„Az a lehetőség fogott meg a rendezvényben, hogy a kérdéseimre ott helyben választ kaphatok a cégek képviselőitől.”

Fejlődési- és karrier-lehetőségeket kínáló, megbízható háttérrel rendelkező munkahelyet keresve érkezett a börzére Gregor Péter. Érett gondolkodása, ugyanakkor a leendő munkájával és munkaadójával szembeni alázatos hozzáállása pozitív benyomást keltett a vállalat munkatársaiban, így el is nyerte a csömöri áruház részlegvezetői pozícióját.

Hol hallottál a HVG Állásbörzéről, és miért döntöttél a részvétel mellett?
Több fórumon is találkoztam a rendezvénnyel. Különböző internetes felületeken és a HVG-ben is olvastam erről az állásvásárról. Mivel ezek mellett az ismerőseim is felhívták rá a figyelmem, úgy döntöttem, hogy aktív álláskeresőként ott a helyem.

Milyen elvárásokkal érkeztél a rendezvényre?
Mindenképpen állást szerettem volna találni, és ehhez jó lehetőségnek tartottam, hogy személyesen beszélhetek – akár több cégnél is – a kompetens kollégákkal arról, hogy hol van, hol nincs esélyem a bekerülésre.

Mennyire érzed fontosnak a felkészülést a siker érdekében?
Az eseményen rengeteg cég jelenik meg. Ha az ember felkészületlenül érkezik, akkor akár komoly lehetőségeket is elszalaszthat. Én már a rendezvényt megelőzően regisztráltam a honlapon, feltöltöttem az önéletrajzom, és végignéztem a kiállítók listáját, hogy kikkel szeretném felvenni a kapcsolatot, és hol mi érdekel.

Miért kerested fel a Decathlon standját?
Korábban is jelentkeztem hozzájuk, ám hiába küldtem el az önéletrajzomat, nem kerestek meg. Bíztam benne, hogy a személyes találkozással sikerül növelnem a bekerülési esélyeimet. És így is lett!

Hogyan zajlott a kiválasztási folyamat?
Első körben egy csoportos interjúra kaptam meghívót, ahol tíz emberből a nap végére hárman maradtunk. Ezek után következett az aktuális munkahelyemet jelentő áruház igazgatójával egy telefonos, végül egy személyes interjú.

Milyen munkakörre vettek fel?
Mennyire testhezálló számodra ez a feladatkör? Részlegvezetői munkakörre vettek fel a csömöri áruházba. Jól érzem magam ebben a feladatkörben, szeretem, hogy van ráhatásom a részlegeim forgalmára, hogy irányíthatom a csapatom, és egy fiatal gárda tagja lehetek.

Mi a véleményed az állásbörzén való részvételről, mint álláskeresési módszerről?
Szerintem kiváló lehetőség, én mindenkinek csak ajánlani tudom. Az állásbörze nélkül én nem dolgoznék a jelenlegi állásomban.

Dobri Pannival, a cég toborzási vezetőjével arról beszélgettünk, ő hogyan emlékszik vissza a HVG Állásbörzére és Péter kiválasztási folyamatára.

Milyen állásajánlatokkal érkeztek a rendezvényre?
Elsősorban a kereskedelmi területi részlegvezetői és eladói munkakörökkel, de kerestünk a hatvani logisztikai központunkba és a Budaörsön működő háttér (back office) csapatba is munkatársakat pénzügyi területre.

HVG Állásbörze - Dobri Panni

Milyen végzettségű, tudású, szakmai tapasztalatú munkatársakat kerestek?
Nagyon változó a kép. Egyaránt nyitottak vagyunk a pályakezdők és a már többéves tapasztalattal rendelkezők irányába is. Nálunk a papíroknál fontosabb a rátermettség.

Milyen volt az első benyomás, amikor Péterrel találkoztak?
Érett, érdeklődő személyiség volt. Vonzó jelöltnek ígérkezett, mivel rendelkezett már szakmai tapasztalattal, ugyanakkor alázatos hozzáállást tanúsított a leendő munkájával és munkaadójával szemben.

 

Mit tanácsolna azoknak az álláskeresőknek, akik állásbörzén keresnek munkát?
A siker kulcsa egyértelműen az előzetes felkészülés. Nézzék meg előre, hogy milyen cégek lesznek kint, és melyiknél szeretnének konkrétan érdeklődni, milyen ajánlatok iránt. Kint a börzén van alkalom egyrészt a már ott dolgozó munkatársak szemszögéből megismerni a céget, másrészt sok cég esetében cégvezetők, HR-esek is vannak kint, akik a beszélgetéseket akár már ott tovább tudják görgetni egy konkrét interjúra!