Itt lehetőségem van továbbfejlődni – karrier francia nyelvtudással

Kray Zsuzsanna a 2011 tavaszi állásbörzén találkozott a Unisys munkatársaival, akikkel nagyon hamar egymásra találtak, hiszen a cég idegen nyelven magabiztosan beszélő munkavállalókat keresett, Zsuzsa pedig olyan munkahelyen szeretett volna elhelyezkedni, ahol napi szinten használhatja francia nyelvtudását. Az egymásra találásról megkérdeztük mindkét felet.HVG Állásbörze - Kray ZsuzsannaMi ösztönzött arra, hogy kilátogass az állásbörzére?
Határozott céllal érkeztem a HVG Állásbörzére, frissdiplomásként szerettem volna munkát találni. Bár a nagy érdeklődésre való tekintettel türelemmel kellett lennem, amíg  beléphettem a csarnokba, de ott számos cégnek át tudtam adni az önéletrajzomat,  és sok helyről gyűjthettem kontaktokat. Az ezt követő telefonos és személyes interjúk végére alakult úgy, hogy a Unisys Assesment Centere (a jelöltek készségeinek, képességeinek felmérésére és értékelésére szolgáló kiválasztási módszer, magyarul: értékelő központ – a szerk.) során kölcsönösen elnyertük egymás bizalmát.

Mi volt a legfontosabb keresési szempont számodra?
Mivel egy évet éltem külföldön, elsődleges szempont volt a munkakeresésem során, hogy a francia nyelvet aktívan használni tudjam – eredeti végzettségem szerint kutatóként vagy akár más szakterületen. A Unisys standján felkészült HR-esekkel találkoztam, akikhez azóta is bátran fordulhatok kérdéseimmel. A jól szervezett kiválasztási nap után úgy éreztem, hogy itt nem hagyják kárba veszni szellemi képességeimet és lehetőségem van tovább fejlődni is.

Beigazolódtak a megérzéseid?
Azóta is úgy érzem, hogy kemény munkámnak értéke van, megbecsülnek, mint munkaerőt, és minden nap tanulok valami újat, legyen az egy angol, vagy francia kifejezés, informatikai eljárás, vagy ügyféllel való sikeres kommunikációs út.

HVG Állásbörze - UnisysAz Unisys a legelső HVG Állásbörze óta a rendezvény visszatérő kiállítója és már több kollégájukat is a rendezvények köszönhetik. Bocskai Évát, a cég kiválasztási szakemberét is megkérdeztük, hogy ő hogyan emlékszik vissza a Zsuzsával való első találkozásra.

Milyen állásajánlatokkal érkeztek a börzére, milyen előzetes elvárásokat támasztottak a jelentkezőkkel szemben?
A tavaszi állásbörzére, melyen Zsuzsával találkoztunk is nagyon sok nyitott álláslehetőséggel készültünk, volt köztük pályakezdő pozíció (több nyelves, ügyfélszolgálatos) és tapasztalatot igénylő is (quality leader, knowledge manager stb.).

Milyen volt az első benyomás?
Sok érdeklődőnk volt a rendezvényen, melyet követően a felvételi folyamat gyorsan ment végbe: egy értékelő központ (AC) során leteszteltük a jelölt informatikai készségeit és többek között nyelvi kompetenciáit is. Ez után vettük fel Zsuzsát, aki jelen pillanatban ügyfélszolgálati munkatársi pozíciót tölt be.