„Nagy öröm számomra, hogy a munkámmal én is hozzájárulhatok az Opel egyik új motortípusának bevezetéséhez.”

HVG Állásbörze - Keczán Tamás

Keczán Tamás, az Opel Szentgotthárd Kft. gyártómérnöke szerint a személyes álláskeresés számos olyan lehetőséget rejt magában, amely más módon nem szerezhető meg. Arról, hogy pontosan mit is ért ezalatt, illetve hogyan vélekedik jelenlegi munkahelyéről, alább olvashattok.

  

Miért döntöttél úgy, hogy részt veszel a HVG Állásbörzén?

Korábban is jártam már állásbörzén, így tudtam, hogy ez remek lehetőség arra, hogy megtaláljam a számomra megfelelő munkát, mivel sok cég képviselteti magát számos álláshirdetéssel. Ezt ugyan internetes böngészéssel is megkaphatjuk, viszont egy karriervásárnak hatalmas előnye a személyes találkozás. Ekkor közvetlen visszajelzést kaphatunk a cégektől, valamint lehetőség van részt venni különféle, karrierépítést támogató programokon is, mint például egy próbainterjú vagy személyes tanácsadás.

Hogyan készültél fel a börzére? Mi volt az álláskeresési stratégiád?

Mindenképpen a végzettségemnek megfelelő munkát kerestem. Nagyban egyszerűsítette a dolgomat az Állásbörze könnyen kezelhető webes felülete, ahol pár kattintással leszűrhettem a szakterületemnek és tapasztalati szintemnek megfelelő állásokat, megnézhettem a potenciális munkaköröket és lehetőséget. A felmerülő kérdéseimet előre megfogalmaztam, így felkészülten érkeztem a standokhoz.

Volt-e konkrét cég, aki érdekelt?

Főleg az autóipar vonzott, így az autógyárak és beszállítóik körében érdeklődtem elsődlegesen.

Számodra melyek voltak a legfontosabb elvárások leendő munkahelyeddel kapcsolatban?

Számomra a legfontosabb, hogy egy munkahely biztosítsa a szakmai fejlődés lehetőségét és a kellemes munkahelyi légkört. Egyértelműen bebizonyosodott, hogy az Opel Szentgotthárd mindkét kritériumnak megfelel.

Hogyan zajlott a kiválasztási folyamat?

Először egy nyelvtudásomat felmérő telefonos interjún vettem részt. A következő alkalom már személyes interjú volt, ahol a leendő közvetlen vezetőmmel találkoztam, és sokkal inkább a szakmai oldalra helyeződött a hangsúly. Az utolsó körben pedig a leendő osztályomért felelős igazgatónak is bemutathattam szakmai tudásomat. Az interjúk gyors egymásutánban zajlottak, így 2013. november elején már be is léphettem a céghez.

Milyen munkakörre vettek fel? Miért érdekel ez a munkakör?

Gyártómérnök munkakörbe nyertem felvételt, amely rengeteg kihívást rejt magában, ebből sokat tanulhatok. Nagy öröm számomra, hogy a munkámmal én is hozzájárulhatok az Opel egyik új motortípusának bevezetéséhez, hiszen rajtam is múlik majd, hogy a motorba kerülő hengerfej méretei tűrésben legyenek, azaz a méretek ismételhetők legyenek, és minél inkább közelítsenek a névleges mérethez, és így az autóvásárlókhoz a legjobb minőségű motorok kerüljenek.

 

HVG Állásbörze - Pekár HajnalkaPekár Hajnalkát, a cég személyügyi referens szakemberét is megkérdeztük arról, ő hogyan emlékszik vissza a legutóbbi HVG Állásbörzére.

 

Milyen végzettségű, tudású munkatársakat kerestek a HVG Állásbörzén?

A folyamatos beruházások révén létszámunk 2011 óta dinamikusan növekszik. A teljes felfutás során összesen mintegy 900 munkahely létesül gyárunkban, emiatt főként mérnöki – elsősorban gyártómérnök, folyamatmérnök és logisztikai mérnök – területre kerestünk és keresünk jelenleg is kollégákat.

Melyek a legfontosabb készségek, képességek, tulajdonságok az Önökhöz jelentkező álláskeresők tekintetében?
Olyan proaktív, kreatív és kiemelkedő problémamegoldó készséggel rendelkező kollégákat keresünk, akik nyitottak a folyamatos fejlődésre, tanulásra, és szeretnek csapatban dolgozni. Mindezek mellett a sikeres interjú feltétele az alapos szakmai felkészültség, valamint az angol nyelv minimum társalgási szintű ismerete.