„Összességében kialakulhat a vállalatról egy benyomás, amit semmilyen álláskereső portál nem pótolhat.”

HVG Állásbörze - Kádár Imre

Kádár Imre céltudatos álláskeresőként érkezett a HVG Állásbörzére. Emellett kiváló szakmai tudása segítette őt abban, hogy megtalálja jelenlegi munkahelyét, a PEC Central Europe-ot. Olvasd el a szoftverfejlesztő szakember beszámolóját a kiválasztási folyamatról, és tudd meg, milyen tulajdonságokat részesítenek előnyben a vállalatnál a felvétel során!

 

Hogyan készültél fel a börzére? Mi volt az álláskeresési stratégiád?

Számomra egyértelmű volt, hogy informatikai területen szeretnék elhelyezkedni. Tisztában voltam a saját tudásommal, képességeimmel is, így könnyű volt fellelni azokat a vállalatokat a börzén, akik nekem való állást kínáltak.

Mi volt az első benyomásod a PEC Central Europe-ról, illetve a céget képviselő munkatársakról?

Már a standjuk kinézete is professzionalizmust tükrözött. A céget képviselő munkatársak pedig nagyon korrektek voltak, félvállról vett hozzáállásnak nyoma sem volt. Beszélgetésünk során hamar fényt derítettünk arra, hogy rendelkeznek olyan állással, amely betöltésére alkalmas jelölt lennék.

Hogyan zajlott a kiválasztási folyamat?

Már a helyszínen megbeszéltük, hogy ellátogatok a céghez, és részt veszek egy teszt megírásában. Ez a kiválasztás első lépcsője volt. Ezt a sikeres logikai tesztet egy általános és programozási ismeretekkel kapcsolatos felmérés követte, majd behívtak szóbeli interjúra, amely végig angol nyelven zajlott. Egy speciális, elektronikus rendszeren keresztül végig nyomon követhettem, hogy épp hol tart a jelentkezésem. Hamarosan pedig jött is a telefonhívás, hogy állást ajánlanak számomra. Ennek nagyon örültem, és el is fogadtam. Megismerkedésünktől a felvételig körülbelül egy hónap telt el.

Milyen munkakörre vettek fel? Miért érdekel ez a munkakör?

Szoftverfejlesztő vagyok a vállalatnál. Mindig is érdekelt a programozás, a számítógépek világa. Az pedig különösen fontos volt, hogy olyan programokat írhassak, amelyek számomra és mások számára is hasznosak lehetnek.

Mi a véleményed az állásbörzén való részvételről, mint álláskeresési módszerről?

Egyértelműen az egyik legjobb módszer, ezt az én esetem is remekül alátámasztja. A személyes találkozás nagyon sokat számít, hiszen így láthatom, kik is képviselik az adott céget, szimpatikusak vagyunk-e egymásnak. Összességében kialakulhat a vállalatról egy benyomás, amit semmilyen álláskereső portál nem pótolhat.

 

HVG Állásbörze - Cseh JózsefCseh Józsefet, a cég projekt menedzserét is megkérdeztük arról, ő hogyan emlékszik vissza a legutóbbi HVG Állásbörzére.

Melyek voltak a legfontosabb szempontok a leendő munkatárs(ak) kiválasztásánál?

A szakmai ismereteken felül lényeges volt, hogy a jelölt jó problémamegoldó képességgel és magabiztos angol nyelvtudással is rendelkezzen, hiszen ezek elengedhetetlenek a zökkenőmentes munkavégzéshez.

Mi volt a legvonzóbb a jelöltben?
Imre már a börzén való beszélgetésünkkor is nagyon érdeklődő volt, és az is hamar egyértelművé vált, hogy releváns szakmai tudása van. Emellett jó kommunikációs készséggel rendelkezett, amely igazán jó benyomást keltett bennünk.

Mit tanácsolna azoknak az álláskeresőknek, akik egy börzén keresnek munkát?

Először is, készüljenek fel a részvételre, amelynek része a megfelelő önéletrajz elkészítése. Fontos az is, hogy szakmai ismereteik mellett nyelvtudásuk is legyen naprakész. Végezetül, mindenképpen legyenek kitartóak – a vállalatok értékelik a céltudatosságot!