Kiállítói idézetek

Kiállítói visszajelzések

„Számunkra, mint szoftverfejlesztő cég számára első ránézésre az lenne a logikus megoldás, hogy csak műszaki állásbörzéken vegyünk részt. Éppen ezért sokat gondolkodtunk azon, hogy van-e értelme a HVG Állásbörzén megjelennünk. Most, több rendezvény után azt mondhatom, határozottan jó döntés volt. Igaz a HVG börzéjén fajlagosan kevesebb informatikussal találkozunk, de miattuk biztosan érdemes ott lennünk. Nem kérdéses számunkra azon kollégák motivációja, akik hajlandók a Syma csarnokba is kiutazni, miközben megtehetnék azt is, hogy a közvetlen közelükben egy-egy előadás szünetében, 20 perc alatt szétnéznek a standok között."
Várady Péter, ügyvezető igazgató, evosoft Hungary Kft.

„…nagyon szépen köszönjük a szervezést, segítséget amit kaptunk tőletek. Az általatok szervezett Állásbörze az egyik legprofibban összerakott rendezvény volt, ahol eddig jártunk (nem csak ebben a műfajban). Még egyszer nagyon köszönjük, további jó munkát kívánunk nektek, reméljük tavasszal találkozunk..”
Hajdu László, Ügyvezető igazgató, fama PR Kft.

„Nagyon köszönjük a folyamatos segítségüket és rendelkezésre állásukat a felkészülés során! 25 nyitott pozícióval mentünk ki az állásbörzére, és 235 nyomtatott önéletrajzot gyűjtöttünk be, mely természetesen nem tartalmazza azokat, melyeket e-mailben fognak elküldeni nekünk. Sikeresnek érezzük a részvételt, hiszen sok érdeklődővel és számos potenciális munkavállalóval kerültünk kapcsolatba, valamint akadémiai és szakmai kapcsolatkiépítésre is volt lehetőség, így mindenképpen jó élményekkel zártuk a rendezvényt.”
Laurinyecz Andrea, AIP Coordinator, TATA Consultancy Services

„Köszönjük a lehetőséget, rendkívül elégedettek vagyunk a látogatottsággal és a kiszolgálással. Van némi tapasztalatunk ezzel kapcsolatban más rendezvényekről, itt minden nagyon rendben volt. Amit csütörtök reggel kivittem magammal, úgy szántam, hogy a 2 napra elég lesz, de péntek reggel egy ugyanolyan mennyiséggel kellett érkeznem, mert minden anyagunk elfogyott. Az érdeklődők közül jónéhányan már felkészülten jöttek a standunkhoz, tehát tudták, hogy mi mivel foglalkozunk, ezt én nagyon tudom értékelni.”
Kornelia Litkei, Senior Educational Adviser, Fulbright EducationUSA Advising Center

„A HVG Csoport rendezvénye idén is kiválóan megszervezett, profin lebonyolított állásbörze volt. Az igényesen kialakított helyszín szolgálta a kiállítók kényelmét, lehetővé tette a kellemes időtöltést a látogatók számára. A szervezők segítőkészen, gyorsan, pontosan és udvariasan dolgoztak. A kiállítók számára nyújtott szolgáltatások kimagasló színvonalúak voltak. A rendezvényen megjelenő vállalatok rangos névsorának és a jól megszervezett promóciónak köszönhetően a rendezvény látogatottsága magas volt, összetétele koncentrált, ezzel a szervezők lehetővé tették, hogy a kiállítók elérjék a kívánt célcsoportokat. Reméljük, hogy az elkövetkezendő évek során is hasonlóan sikeres együttműködést tudhatunk majd magunkénak!”
A Magyar Telekom-stand csapata

„Először vettünk részt a HVG Állásbörzén. Hasznosnak tartottam, mivel a tapasztalt és pályakezdő jelentkezők aránya (kb. 30-70 %) kedvezőbb volt, mint bármely egyetem állásbörzéjén. A begyűjtött regisztrációk és önéletrajzok száma megegyezett az általunk elvárttal. A szervezés remek volt, kapcsolattartónk mindenről megfelelő időben, megfelelő terjedelemben értesített minket.”
Astron Informatikai Kft.

„A HVG Állásbörzén először tavaly ősszel voltunk, és kellemesen csalódtam a rendezvényben. Öreg róka vagyok már a témakörben, évente 7-8 állásbörzén jelenek meg a céggel, de egészen biztosan kijelenthetem, hogy az összes közül a HVG a legjobb. A szervezés kifogástalan, a szervezők kedvesek, segítőkészek, a célcsoportot tökéletesen sikerül elérni, a statisztikák szerint pedig igen magas a látogatottsága. A jelentkezők összetétele vegyes, a pályakezdőktől a tapasztalattal rendelkezőkig rengeteg értékes önéletrajzot begyűjtöttünk, melyeket reményeink szerint mihamarabb fel tudunk használni. Örülök, hogy tavaly ősszel úgy döntöttünk, kimegyünk. Nem bántam meg, a stand innenső végéről is élmény a részvétel.”
BT (British Telekom)

„Kedves Szervezők! Csak elismeréssel írhatok a HVG Állásbörzéről, nagyon jól szervezett, és nagyon jól lebonyolított rendezvény volt. Az érdeklődők folyamatosan és igen nagy számban érkeztek, zömmel igen tudatos látogatók, akik tisztában voltak vele, mi érdekli őket. Azért is köszönet, hogy az előkészületek során is, és magán a rendezvényen is nagyon „gondunkat viselték”, és minden bizonnyal ezután is részt szeretnénk venni a börzéken.”
Door Rita, főtitkár, IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola

„Köszönöm a börzével kapcsolatos segítségnyújtást és készséges hozzáállást. Az állásbörze színvonalas volt, a szolgáltatással maximálisan elégedettek voltunk, nagyon kedves volt a hostess szolgálat, a segítségnyújtás. Örömünkre szolgált, hogy egy igényes és színvonalas rendezvényen vehettünk részt, ahol megtiszteltek minket és figyeltek a kényelmünkre, elégedettségünkre is. Ezért másoknak is ajánlani fogjuk a börzét!”
Fülöp Johanna, képzési koordinátor, Dialog Nyelvtúdió

„Oktatóközpontunk a rendezvényre késve jelentkezett, azonban ez semmilyen hátrányt nem jelentett. A szervezés gyors és segítőkész volt. Standunk helyével meg voltunk elégedve, az ellátást és a „kiszolgálást” is megfelelőnek találtuk. A HVG Állásbörzét egy színvonalas rendezvénynek ítéljük, bízom benne, hogy a lehető legtöbbször részt tudunk venni a jövőben is.”
Csomó Viktória, oktatási igazgató, Masterfield

"Sikeresnek ítéljük megjelenésünket a börzén. A HVG Állásbörzét jó lehetőségnek tartjuk a jövőbeni hallgatókkal való megismerkedésre, ezért lehetőség szerint a későbbiekben is szívesen részt veszünk a rendezvényen."
Magvas Petra, kommunikációs munkatárs, Pannon Egyetem

„Nem csak az én, hanem a kollégáim egyöntetű véleménye szerint is a mostani rendezvény volt az eddigi legsikeresebb, legszínvonalasabb, és egyáltalán legjobb állásbörze, amelyen a cég valaha részt vett (és abból volt pár Magyarországon is, de ide bele értve a szlovák és cseh rendezvényeket is ). Ezt nem csak a rengeteg érdekes és kreatív kiállító és a hihetetlenül sok látogató miatt gondoljuk, hanem a kísérő programok, és a kiállítók felé nyújtott egyéb szolgáltatások miatt is. Az előző években is érezni lehetett, hogy a HVG Állásbörze az egyetlen olyan állásbörze, ahol minden alkalommal valamilyen finom újítás, ötletes innováció várja a kiállítókat és a látogatókat, amellyel a rendezvény fokozatosan méginkább igényesebbé és értékesebbé vált, de úgy érzem, hogy mindez most érte el a csúcspontját: az olyan apró ötletek, mint a Mosolykártya, a különféle online szolgáltatások, a kiállítóknak szóló VIP mind-mind hibátlanok és nagyszerűek voltak!”
Ficza János, PR specialista, Workania.hu

"Az idei HVG-s Állásbörzére 9-11 nyitott pozíciót vittünk ki. (Elsősorban informatikai szoftverfejlesztői ajánlatok, de hirdettünk marketinges, pályázatíró és key account manager-i pozíciót is). Elég nagy érdeklődés kísérte a standunkat, 30-40 önéletrajzot begyűjtöttünk és ezen kívül elég sok névjegykártyát kiosztottunk. A beérkezett pályázatoknak körülbelül 20-25%-a látszik ígéretesnek. Az állásbörzén való részvételünket egyértelműen sikeresnek ítéltem meg, egyrészről széles körű tájékoztatást tudtunk adni az érdeklődőknek cégünkről, másrészről jó néhány jelölt van, akikkel a későbbiek folyamán fel fogjuk venni a kapcsolatot egy személyes találkozó egyeztetése érdekében. Továbbá a kiszolgálás színvonalával is teljes mértékben meg voltunk elégedve."
Rabár Gergely, InfomatiX Kft.

„Köszönjük a HVG Állásbörze főszervezőjének, hogy lehetőséget adott Alapítványunknak és kiállítóként jelenhettünk meg az Önkéntes Szigeten! Az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa az összes mosolykártyáját a szervezőknek ajánlja! A rendezvény több szempontból is hasznos, fontos önkéntes- és kapcsolatvásár volt számunkra jelentős marketingértékkel.”
Garai Valéria, vállalati kapcsolatok és kommunikációs munkatárs, SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

"Mindent összevetve pozitív élményeink vannak az állásbörzével kapcsolatban. Az érdeklődök száma érezhetően magasabb volt a tavaszinál, és végzettségük, tapasztalataik és érdeklődésük szempontjából is használhatónak tűnnek. A szervezés színvonalával is meg voltunk elégedve. A szervezők mindenben rendelkezésre álltak, és igyekeztek gyorsan megoldani a felmerülő problémákat. A látogatók összlétszámának és a számunkra alkalmasnak mondható jelöltek számának magas növekedését tapasztalatuk."
Wywex Kft.

„Valamilyen” munka nincs, álláskereséshez konkrétum kell

Mindkét nap már nyitáskor tömegek hömpölyögtek be a Syma-csarnokba, ahol az idei HVG Állásbörzét tartották. A helyszínen több mint száz kiállító vonult fel állás- és képzési ajánlataival, de az érdeklődők szerint az igazi nagy dobás a karrierépítést könnyítő, közel harminc ingyenes szakmai program volt.

Érdeklődőből nem volt hiány
A kiállítók között többnyire nemzetközi nagyvállalatok és fejvadász cégek voltak, de szak- és mesterképzést kínáló intézmények, illetve nyelviskolák is szép számmal megjelentek az állásbörzén. A helyszínen megkérdezett álláskereső fiatalok beszámolói alapján viszont a börze sokkal inkább az ingyenes szaktanácsadás és karrierépítést segítő előadások miatt vált vonzóvá – bár akadt olyan is, aki ezek hasznosságát kétségbe vonta. A kétnapos program első előadójának, Gerlei Béla vezető karrier-tanácsadónak sikerült is azonnal megtöltenie az előadói teret. Egyebek mellett a fő téma a sokat emlegetett, és sokszor – mint kiderült, feleslegesen – túlmisztifikált kapcsolatépítés volt. – Én nem ismerek nagy embereket –súgta egy lány az előadás kezdetén a mellette ülőnek kissé idegesen –, eddig az iskolában ültem! Ezt az előadó valószínűleg nem hallotta, ám a lány az előadás végére megtudhatta, hogy mennyire rossz oldalról közelíti meg a kérdést. – Ki mutatkozott be a mellette ülőnek? – kérdezte Gerlei. Elenyészően kevés kéz lendült a magasba. – Kinek van névjegykártyája? – jött a következő kérdés, amire még kevesebben tudtak kielégítő választ adni, s hamar kiderült, a hallgatóság egy részének egészen furcsa elképzelése van a szakmai kapcsolatépítés mikéntjéről és hasznosságáról. A tanulság persze az, hogy a kapcsolatok nem teremnek, azokat ki kell alakítani és rendszeresen ápolni, de lehetőleg még azelőtt, hogy az embernek igazán szüksége lenne rájuk. Azt pedig nem lehet tudni előre, melyik ismerős révén juthatunk álláshoz (a munkahelyek 80 százalékát ismeretségek útján töltik be), de már egy ilyen börze is kitűnő alkalom az ismerkedésre. Ennek köszönhetően mind a két nap indokolatlanul sok, papírfecnire írt telefonszámot és önéletrajzot kaptam kéretlenül… Kétséges, hogy a karrier-tanácsadó erre gondolt.

A főnök unokaöccse rúghat labdába?
Ám nincs mit csodálkozni azon, hogy az álláskeresők minden tanácsba, apró tippbe igyekeznek azonnal megkapaszkodni, volt ugyanis olyan fi atal, aki már teljesen kétségbeesettnek tűnt. A 23 éves Dia kilenc hónapja nem talál munkát, és saját bevallása szerint nála elkeseredettebb ember talán nincs is a börzén. A frissen végzett környezetgazdálkodási agrármérnök úgy látja, az állásbörze csak szemfényvesztés, ő ugyanis minden hasonló programon igyekszik részt venni, de eddig semmire nem jutott velük. – Az a baj, hogy Magyarországon van nagyjából 10-15 nagyobb környezetvédelmi cég, melyek nem tudnak annyi munkahelyet biztosítani, hogy a frissen végzetteket felszívják – panaszolta Dia, barátnője, az alkalmazott környezetkutató Mariann heves egyetértésével. A szintén 23 éves lány annak ellenére sem talál munkát, hogy végzettségénél alacsonyabb pozíciót is pályázott már meg, és a fizetési igényét is alaposan leszállította. Úgy tűnik, nemcsak a munkahelyek alacsony száma, hanem a mindenfelől érkező, egymásnak sokszor homlokegyenest ellentmondó tanácsok is akadályozzák az elhelyezkedést. Mariann is beszámolt arról, hogy amíg az egyik HR-es teljesen rendben találta az önéletrajzát, addig egy másik a kukába dobná.
A 26 éves Pétertől, aki HR szakon végzett, meg is kérdeztük, mit gondol erről. A fiú úgy véli, az a baj, hogy a fejekben egy idő után összekeverednek a barátoktól, családtagoktól, szakemberektől származó tanácsok azzal, amit a médiában hallunk, így tényleg nehéz helyes stratégiát kialakítani, a természetesség a nagy igyekezetben pedig elvész. Ebben a körben a leghasznosabb információforrás a szakember, aki elfogulatlanul tud tanácsot adni.

Szaktanácsadásból pedig nem volt hiány a börzén. A galérián kialakított kis alkalmi szobákban előzetes időpont-egyeztetés után az érdeklődök ingyenesen vehettek részt grafológiai elemzésen, first step tréningen, karrier-tanácsadáson és próbainterjúkon. Ide is sokan próbáltak bejutni, például Szilvi és Anikó is, akik úgy látják, van a munka világának egy olyan része is, amire nehezen lehet felkészíteni valakit, ez pedig az előítéletesség és a szakmai irigység. A HR-es Szilvi (egy hónapja keres munkát) például megemlít egy évfolyamtársnőt, aki vidéken lakik, tájszólással beszél és a saját elképzelései szerint öltözködik, tehát elképzelhető, hogy hátrányba kerül a munkaerőpiacon. „Ennek nem kellene így lennie! Ő nagyon jó szakember lehetne.” – A fiatalság, a magasabb végzettség és a kellemes megjelenés is lehet hátrány – ez már a barátnője véleménye, aki legutóbbi munkahelyén összetűzésbe került egy idősebb kolleginával, aki végül kitúrta.


Meglepő, de annak ellenére, hogy a börzére eredetileg főleg mérnököket, gazdasági, pénzügyi és informatikai szakembereket vártak, sokan voltak, aki más területről érkeztek. A 33 éves Balázs például turizmus szakon végzett, és több mint egy éve munkanélküli. Ő a kétségbeeséstől a fásultságon át a meg-megújuló lelkesedésig több stádiumon is átment. Balázs volt az egyetlen, aki nem csak külső események áldozatának látja magát, és alaposan elgondolkodott saját pályaalkalmasságán is. – Tudom, hogy furcsa igényeim vannak ahhoz képet, hogy a turizmus a szakterületem, de nem adom fel a dolgot. Furcsa igények alatt azt érti, hogy nem szívesen dolgozna külföldön, távol a családjától. –Néha elgondolkodom, hogy milyen jó lenne Olaszországban vagy Spanyolországban élni, sőt, van itt egy szingapúri kiállító is. Az ország nagyon vonz, mert egzotikus, és élhetőnek is tűnik, csak kár, hogy a világ másik végén van – mondja. Balázs most egy időre letett arról, hogy az idegenforgalomban helyezkedjen el, de azt tudja, hogy emberekkel szeretne foglalkozni. Nem ő volt az egyetlen, aki nem tudta pontosabban meghatározni, hogy milyen munkára vágyik, s ezzel az a baj – Gerlei Béla megfogalmazása szerint –, hogy „valamilyen munkát” viszonylag ritkán hirdetnek meg. Közelebbről meg nem határozott igényeket pedig semmilyen állásbörze nem tud kielégíteni.

Népszabadság Online
2010. október 12.

"Sikeresnek ítéljük a részvételt, mert a két nap alatt soha nem látott érdeklődést kellett kielégíteni, amely számunkra 380 fő szakirányú, tehát jó végzettséggel rendelkező látogatót jelent."

Dr. Rácz Tibor, APEH Közép-Magyarországi Regionális Igazgatósága

"Az idei HVG-s Állásbörzére 9-11 nyitott pozíciót vittünk ki. (Elsősorban informatikai szoftverfejlesztői ajánlatok, de hirdettünk marketinges, pályázatíró és key account manager-i pozíciót is). Elég nagy érdeklődés kísérte a standunkat, 30-40 önéletrajzot begyűjtöttünk és ezen kívül elég sok névjegykártyát kiosztottunk. A beérkezett pályázatoknak körülbelül 20-25%-a látszik ígéretesnek. Az állásbörzén való részvételünket egyértelműen sikeresnek ítéltem meg, egyrészről széles körű tájékoztatást tudtunk adni az érdeklődőknek cégünkről, másrészről jó néhány jelölt van, akikkel a későbbiek folyamán fel fogjuk venni a kapcsolatot egy személyes találkozó egyeztetése érdekében. Továbbá a kiszolgálás színvonalával is teljes mértékben meg voltunk elégedve."

Rabár Gergely, InformatiX Kft.

"Örülünk, hogy részt vehettünk idén tavasszal is a HVG Állásbörzén, remélem még sokáig elégedett, visszatérő vendégek lehetünk. A mostani börzét, ahogy az eddigieket is, eredményesnek találtuk: azt tapasztaltuk, hogy az elmúlt alkalmaktól eltérően az álláskeresők most méginkább érdeklők voltak, tanácsokat kértek, számítottak a kiállító cégek segítségére. Több száz, névvel és e-mail címmel ellátott regisztrációt szedtünk össze a két nap alatt a helyszínen, ami jó eredménynek számít, hiszen rajtuk kívül sok látogató már regisztrálva volt nálunk vagy otthonról saját kezűleg megteszi majd. Szintén nagy sikert aratott a Let's Work Álláskalauz nyomtatott kiadványa is. Továbbra is elmondhatom tehát, hogy számunkra még mindig a HVG Állásbörze a legsikeresebb expo."

Ficza János, Marketing & PR, Workania.hu

"Mindent összevetve pozitív élményeink vannak az állásbörzével kapcsolatban. Az érdeklődök száma érezhetően magasabb volt a tavaszinál, és végzettségük, tapasztalataik és érdeklődésük szempontjából is használhatónak tűnnek. A szervezés színvonalával is meg voltunk elégedve. A szervezők mindenben rendelkezésre álltak, és igyekeztek gyorsan megoldani a felmerülő problémákat. A látogatók összlétszámának és a számunkra alkalmasnak mondható jelöltek számának magas növekedését tapasztalatuk."

Wywex Kft.