Állás egy hónap alatt?

HVG Állásbörze - Perez Cindy

Perez Cindy French Speaking Service Desk Analyst

Tényleg van olyan cég, ahol akár néhány hét alatt egy kiválasztási folyamat végére érhetsz? Perez Cindy példája erre kiváló bizonyíték. A 2015 tavaszi HVG Állásbörzén találkozott a Tata Consultancy Services képviselőivel, és egy hónappal a rendezvényt követően már a vállalat munkatársaként dolgozott. Hogyan lehetséges ez? Ismerd meg történetét!

Miért látogattál ki a HVG Állásbörzére?

Néhány hónappal a rendezvény előtt költöztem haza két év után Panamából, nem sokkal utána pedig neki is fogtam az álláskeresésnek. Az internetet böngészve találkoztam a HVG Állásbörze nevével, a rendezvény remek lehetőségnek tűnt, hogy megismerjem Magyarország meghatározó munkaadóit.


Hogyan készültél fel a karrierrendezvényre?

Előzetesen regisztráltam a HVG Állásbörze honlapján és előre tájékozódtam a programokról, illetve a kiállítók listájáról. A standok térképét kinyomtattam, és bejelöltem az engem érdeklő cégeket. Lefrissítettem és kinyomtattam az önéletrajzomat, hogy a helyszínen oda tudjam adni azoknak a vállalatoknak, amelyek nyitott pozíciói felkeltették az érdeklődésemet.

Milyen elvárások alapján kerestél potenciális munkaadókat?

Elsődleges szempont volt, hogy aktívan használhassam a francia nyelvtudásomat a mindennapokban. Fontos számomra, hogy multikulturális környezetben és lehetőleg külföldiekkel dolgozhassak. Befolyásolt a választásban az is, hogy tudjak azonosulni a cég értékeivel és tevékenységeivel.

Milyen benyomásaid voltak a TATA Consultancy Services-ről?

Tetszett a stand kinézete, kedvesnek és segítő- készek voltak az ott lévő kollégák. Az általános tájékoztatás mellett személyes élménybeszámolót is tartottak a saját munkatapasztalataikról, majd ismertették velem a nyitott álláslehetőségeiket és egyből ajánlottak is konkrétan egy lehetőséget.

Hogyan zajlott a kiválasztási folyamat?

Már ott az állásbörzén jelentkeztem a pozícióra, egy héttel később pedig be is hívtak egy három körös személyes beszélgetésre. A döntés nem váratott sokat magára, nem sokkal később fel is hívtak, hogy felvettek és részletes visszajelzést is kaptam az interjúkról. Március végén csatlakoztam is az IT Service Desk csapatához, ahol Francia Service Desk Analyst pozícióban dolgozom.

 HVG Állásbörze - Rafaella Apuzzo

Rafaella Apuzzo, Recruitment Specialist

A felkészültség, nyitottság és motiváció három kulcsfogalom a kiválasztás során. Fontos, hogy tudjuk, mit szeretnénk, és ezért tegyünk is lépéseket. A börze remek lehetőséget kínál arra, hogy felhívjuk magunkra a cég munkatársainak figyelmét. Rafaella Apuzzot, a Tata Consultancy Services HR-es munkatársát tapasztalatairól és Cindyről is kérdeztük.

Milyen céllal érkeznek a HVG Állásbörzére?

A toborzás terén cégünk folyamatosan aktív, átlagosan 80 nyitott pozícióra várunk jelentkezőket. A HVG Állásbörze remek lehetőséget jelent a potenciális munkavállalóinkkal való találkozásra. Mindig nyitottak vagyunk az új jelöltekre, álláskeresőkre, nem csak azért, hogy az adatbázisunkat frissítsük, hanem mert érdekel bennünket, milyen pozíciók és mely vállalatok vonzóak a látogatóknak. Fontos számunkra a karrierrendezvényeken való részvétel brand építés céljából is, szeretnénk vállalatunkat minél szélesebb körben megismertetni a nagyközönséggel. Szeretnénk, ha bepillantanának kicsit a vállalat munkájába és a remek munkakörnyezetbe, amit számunkra ajánlunk.


Milyen készségeket, képességeket figyelnek különösen a jelentkezőknél?

A legfontosabb készség, amit a jelöltek kiválasztásánál figyelünk az a nyelvtudás. A TCS minden alkalmazottjánál kötelező az angol nyelv kommunikációs szintű használata, a legtöbben további nyelveken is végzik munkájukat (a leggyakoribb nyelvek: francia, német, olasz és spanyol).

Mit tanácsolna azoknak a fiataloknak, akik tervezik a börzén való részvételt?

Azt tanácsolnám nekik, hogy felkészülten, a vállalattal kapcsolatos kérdésekkel érkezzenek. Gyűjtsenek össze információt a cégről, mert az sokat segíthet a magabiztos pályázásban. Előnyt jelent, ha egy érdeklődő tudja, mire számíthat, ha hozzánk pályázik, ha ismeri a kínált pozíciókat és az azokhoz tartozó elvárásokat, hiszen ez a motivációjának egyik fő jele.

Mivel tűnt ki Cindy a pályázók közül?

Cindy már a helyszínen felkeltette az érdeklődésünket, hiszen tudása és készségei mellett a viselkedési kompetenciái és motiváltsága, nyitottsága is meggyőző volt. Kiemelkedő francia nyelvtudását már az állásbörzén tesztelni tudtuk. Ennek köszönhető, hogy a rendezvény után egy hónappal már nálunk dolgozott.