót is, valamint egyedi szempontok alapján kiválasztották az esemény „tehetségmágnesét”. Az utóbbi elismerés szempontjai között a hitelesség volt a legfőbb.
Az Aon Hewitt, az Anderson Communiactions, a MOHA Magazin és a HVG HR Center képviselőiből álló szakmai grémium végül az OTP Bank Nyrt.nek adta a legegységesebb stand díját, ami mögött szakmailag alátámasztott, átgondolt koncepció állt. A legkreatívabbnak az Euro Nyelvvizsga Központ ötleteit értékelték, akik edukatív módszerekkel és nyereményekkel próbálták ösztönözni az érdeklődőket. A legötletesebb promóció a National Instruments elképzelése lett, aki egy egyszerű interaktív játékkal hozta közelebb a cég szolgáltatásait a látogatókhoz, amivel egyúttal azt is jelezte, hogy milyen kvalitású munkaerőre számít.  A börze tehetségmágnese díjat a Continental kapta, aki kiemelten vonzó és hiteles volt a célcsoport körében.

atv.hu

A kiszámítható, fix fizetés, és az egyértelmű, világos elvárások a legfontosabb szempontok egy-egy munkahely megválasztásánál - derül ki az őszi HVG állásbörzén a résztvevők körében elvégzett felmérésből, amelynek eredményeit hétfőn juttatták el az MTI-nek.

Az október elején tartott kétnapos börzén 138 kiállító 3141 állásajánlata és több száz képzési ajánlata közül összesen közel 11.000 álláskereső válogatott a helyszínen. Az állásbörze honlapján egészen november 15-ig lehet jelentkezni a meghirdetett állásokra.

Az állásbörze látogatói között keresettek voltak a mérnökök - a cégek 64 százaléka kínált nekik állást - és az informatikusok (csaknem minden második cégnek volt nekik szóló ajánlata), de könnyen találhattak maguknak ajánlatot a több nyelven magabiztosan beszélő álláskeresők is.

A közel 1000 kitöltő válaszai alapján készült felmérésből kiderül, hogy a legfontosabb munkahelyválasztási szempontok között első helyen már nem a fizetés áll, hanem az egyértelmű munkahelyi elvárások (a maximálisan adható 5 pontból 4,58 pont az átlag, a kiszámítható fizetés pedig 4,53 pontot kapott átlagosan). Fontos szerephez jutott a munka és a magánélet egyensúlyának biztosítása is (4,47).

A fontossági sorrendben előkelő szerepet kapott a tapasztalatszerzés lehetősége (4,29) és a vállalati és személyes értékek egyezősége (4,24) is. A két legkevésbé fontos szempont a munkahely megválasztásánál 3,19 ponttal a kötetlen munkaidő, és 3,35 ponttal a vezetői felelősségvállalás lehetősége.
Az állásbörzén részt vevők 20 százaléka kevesebb mint egy hónapja, fele pedig egy-három hónapja keres állást, egy évnél hosszabb ideje csak az érdeklődők körülbelül 10 százaléka keres munkát.

A kérdőív eredményeiből kitűnik, a jelenleg is dolgozók 42 százaléka munkájával, 59 százaléka fizetésével elégedetlen. Az elégedetlen munkavállalók ugyanakkor nem félnek váltani, a válaszadók közel 35 százaléka jelenleg is dolgozik, és közben már a továbblépésen gondolkodik.
A munkahelyváltás okai közt is egyre fontosabb szerepet kapott a szakmai továbblépés (14,78 százalék), de az anyagiak is hasonló mértékben hangsúlyosak (13,35 százalék) akkor, amikor egy alkalmazott váltáson gondolkodik.

Azoknak a résztvevők, akik jelenleg is dolgoznak, átlagosan valamivel több mint 144.000 forint felett van a havi nettó fizetésük, az ezen felüli cafetéria juttatások átlagos havi nettó összege pedig csaknem 17.000 forint, de a munkavállalók 43,76 százaléka egyáltalán nem kap béren kívüli juttatást a fizetésén túl.

 

http://www.nepszava.hu

Informatikusokat, mérnököket kerestek leginkább az egyik legnagyobb magyar állásbörzén. A Coca-Colánál akár százszoros túljelentkezés is van, Ördög Nórának, az RTL Klub műsorvezetőjének pedig az a tanácsa, hogy ne riadjon meg senki attól, ha kávéfőzéssel kell kezdeni a karrierjét.

Háromezer ember találhatott munkát magának szerdán és csütörtökön az ősz egyik legnagyobb állásbörzéjén, amelyen 120 munkaadó volt jelen. A standok között sétálva egy szakma képviselői bizonyosan nem voltak híján állásajánlatnak: informatikusoknak szinte minden kiállító tartogatott valamilyen lehetőséget.

Az Ericsson például budapesti kutatás-fejlesztési részlegébe vadászik IT-szakemberek után. "Informatikusokat és villamosmérnököket keresünk telekom berendezések szoftver- és hardverfejlesztésére" - mondta Kelemen Zoltán HR-menedzser. Idén egyébként 220 embert vettek fel, és még legalább 80-100-ra lenne szükség.

A HVG Állásbörzére kilátogatók köre vegyes: pályakezdők, tartós munkanélküliek, gyesről visszatérni akaró anyák és munkahelyváltáson dolgozók egyaránt keresik a kapcsolatot a cégekkel. A szervezők ebben az évben újításként a bejáratnál egy átlátszó műanyag kockát helyeztek el, amelyekbe a régóta munkát kereső diplomások önéletrajzait várják.

Aki gyesről térne vissza

A visszatérni akaró kismamák közé tartozik Csirke Katalin is. A kontroller épp egy reklámlogós babzsák fotelben ücsörögve futja át saját önéletrajzát, amikor megszólítjuk. "Az elsődleges célom az elhelyezkedés" - mondja tömören.

Néhány méterrel odébb nagy a tülekedés a Coca-Cola standjánál. A cég épp most gyűjti be a jelentkezéseket kétéves vezetői utánpótlásprogramjába. Emellett marketingelemző gyakornokot, minőségügyi mérnököt és laboránst is keresnek. Spontán jelentkezéseket már nem is tudnak fogadni. "Nem tudok pontos adatot mondani, de becsléseink szerint általában tízszeres és százszoros között alakul a túljelentkezés egy-egy meghirdetett állásra" - tippelnek a cég képviselői a standnál.  

A börzén kapósak a mérnökök is, például az autógyártóknál. Az Opel villamos- és gépészmérnököket keres a gyártómérnökségre, továbbá logisztikai, minőségbiztosítási és karbantartási területre, de az Audi és a Mercedes is csábítja leendő mérnökeit.

"A kereskedelmi médiában mindenki kávéfőzéssel kezdi"

A csarnok egy távolabbi szegletében, az előadótérben mindeközben Ördög Nóra televíziós műsorvezető vázolja karrierútját az idegenforgalmi főiskolától az első regionális helyi televízión át egészen az RTL Klubon futó X-Faktorig a zömében fiatal nőkből álló hallgatósága előtt. "Természetes, hogy a kereskedelmi média világában mindenki a kávéfőzéssel és a fénymásolással kezdi, ezt nem lehet kikerülni, bármennyire is szeretnénk. Én annak idején már attól is boldog voltam, hogy megfőzhettem Gálvölgyi János kávéját" - hallunk egy gondolatfoszlányt a beszélgetésből.

Miért jó multinál dolgozni?

Az állásbörzére kilátogató Horváth Bettina viszont attól lenne boldog, ha újra el tudna helyezkedni. A 26 éves hölgy nemrégiben még HR-asszisztens volt, ahogyan a standok mögött ülő cégek képviselőinek többsége. Csak most éppen a másik oldalon áll... Bettina a "multi vagy kis cég" kérdéskörben egyértelműen a multi mellett teszi le a voksot. "Nagyobb szervezetben sokkal könnyebb kapcsolatokat ápolni és építeni - ezzel mindenki jól jár, mert megtalálja a neki leginkább megfelelő társaságot a kollégák között, így senki nem marad egyedül. Előrelépni is könnyebb - ráadásul stabilabb a jogi környezet, biztosabb a fizetés, jobb a cég felszereltsége" - foglal állást.

A kis cégnek is megvan az előnye

Az állásbörze önéletrajz-tanácsadói standja mellett megállított, félig magyar, félig szudáni El-Rasid Rámi már a kisebb cégeknek is szívesen szavazna bizalmat. "Nem rossz kisebb cégnél kezdeni, mert itt nem lesz egysíkú a munkavégzés, és minden fontos részterületre ráláthatok, sokat tanulhatok. Ráadásul a multi sem minden esetben fizet jobban, mint egy kisebb cég. Így sokan csak a név meg a referencia miatt választják" - magyarázza.

http://www.origo.hu/