„Ahhoz azonban, hogy valaki sikeres legyen, és élni tudjon ezekkel a lehetőségekkel, elengedhetetlen az alázatos munkavégzés, a szorgalom és a kitartás..”

Erényi Szabolcs egy volt főiskolai ismerősének köszönhetően találkozott először a Celanese által kínált munkalehetőségekkel. Az ő tanácsára nyújtotta be a céghez pályázati anyagát, és a sikeres felvételt követően jelenleg mozgalmas, kihívásokkal teli mindennapjai vannak Process Excellence Lead pozícióban.

 

Összességében milyennek találtad a HVG Állásbörzét?

Rendkívül hasznosnak. Szerintem remek lehetőséget biztosít az álláskeresők számára, hogy felmérhessék a lehetőségeiket, és a munkaadóknak is, hogy bemutassák magukat és megvizsgálják a potenciális munkaerő kínálatot.

Milyen volt az első benyomásod a Celanese-ről, illetve a céget képviselő munkatársakról?

 

Egyértelműen pozitív. Az általam meglátogatott utolsó standok egyike volt a Celanese, ahol egy főiskolai ismerősömmel, Szerencsi Lillával futottam össze, aki a HR osztályon dolgozik. Ő mesélt a cégről, az ott kínálkozó lehetőségekről, és bátorított, hogy adjam be a jelentkezésemet. Megfogadtam a jótanácsát, leadtam az CV-met, és egy hét múlva be is hívtak interjúra.

Milyenek a napjaid a vállalatnál? Mutasd be egy „átlagos” napodat a munkahelyen!

Jelenleg Process Excellence Lead munkakörben dolgozom. Változatosak a napjaim, a napi munka legfontosabb eleme az operatív csapatok támogatása, a különféle problémák kivizsgálása. Jelenleg több projektben is érintett vagyok, de emellett folyamatosak a tréningek, képzések is, amik a szakmai fejlődésemet segítik. Egy átlagos napon általában 2-3 meetingen veszek részt (projekt, képzés, team meeting, vagy egy problémával kapcsolatosan összehívott megbeszélés), emellett a felhasználóktól beérkezett problémákat vizsgálom ki, SAP hozzáféréseket hagyok jóvá, és a futó projekteket támogatom. A cég nagyon jó munkafeltételeket biztosít az alkalmazottaknak, ezen felül kiváló karrierépítési lehetőségekkel rendelkezik. Ahhoz azonban, hogy valaki sikeres legyen, és élni tudjon ezekkel a lehetőségekkel, elengedhetetlen az alázatos munkavégzés, a szorgalom és a kitartás. Nagy szerepe lehet a kapcsolati hálónak is, mindenképpen ajánlatos erre is energiát fordítani.

 

Szerencsi Lillát, a cég HR Business Partner munkatársát is megkérdeztük arról, ő hogyan emlékszik vissza a legutóbbi HVG Állásbörzére.

Milyen állásajánlatokkal érkeztek a rendezvényre, milyen végzettségű, tudású munkatársakat kerestek?

Elsősorban főiskolai, ill. egyetemi végzettségű kollégákat kerestünk több területre (pénzügy, számvitel, ügyfélszolgálat, stb.), akik angolul folyékonyan, és az ügyfélszolgálati munkakörök esetében az általunk keresett más idegen nyelven is folyékonyan beszélnek.

Melyek voltak a legfontosabb szempontok a leendő munkatárs(ak) kiválasztásánál?

A szakmai kritériumok voltak az elsődlegesek (végzettség, nyelvtudás, amennyiben elvárás: a szakmai tapasztalat), ezenkívül figyeltünk arra, hogy az új kolléga személyisége passzoljon a már meglévő csapathoz, ami általában azt jelenti, hogy pozitív, kedves, érdeklődő, csapatjátékos beállítottságú új kollégákat kerestünk, akik a munkán kívüli vállalati rendezvényeken (pl. csapatépítéseken) is szívesen vesznek részt.

Mi volt a legvonzóbb a jelöltben?

A szakmai kompetenciákon kívül az, hogy mert mosolyogni és megmutatta az interjún önmagát: azt, hogy mi érdekli, hová szeretne eljutni, mik az elvárásai, mint munkavállalónak, és nem a sablon válaszokat hallottuk tőle. Kérdezett, érdeklődött a pozíció iránt, egyszóval felkészülten érkezett.