A Jövő kihívásainak bázisa - Nokia sikertörténet

MUNKAVÁLLALÓ

HVG Állásbörze - Kovalcsik György„Nagyon közvetlenül beszéltek a náluk elérhető karrierlehetőségekről. Szimpatikus volt, hogy nem sablonos válaszokat, hanem konkrét információkat kaptam.” - mondja Kovalcsik György, aki 2014 áprilisa óta a mobilhálózati megoldásokkal foglalkozó Nokia Networks szoftvertesztelője.

Miért látogattál ki a HVG Állásbörzére?

Az a pályázó, aki már legalább tíz, egy adott pozícióval vagy szakterülettel kapcsolatos hirdetést elolvasott, az egy idő után már felismeri a visszatérő sablonokat. Sajnos ezekben a felhívásokban nem kapunk annyira részletes leírást, hogy azok alapján egyértelmű döntést hozzunk egy pozíciót illetően. Rá kellett jönnöm, hogy a legtöbb hasznos információt az adott cég dolgozóitól tudhatom meg. A személyes tájékozódásra pedig jó lehetőséget kínált a börze.

Milyen személyes benyomásokat szereztél a cégről és munkatársairól?

A Nokia Networks budapesti kutatás-fejlesztési részlegével megismerkedve a jövő technikájának tesztelése érdekes feladatnak, izgalmas kihívásnak tűnt a számomra. Szimpatikus volt, hogy a Nokia képviselői közvetlenül beszéltek a lehetőségekről. Tetszett, hogy pontosan elmondták, miből is áll náluk egy mérnök napja. A bemutatott céges értékrenddel könnyen azonosulni tudtam, így nem volt kérdéses, hogy jelentkezem a Nokiához.

Tanácsolod másnak is a részvételt?

Mindenkinek ajánlom, hogy személyesen keresse meg azokat a cégeket, ahol el tudja magát képzelni, mert csak így szerezhet igazán pontos információt a kínált pozíciókkal kapcsolatban. Továbbá azt tapasztaltam, hogy sokkal gyorsabban reagáltak azok a munkaadók, akikhez ott, a börzén jelentkeztem. Volt olyan, aki már másnap behívott egy állásinterjúra.

MUNKAADÓ

HVG Állásbörze - Gyenes PéterGyenes Pétert a budapesti Nokia Networks K+F üzleti kapcsolatainak vezetőjét a rendezvényről és a potenciális munkavállalóból kollégává vált Györgyről kérdeztük.

Miért tartják fontosnak, hogy a cégük képviselje magát a HVG Állásbörzén?

A Nokia Networks oktatási kapcsolatai szempontjából alapvető célnak tekintjük, hogy a természettudományos képzést népszerűsítsük, és növeljük a mérnöki pályát választó fiatalok számát. A HVG Állásbörzén alkalmunk van megszólítani a kilátogató fiatal szakembereket és a továbbtanulási lehetőségeiket fontolgató középiskolásokat. Számukra fontos bemutatni, hogy az informatikai és mérnöki szektor Magyarországon is vonzó perspektívát kínál.

Milyen karrierlehetőségekkel érkeznek a rendezvényre?

A Nokia Networks mobilhálózati szoftverek fejlesztésére – azon belül is fejlesztési, kutatási, tesztelői feladatokra – keres szoftvermérnököket. Az állásbörzén is ilyen területen tanulókat, ill. végzetteket keresünk. A kínálatunkban nemcsak nyitott pozíciók, hanem gyakornoki lehetőségek is szerepelnek. A gyakornokaink is az aktuálisan futó projektjeinkben vesznek részt, a nálunk eltöltött időszak alatt olyan élményeket és tapasztalatokat szereznek, amelyek a későbbiekben hasznukra válnak.

Milyen készségekkel, kompetenciákkal kell rendelkeznie a pályázóknak?

Szakmai szempontból a legfontosabb, hogy magabiztosan tudjon használni legalább egy programnyelvet. Ezenkívül a Nokia Networks hivatalos nyelve az angol, ezért – egyebek közt – a tréninganyagok is ezen a nyelven érhetőek el. Fontos, hogy a szakmai nyelv ismerete ne okozzon problémát, a kollégák tudjanak angol nyelven kommunikálni és szakmai tartalmakat értelmezni.

Mire figyeltek fel György esetében?

Azt gondolom, hogy a személyében egy ideális jelölttel találkoztunk a rendezvényen, aki érdeklődő, felkészült látogatóként kereste fel standunkat. Tisztában volt a cégünk profiljával, tevékenységi körével, következésképp az általunk kínált karrierlehetőségekkel.

Jelentett előnyt a személyes találkozás a kiválasztás során?

Természetesen. A börzén folytatott beszélgetést mi igyekszünk kölcsönös érdeklődésként kezelni. Nemcsak a látogató szeretné megismerni a céget, hanem fordítva is. Györggyel a helyszínen egy konstruktív, kellemes beszélgetés alakult ki, ami szerencsés kezdete egy későbbi munkaviszonynak.