Itt nincsenek jó vagy rossz kérdések – mérnökként egy állásbörzén

Az AUDI Hungária évek óta a HVG Állásbörze visszatérő kiállítója. Megkértük a vállalat képviselőit, meséljék el, hogy miért járnak a rendezvényre és hogy mutassanak be nekünk egy kollégát, akit az állásbörzének köszönhetnek. A kérdésekre Manuela Meske-Schubert, az AUDI személyügyi marketing csapatának vezetője, és Simon Miklós, a cég új mérnöke válaszol.

 


HVG Állásbörze - AUDIMiért fontos a cég számára az állásbörzén való megjelenés?
M.M.: Az AUDI Hungaria történetének jelentős bővülése előtt áll. Az új járműgyár több mint 2100 új munkahelyet teremt közvetlenül, emellett pedig folyamatosan keresünk munkatársakat számos szakterületre. A HVG Állásbörzén a folyamatos toborzási igény miatt is évek óta képviselteti magát a cég, és az együttműködésnek hála, számos munkatársunkat köszönhetjük a rendezvénynek.


Mivel készülnek az idei rendezvényre?

M.M.: Az eddigi sikerekre alapozva az idei őszi rendezvényt egy szakmai előadással is igyekszünk gazdagítani okt. 6 -án, melynek címe „Konstrukciós feladatok a Készülék- és Berendezéstervezés részlegen az Audi Szerszámgyárban”.


Kíváncsiak voltunk arra is, hogy mi keltette fel Miklós figyelmét a cég iránt…


Hol találkoztál először az Audi álláslehetőségeivel?
S.M.: Az interneten találkoztam először az állásajánlatokkal, melyekre az online felületen keresztül jelentkeztem is. Röviddel ezután ellátogattam egy
olyan állásbörzére, amin a győri vállalat is részt vett kiállítóként, hiszen fontosnak tartottam a személyes kapcsolatfelvételt is.


HVG Állásbörze - Simon MiklósSzerinted miért érdemes kimenni egy állásbörzére?
S.M.: Egy börzén a személyes találkozónak köszönhetően sokkal több információ érhető el az egyes
vállalatokról.Ilyen jellegű tapasztalatszerzésre online felületen nincsen lehetőség. A rendezvényen sokkal kötetlenebbül lehet beszélgetni, mint egy interjún, itt nincsenek jó vagy rossz kérdések. Ha valaki konkrét elképzelés nélkül jön, akkor is lehet esélye találkozni olyan cégekkel, akik felkelthetik az érdeklődését.


Milyen benyomásaid voltak az Audi standja alapján a cégről?
S.M.: A többitől eltérően nyitott standdal vettek részt a rendezvényen, mindannyian viselték a jellegzetes piros kabátot. Nekem nagyon tetszett, hogy a munkatársak mosolyogtak, barátságosak voltak, egy rövid bemutatkozás után rögtön ajánlottak számomra érdekes állásokat. A stand mellett állt a győri gyár egyik terméke, egy Audi TT RS, amit közelebbről is meg lehetett tekinteni.


Hogy zajlott a kiválasztási folyamat? Hogyan emlékszel vissza az interjúkra?
S.M.: Egy háromlépcsős kiválasztási folyamaton mentem végig. Először egy kétnyelvű, magyar és német nyelven zajló személyes interjúra hívtak meg, másodszor pedig egy AC-n kellett a legjobbat nyújtanom, ami számomra egy különleges élmény volt, mivel korábban még nem találkoztam ezzel a kiválasztási formával. A harmadik körben a német főnökeim elárulták, hogy a munkám az elektromos motorokhoz fog kötődni. Erre szívesen emlékszem vissza, mert a beszélgetés után rögtön hívták a személyügyet, hogy engem választottak.