Magyarország legnagyobb informatikai szolgáltatójánál helyezkedtem el

Az IT Services Hungary 2006-os alapítása óta minden HVG Állásbörzén jelen van. A pár száz fős vállalatból néhány év alatt Magyarország legnagyobb informatikai szolgáltatójává váló cégnél folyamatosan keresnek németül beszélő informatikusokat, ezért megkerestünk egy olyan ITSH-s munkavállalót, aki tavaly a HVG Állásbörzén talált rá jelenlegi munkaadójára.

 

Mészáros Balázs Dávid 2010 novemberében csatlakozott a vállalathoz, ma rendszeradminisztrátor a nemzetközi Service Desk ágazatnál.

HVG Állásbörze - Meszáros BalázsBalázs, milyen tapasztalataid voltak a HVG Állásbörzén?
Ez volt életem első próbálkozása állásbörzén, előtte nem is nagyon kerestem állást, így mondhatni, hogy azonnal sikerrel jártam. A börzén tetszett, hogy egyszerre sok céggel találkozhatok és feltehetem a számomra legfontosabb kérdéseket az adott pozíciókról.

Milyen állást kerestél?
Engem elsősorban olyan állás érdekelt, ahol kamatoztathatom az informatikai tudásomat és használhatom a nyelvismereteimet, hiszen jól beszélek németül és angolul is.

Mi volt az első benyomásod az IT Services Hungary-ről?
A nagy és látványos stand rögtön feltűnt. Azonnal látszott, hogy dinamikus, fiatalos légkör uralkodik a cégnél. A kollégák szimpatikusak voltak, rögtön megtaláltuk a közös hangnemet. Az állásbörzét követően interjúra hívtak, és utána második szintű támogatói állást ajánlottak, így két héttel a börze után már az ITSH-nál dolgoztam!

Úgy tudom, hogy más pozícióra jelentkeztél, mint amire felvettek. Igaz ez?

Igen, eredetileg helpdeskes állásra jelentkeztem, de a toborzó kolléganő úgy gondolta, hogy képességeim alapján magasabb technikai elvárásoknak is megfelelek, így már a magasabb pozícióra hívott interjúra. Sikerült elnyernem a munkakört, ami számomra nagy öröm volt, hisz így valóban a képességeimnek megfelelő pozícióban kezdhettem a szakmai pályafutásomat. Szeretek itt dolgozni, mert van benne kihívás és az IT tudásomat is bővíthetem.

AZ IT Services Hungary az őszi HVG Állásbörzére is körülbelül száz nyitott pozícióval érkezik. Jakus Vivien toborzási szakértőt kérdeztük arról, hogy milyen szakembereket jelentkezését várják jelenlegi állásaikra.

HVG Állásbörze- Jakus VivienMilyen végzettségű, tudású munkatársakat kerestek?
Elsősorban idegen nyelveket beszélő informatikai szakembereket keresünk az összes, széles körben alkalmazott szoftver- és hardverplatform üzemeltetésére, SAP-rendszerszolgáltatásokra, távoli és helyi szerverüzemeltetésre, valamint hálózatmenedzselés és hálózatfelügyeletre.
Folyamatos a felvétel service desk ágazatunkon is, ahol végzettségtől függetlenül bárkit szívesen látunk, aki a tárgyalóképes nyelvtudás mellett erős informatikai érdeklődéssel rendelkezik, és szívesen dolgozna ügyfelek támogatásában. Legtöbb pozíciónkhoz minimum német, de sok esetben angol nyelvtudás is szükséges.

Milyen elvárásokat támasztotok a jelentkezőkkel szemben?
Szolgáltató vállalatként a legtöbb pozícióban az informatikai szaktudás és a nyelvtudás mellett a kommunikációs készségek megléte is nagyon fontos, de értékeljük a lelkes hozzáállást, a proaktivitást és a rugalmasságot is. A pontos követelmények természetesen állásonként némileg változnak, ezért akit érdekelnek a fenti feladatok, csak biztatni tudom, hogy keressen meg minket minket október 5-én vagy6-án az A21-es standon!