Miért nem használod ki a képességeidet?

2018. március 8. 13:00-13:45

Bányai Nikoletta, Szalay-Kocsis Anita - Frissdiplomás Kft., a HVG Állásbörze szervezői

Bányai Nikoletta, PR asszisztens

Közgazdász diplomám megszerzése után adózás területen kezdtem dolgozni, először az Ernst&Young-nál, majd a Diageo-nál. Másfél év, valamint számtalan kijózanító munkanap elteltével, rá kellett jönnöm, hogy nem jó irányba halad a karrierem, ezért elhagytam a pénzügyi területet, és marketingesként kezdtem újra. A Frissdiplomás Kft. munkatársaként 2016 óta dolgozom, ahol elsősorban szövegírással és a céges kommunikációval foglalkozom, illetve karrierépítéssel kapcsolatos rendezvények szervezésében, lebonyolításában veszek részt. Emellett rendszeresen tartok előadásokat diákoknak, célkitűzésem, hogy segítsek megtalálni másoknak azt a karrierutat, amiben kiteljesedhetnek.

Szalay-Kocsis Anita, PR menedzser

2014 óta a Frissdiplomás Kft. csapatának kommunikációért felelős munkatársa vagyok. Korábban újságíróként dolgoztam, számtalan riportot és interjút készítettem pályájuk elején járó fiatalokkal, illetve sikeres karriert befutott, elismert szakemberekkel és sportolókkal egyaránt. Saját pályafutásom mellett rengeteg eltérő életút kihívásával és megpróbáltatásával ismerkedtem meg. Ezekből a tapasztalatokból táplálkozva rendszeresen publikálok karrierépítést támogató cikkeket, és tartok előadásokat középiskolásoknak és egyetemistáknak.

A beszélgetésről:

Jó csapatjátékos vagy? Könnyen (és hatékonyan) kommunikálsz? Hogy állsz a prezentálással? A siker sok esetben nem a lexikális tudásodon múlik, hanem olyan képességeid kiaknázásának függvénye, mint az előbb felsoroltak. A tudatosság, tájékozottság mellett saját magad ismerete és erősségeid kihasználása a legfontosabb céljaid megvalósításához. Ennek ellenére szinte teljesen elhanyagoljuk az ún. soft-skillek fejlesztését, pedig minél korábban kezdünk foglalkozni a témával, annál jobban segítenek minket a jövőben. A szakmai tudás elengedhetetlen, viszont csupán az érem egyik oldala. Csatlakozz workshopunkhoz, kapcsolódj be a beszélgetésbe, és könnyed, játékos hangulatban megtudhatod, hogyan hozhatod ki magadból a maximumot „nemszakmai” képességek birtokában! A siker kulcsa nálad van, ne félj használni!

Regisztrálj most!