„Végzősként jöttem ki, végül pár hónappal a börze után már volt állásom, még mielőtt a diplomám a kezemben lett volna.”

HVG Állásbörze - Tóth AlexandraTóth Alexandrát a kíváncsiság hajtotta a HVG Állásbörzére. Tájékozódni szeretett volna a frissdiplomások munkaerő-piaci lehetőségeiről és saját esélyeiről. Noha éppen akkor beszerzési gyakornokként dolgozott, nem zárkózott el más perspektíváktól sem. Kiegyensúlyozottsága és az érdeklődő, logikus kérdései pozitív benyomást keltettek a cég munkatársaiban, így hamarosan el is nyerte a SPAR szervezési trainee pozícióját.

Hol hallottál a HVG Állásbörzéről? Miért döntöttél a részvétel mellett?

Az egyetem honlapján találkoztam a rendezvény hirdetésével, de főként az egyetemista ismerőseimtől hallottak alapján döntöttem a részvétel mellett. Érdekelt, hogy milyen lehetőségek állnak majd előttem, ha befejezem az iskolát.

Mi fogott meg benne?

Nagyon tetszett az esemény „nyitottsága”, remek fórumnak ígérkezett kötetlen beszélgetésekre, információszerzésre. A börze lehetőséget adott arra, hogy ne csak az önéletrajzomat, hanem a személyiségemet is megmutassam!

Adott pozícióban vagy konkrét cégnél szerettél volna elhelyezkedni?

Nyitott voltam mindenre, és szerintem ez volt a kulcs. Akkor beszerzési gyakornokként dolgoztam, és bár szerettem ezt a területet, nem zárkóztam el más lehetőségtől sem. Sok olyan pozíció is meg volt hirdetve a börzén, amelyekről nem is tudtam, hogy létezik.

Mi a véleményed az állásbörzén való részvételről, mint álláskeresési módszerről?

Ez volt az első ilyen börzém, és elsőre találtam egy számomra tökéletes pozíciót egy jó csapatban. Végzősként jöttem ki, végül pár hónappal a börze után már volt állásom, még mielőtt a diplomám a kezemben lett volna.

Mi volt az első benyomásod a SPAR-ról, illetve a céget képviselő munkatársakról?

Nagyon szimpatikusak voltak, részletesen ismertették az aktuális pozícióikat, a náluk megtalálható lehetőségeket. Arra törekedtek, hogy minél többet megtudjanak a potenciális jelöltjükről, vagyis rólam.

Milyen munkakörre vettek fel? Mennyire testhezálló neked ez a feladatkör?

Jelenleg szervezési trainee munkakörben dolgozom. Nagyon változatos és kihívásokkal teli. Ez egy nagyon kreatív és sokrétű munkakör.

HVG Állásbörze - Tálos SzilviaA rendezvényről és a potenciális munkavállalóból kollégává váló Alexandráról is kérdeztük Tálos Szilviát, a cég személyzetfejlesztési vezetőjét.

Milyen állásajánlatokkal érkeztek a HVG Állásbörzére?

Mivel Magyarország egyik legnagyobb és legszínvonalasabb álláskereső rendezvényének tarjuk, így minden évben tudatosan készülünk rá. Összeállítjuk azoknak a pozícióknak a listáját, melyek betöltésre várnak, illetve próbálunk előre gondolkozni, és a rövidtávú terveinkben szereplő üres pozíciókat is összegyűjteni.

Melyek voltak a legfontosabb szempontok a leendő munkatárs(ak) kiválasztásánál?

A legfontosabb szempont mindig az, hogy a meghirdetett pozícióhoz tartozó elvárt kompetenciáknak a lehető legnagyobb mértékben megfeleljen a jelölt. Továbbá azt valljuk, hogy egy kiválasztás csak úgy lehet sikeres, ha a szakmai kompetenciák mellett a jelöltek beleillenek abba a csapatba, ahová az új munkatársat keressük.

Milyen volt az első benyomás, amikor a leendő kollegával találkoztak?

A jelölt rendkívül kedves, ugyanakkor magabiztos és nagyon érdeklődő, ambiciózus álláskereső benyomását keltette. Szerénységével, ugyanakkor láthatóan komoly érdeklődésével rögtön felkeltette figyelmünket.

Mire figyeltek fel leendő kollégájuknál? Milyen munkakörben alkalmazzák?

A rövid beszélgetés során, melyre a börze forgataga lehetőséget biztosít, rögtön érezhetővé vált, hogy a szerény külső mögött egy nagyon intelligens és érdeklődő, magas szinten tájékozott fiatal lány rejlik. Jelenleg trainee munkakörben alkalmazzuk, amely jó lehetőség, hogy tanuljon, ismerkedjen a szakmával, ugyanakkor mini projekteken keresztül megtanulja az önálló, felelősségteljes munkát.