Egy nem várt lehetőség

HVG Állásbörze - Baticz MilánBaticz Milán
C++ fejlesztő

Részletesebb információk, azonnali visszajelzés és meg nem hirdetett pozíciók. Milán ezeket az élményeket vitte haza a HVG Állásbörzéről. Felkészülten látogatott ki a rendezvényre, amelynek köszönhetően egy olyan cégnél helyezkedett el, amire korábban nem is gondolt munkaadóként. Most már két éve az NNG alkalmazottja.

 

 
Milyen céllal vett részt a HVG Állásbörzén?

Aktív álláskereső igazán sosem voltam. Az egyetem alatt projektmunkákban vettem részt, amelyekhez a felkéréseket egyetemi ismerősökön keresztül, illetve programozó versenyeken elért helyezések kapcsán kaptam. A rendezvényre is testvérem hívta fel a figyelmem, én csak elkísértem őt.

Milyen szempontok alapján válogatott a potenciális munkaadók között?

Szaktársak ajánlásai, internetes fórumokon való tájékozódás és publikus cégadatok alapján mértem fel, hogy mely vállalatokat érdemes felkeresnem. A döntéshez azonban konkrétabb adatokra (pl. munkakörnyezet, feladatok, fejlődési lehetőségek stb.) is szükségem volt. Az állásbörze fórumot teremtett, hogy kérdéseimre választ kapjak a megfelelő emberektől, a cég munkatársaitól.

Milyen előnyei vannak egy ilyen rendezvénynek az online álláskereséssel szemben?

A legfontosabb, hogy személyes benyomást szerezhet az ember a vállalatokról. Jóval részletesebb információhoz juthattam a meghirdetett állásokat illetően, mint egy honlapon. Volt olyan kiállító is, ahol egy rögtönzött interjút követően egy meg nem hirdetett pozíciót kínált fel nekem, így egy konkrét állásajánlattal a kezemben mehettem haza a rendezvényről.

Miért kereste fel az NNG standját?

Ismerte őket korábban? Az NNG standjához véletlenül mentem oda, a listámon nem szerepelt. Megdöbbenve láttam, hogy ők fejlesztik azt a navigációt, amelyet rendszeresen használtam. Egy jó hangulatú, informatív beszélgetés bontakozott ki. Az önéletrajzomat pedig a végén átadtam.

Milyen munkakörre vették fel?

A Média nevű csapatba kerültem developer pozícióba, amelyben hangvezérléssel (hangfelismeréssel), különböző nyelveken történő hangok kiadásával (lejátszásával), nyelvtanával foglalkozunk. Nagyon testhezálló a feladatkör, a két év alatt szakmailag nagyon sokat fejlődtem, ráadásul nap mint nap láthatom a munkám gyakorlati hasznát, amely egy fontos szempont számomra.

 

HVG Állásbörze - Varga ÁdámVarga Ádám
Toborzási csoportvezető

Az NNG-nél fontosnak tartják, hogy olyan munkakörnyezetet és körülményeket teremtsenek a munkavállalóiknak, amelyben hosszabb távon jól érzik magukat a cégnél. A folyamatos bővülés miatt rendszeres résztvevői a HVG Állásbörzének, ahol olyan ígéretes jelöltekkel is találkoztak már, mint Milán.

 

Milyen célt fogalmaztak meg a rendezvényre vonatkozóan?

Elég aktívan bővülünk, az elmúlt két évben több mint 500 új kollégát vettünk fel. Az eseményen való aktív részvétellel is próbáltuk felhívni a figyelmet cégünkre és a nyitott pozícióinkra. Készültünk olyan helyszíni feladatokkal, fejtörőkkel, amik érdekes kihívást tartogattak az érdeklődőknek. A HVG Állásbörzén több kollégánk is képviselte a céget, így a látogatóknak lehetőségük volt első kézből információt szerezni a nálunk futó projektekről, napi feladatokról.

Melyek voltak a legfontosabb szempontok Milán kiválasztásánál?

Elsősorban a konkrét pozícióhoz elvárt ismereteit és szaktudását néztük. Ezen kívül figyeltünk arra is, hogy mik azok a tényezők, amelyek számára igazán fontosak leendő munkahelyével kapcsolatban. Az igényei alapján próbáltunk olyan lehetőséget biztosítani, amelyben hosszú- távon jól fogja érezni magát.

Milyen volt az első benyomásuk róla?

Nagyon szimpatikus volt már a találkozáskor. Végig lelkes, kommunikatív és érdeklődő jelöltnek tűnt. Egyértelmű volt számunkra, hogy jó agya van, gyorsan gondolkozik, ha valahol elakadt, minimális segítséggel azonnal át lehetett lendíteni a holtponton.

Mennyi idő alatt történt meg a felvétel?

Az első, személyes találkozás az állásbörzén volt 2014 szeptember végén, Milán másfél hónappal a rendezvényt követően, november 10-én kezdett nálunk dolgozni C++ Developer feladatkörben.

Mit tanácsolna annak a karrierépítőnek, aki állásbörzén keres munkát?

A börze előtt érdemes átgondolnia minden résztvevőnek, hogy mi érdekli őket igazán, milyen állások vagy területek vonzóak számukra. Ez alapján személyesen kereshetik fel azokat a cégeket, amelyek ilyen pozíciókat hirdetnek. A helyszínen pedig törekedni kell a lehető legtöbb információt megtudni az adott lehetőségről. Pozitív benyomást kelt a munkaadóban, ha vannak konkrét kérdései a vállalatnál elérhető karrierlehetőségekkel kapcsolatban.