Lidl Sikertörténet

MUNKAVÁLLALÓ

HVG Állásbörze - Nyírádi JuditNyirádi Judit gyermekvállalás után szeretett volna visszatérni a munkaerőpiacra. Tapasztalt szakemberként igyekezett szaktudásának és elvárásainak megfelelő pozíciót találni. Túllépve az online jelentkezés keretein, a személyes találkozást követően nyerte el azt a pozíciót, amit korábban nem mert megpályázni.

Hol hallott a HVG Állásbörzéről és miért döntött a részvétel mellett?

A tavalyi év végén kezdtem el állást keresni, gyermekeimmel négy otthon töltött év után már nagyon szerettem volna dolgozni. Nem volt nagy tapasztalatom álláskeresés terén, mert korábban több mint 10 évig ugyanannál a cégnél dolgoztam. A rendezvény többéves múltra tekintett vissza, széles volt a kiállítói paletta, úgy gondoltam, színvonalas program lehet egy álláskeresőnek.

Melyek voltak a legfontosabb szempontok a leendő munkaadók kiválasztásánál?

Két dologra koncentráltam, hogy maximálisan a képzettségemnek megfelelő legyen az állás, de ugyanakkor fejlődési lehetőséget is hordozzon magában, illetve hogy közel legyen a lakhelyemhez. Célirányosan mentem a Lidl standjához, akinek már korábban is találkoztam érdekes állásajánlataival. Azonban mivel a leírásokban mindig szerepelt egy többhónapos külföldi kiküldetés, nem küldtem el a pályázatomat, mert ezt nem tudtam volna vállalni a két kisgyermek mellett. Ennek feltételeiről akartam személyesen, részletesebben utánakérdezni.

Jelenleg milyen pozícióban dolgozik és ez mennyire testhezálló Önnek?

A kontrolling osztályon dolgozom, ami abszolút nekem való munkakör, mivel otthonosan mozgok a számok világában és az eddigi munkatapasztalataimat is tudom hasznosítani a napi feladatmegoldások során. Korábban egy kisebb, 10 fős cégnél dolgoztam, mindenképpen egy nagyobb felé húzott a szívem, most ez is megvalósult.

Tanácsolja-e másnak az állásbörzén való részvételt?

Mindenképpen ajánlom. Tapasztalatból mondom, hogy sokkal előnyösebb személyesen találkozni az állást kínáló cégek HR-eseivel, akiktől minden fontos információt megkaphatunk a nyitott pozíciókról és magáról a cégről is.

MUNKAADÓ

HVG Állásbörze - Gazdóf LauraHVG Állásbörze - Radikovics GyörgyiGazdóf Laura Kiválasztási vezetőt és Radikovics Györgyit, Judit vezetőjét kérdeztük a HVG Állásbörzéről és Judit kiválasztási folyamatáról.

Milyen célt fogalmaztak meg a börze előtt cégen belül?

G.L.: Cégünk idén ősszel harmadszor vesz részt Magyarország legnagyobb állásbörzéjén, ahol célközönségünket elsősorban a tehetséges és kiváló német nyelvtudással rendelkező fiatal, ambiciózus jelöltek alkotják. Ugyanakkor a több éves tapasztalattal rendelkező, gazdasági, informatikai vagy pénzügyi terület specialistáit is szeretnénk cégünk számára megnyerni.

Milyen állásajánlatokkal érkeztek a rendezvényre?

G.L.: Fő tevékenységünk, a kereskedelem nyitott pozíciói mellett a rendezvényre elsősorban a gazdaság, informatika és az általános adminisztráció területéről hoztunk nyitott pozíciókat. Ezen belül is a beszerzés, marketing, gazdaságinformatika és a pénzügy-számvitel területét emelném ki, emellett pedig az építőmérnök és műszaki menedzser végzettséggel rendelkezők számára is kínálunk lehetőségeket.

Milyen végzettségű, tudású, szakmai tapasztalatú munkatársakat kerestek?

G.L.: Alapvetően fontos tudni, hogy a német nyelvtudás az általunk kínált pozíciók nagy részénél elengedhetetlen. Ez az informatika és a marketing területén az angol nyelvtudással is helyettesíthető. Végzettség tekintetében a gazdasági, kereskedelmi, informatikai, pénzügyi területen szerzett diploma a legelőnyösebb, de összességében elmondhatom, hogy a pozíció elnyerésének szempontjából inkább a nyelvismeret, a szakmai tudás, a szükséges kompetenciák, valamint a talpraesettség és dinamizmus a meghatározó.

Milyen volt az első benyomása, mikor Judittal találkozott?

R.GY.: Nagyon magabiztos, pozitív személyiség benyomását keltette. Látszott rajta, hogy tudja, mit szeretne elérni és azt meg is valósítja. Illett a cég profiljába, hiszen jól tudott németül, ami nálunk egy erős kiválasztási szempont.