„He absolutely matched to the job-profile.”

HVG Állásbörze - Hrabovszky Pál

Hrabovszky Pál esete jól példázza, hogy egy állásbörzén érhetik meglepetések is az embert: lehetséges, hogy az ideális munkát olyan cégnél találjuk meg, amelyről a munkatársakkal való találkozás nélkül nem is gondoltuk volna, hogy rendelkezik nekünk való állással. Tudd meg a Nokia Solutions and Networks (NSN) munkavállalójától, hogy ez miként lehetséges!

 

Összességében milyennek találtad a HVG Állásbörzét?

Először mindenképpen a hasznos szó jut eszembe, hiszen a börzén találtam munkát. Nekem igazából négy komolyan vehető álláslehetőségem volt, ebből kettőt a HVG Állásbörzén találtam. Nagyon hasznosnak tartom a személyes találkozás miatt is: így sokkal gyorsabban lehet válaszokat kapni. És persze mindig rábukkanhatunk valami újra. Például én sok olyan állással találkoztam a HVG Állásbörzén, amelyek a neten nem voltak meghirdetve.

Hogyan készültél fel a börzére? Mi volt az álláskeresési stratégiád?

Az állásbörze honlapján előzetesen tájékozódtam a kiállítókról. Először azokat a cégeket kerestem fel, amelyeknél a legszimpatikusabb pozíciókat néztem ki, majd pedig olyanokat, ahol nem voltam biztos abban, mit jelent az adott állás, és ezért kérdezni szerettem volna. Szerencsémre, mert ez utóbbi kategóriába tartozott az NSN is.

Számodra melyek voltak a legfontosabb elvárások leendő munkahelyeddel kapcsolatban?

Számomra nagyon fontos volt az őszinteség és a korrektség. Annak ellenére, hogy egy másik cégnél magasabb fizetést ajánlottak, én mégis az NSN-t választottam, mert itt konkrétan tisztázták előttem a munkakörülményeket, nem csak a munkabért és a juttatásokat.

Hogyan zajlott a kiválasztási folyamat az NSN-nél? Számítottál arra, hogy kiválasztanak?

Miután a börzén leadtam az önéletrajzomat, egy hónap múlva hívtak fel. Ez a beszélgetés egy telefonos interjú volt – nagyrészt angol nyelven. A második kör öt-hat nap múlva már egy személyes beszélgetés volt, szintén nagyobb részben angolul. Néhány nappal később következett az úgynevezett Assessment Center (AC), ahol különböző gyakorlatokkal tesztelték a képességeimet, például egy angol nyelvű csoportos feladattal. Végezetül egy pszichológus felmérte a személyiségjegyeinket egy négyszemközti beszélgetés során. A konkrét állásajánlatot két nappal az AC után kaptam, és a következő héten kezdtem a munkámat.

 

HVG Állásbörze - Gyenes PéterGyenes Pétert, a cég üzleti kapcsolatokért felelős vezetőjét is megkérdeztük arról, ő hogyan emlékszik vissza a legutóbbi HVG Állásbörzére.

Mi volt a legvonzóbb a jelöltben?

Pali a globális pénzügyi szolgáltató központunkba jelentkezett a tavalyi HVG Állásbörzén. Az ott folytatott jó hangulatú beszélgetés remekül harmonizált a végzettségével és a pénzügyi érdeklődésével. Már az első találkozásunkkor egyértelmű volt motiváltsága és rátermettsége. HR-es nyelven: „He absolutely matched to the job-profile.”

Melyek a legfontosabb készségek, képességek, tulajdonságok, melyeknek meg kell felelniük az Önökhöz jelentkező álláskeresőknek?

A készségek tekintetében irányadóak az éppen aktuális pozícióink, amikkel az álláskeresőket várjuk. Az NSN globális pénzügyi szolgáltatási területére a gazdasági képzettségű, angol és egy más idegen nyelven magabiztos tudással rendelkező, segítőkész, a problémákat és azok jelentőségét megértő, megoldás orientált jelentkezőket várunk. Cégünk telekommunikációs hálózati megoldásokkal, ilyen rendszerek gyártásával, fejlesztésével és speciális esetekben azok üzemeltelésével foglalkozik. Éppen ezért az állásbörzéken innovatív gondolkodású szoftvermérnököket is keresünk, akik az angol nyelv mellett jártasak egy vagy több programozási nyelvben is, illetve a szoftvertesztelés vagy a telekommunikációs hálózatok iránt érdeklődnek. Fontos szempont továbbá, hogy a jelöltek várhatóan jól tudjanak azonosulni az NSN értékrendjével, és harmonikusan beilleszkedjenek a csapatba.