Oszlasd el kételyeid személyesen!

HVG Állásbörze - Szabóné Simon KatalinSzabóné Simon Katalin
Munkatárs folyamatfejlesztési területen

Katalin több éves munkatapasztalattal a háta mögött egy új szektorban szeretette volna kipróbálni magát. Mivel bizonytalan volt, hogy sikeresen pályázhat-e a Mercedes-Benz-hez, csak halogatta a jelentkezést. Végül bátorságot vett és személyesen mérte fel esélyeit. A találkozás olyan jól sikerült a HVG Állásbörzén, hogy gyorsan a cég csapatában találta magát.

 

 

 

Miért határozta el, hogy a megszokott munkahelyét elhagyva, új kihívást keres magának?

Öt évvel ezelőtt fogalmazódott meg bennem, hogy állást szeretnék váltani. A budapesti szolgáltató- központokban eltöltött hosszú évek után egy másik területen is ki akartam próbálni magam. Közelebb szerettem volna kerülni a folyamatokhoz, termelési rendszerekhez.

Milyen elvárásokat fogalmazott meg leendő munkaadójával kapcsolatban?

Mindenképpen folyamatoptimalizálással kapcsolatos munkavégzés volt a célom. A Mercedes-Benz abban az időben építette fel a kecskeméti gyárát, nagyon sok álláshirdetésükkel találkoztam. Fontos szempont volt, hogy a német vállalatoknál a rend és a hosszú távú tervezés a jellemző, ezért kiszámíthatóbb, kevésbé stresszes a munkakörnyezet, mint más cégkultúrák esetében.

Adott volt az új irány. Hogyan kapcsolódott a HVG Állásbörzéhez?

A cég egyik álláshirdetése teljesen a profilomba vágott, de szakterületemen belül nem dolgoztam még autóiparban. Féltem, hogy problémát jelenthet a kecskeméti telephely és a budapesti lakhelyem közötti távolság is. Kételyeim miatt halogattam a jelentkezést. A rendezvényen még a hivatalos interjú előtt feltehettem kérdéseimet. Öt év ingázás után is úgy érzem, hogy jó döntést hoztam és örülök, hogy a Mercedes-Benznél dolgozhatok.

Kapott konkrét visszajelzéseket?

A helyszínen az engem érdeklő állásról, a feladatokról, a szervezetben elfoglalt helyről, a munkarendről, a fejlődési lehetőségekről és a munkába járás támogatásáról esett szó. Formális állásinterjú nem volt a helyszínen, de sikerült pozitív benyomást tennem a cég munkatársaira, mert rövid időn belül be is hívtak interjúra.

Milyen pozícióba vették fel?

Folyamatfejlesztési munkakörben kezdtem el dolgozni. Szakmai fejlődésemet mindig újabb feladatkörök megismerése segíti. Kezdetben workshopok tartása, fejlesztési projektek vezetése, oktatások bonyolítása volt a feladatom. Később én lettem a csapat minőségügyi megbízottja, ezután Lean Advisor minősítést szereztem.

 

HVG Állásbörze - Mizsei EmeseMizsei Emese
Személyügyi menedzsment és toborzási vezető

A kiválasztási folyamatban fontos szempont, hogy a jelentkező megfeleljen a szakmai elvárásoknak, és emellett kellően motivált legyen. Ennek bizonyítására jó alkalmat kínál egy kötetlen beszélgetés a HVG Állásbörzén. Katalin példája jól mutatja, hogy a személyes találkozásnak mekkora szerepe van a felvételi eljárás folyamán.

 

 

 

Milyen végzettségű, tudású, szakmai tapasztalatú munkatársak jelentkezését várták?

Vállalatunkhoz akkor, - ahogy most is - kerestünk alap- és középfokú végzettséggel, termelési tapasztalattal rendelkező jelölteket éppúgy, mint felsőfokú képzettséggel, továbbá aktív nappali tagozatos hallgatói státusszal bíró pályázókat. Minden pozíciónknál elvárás volt a csapatszellem, a rugalmasság, felelősségteljes munkavégzés valamint az adott szakma iránti elhivatottság, a lelkesedés.

Melyek voltak a legfontosabb elvárások Katalinnal szemben?

Fontos volt számunkra, hogy birtokában legyen a megfelelő szakmai tapasztalatnak (LEAN, projektmenedzsment területén) továbbá érdeklődjön mind az autóipar, mind a márka iránt. Figyeltük, hogy rendelkezzen a szükséges szociális kompetenciákkal, és azonosulni tudjon vállalati kultúránkkal.

Milyen benyomás alakult ki róla?

Lelkes és szakmailag felkészült pályázó benyomását keltette kollégáimnál. Pályázatának átnézésekor kitűnt széleskörű szakmai tapasztalata és motivációs levelében szervezetünk iránti lelkesedése.

A személyes találkozás befolyásolta a kiválasztási folyamatot?

Mindenképp előnnyel indult a HVG Állásbörzén való részvétel miatt, hiszen már ott feltehette kérdéseit kollégáimnál a kiírt pozícióval kapcsolatban. Ez a szűrés folyamatát nagyban megkönnyítette, hiszen a helyszíni kötetlen beszélgetésen egy jelölt könnyebben tudja önmagát adni.

Mennyi idő alatt történt meg a felvétel?

Öt héttel az interjút követően Katalin meg tudta kezdeni munkáját a Mercedes-Benz gyárban.

Mit tanácsolna azoknak a karrierépítőknek, akik állásbörzén keresnek munkát?

Célszerű a rendezvényt megelőzően felkeresni a cégek honlapját és kifejezetten az adott munkaadóval kapcsolatban konkrét kérdésekkel készülni. A helyszínre sokszor a szakterületek vezetői is ellátogatnak, akik egy sikeres beszélgetést követően akár pár nappal később személyes interjúra hívhatják a kiválasztott jelölteket