„Fontos a beszélgetések előtt átgondolni, melyek a pályázó erősségei, céljai és tervei a munkaerőpiacon.”

HVG Állásbörze - Benedek Viktória

Benedek Viktória IT-tanácsadói asszisztens munkakörben dolgozik a KPMG-nél. A 2013 őszi HVG Állásbörzére felkészülten, céltudatosan érkezett, amely pozitív első benyomást keltett a vállalat munkatársaiban. Ennek eredményeképpen rekord gyorsasággal felvételt nyert a céghez. Ismerd meg sikerének titkát az alábbi interjúból!

 

Hol hallottál a HVG Állásbörzéről, és miért döntöttél úgy, hogy részt veszel?

A rendezvény saját hírleveléből értesültem a börzéről. Már voltam HVG Állásbörzén, így korábbi tapasztalataim alapján döntöttem úgy, hogy érdemes 2013 őszén is ellátogatnom a karriervásárra.

Hogyan készültél fel a börzére? Mi volt az álláskeresési stratégiád?

A honlapon végigböngésztem az állásajánlatokat, és kifejezetten a végzettségemnek, tapasztalatomnak megfelelő lehetőségeket válogattam ki. Így a helyszínen már célirányosan kerestem fel a számomra potenciális vállalatokat.

Összességében milyennek találtad a HVG Állásbörzét?

A jó szervezettségnek, a kiállítók számának és változatos összetételének köszönhetően pozitív tapasztalatokkal hagytam el a rendezvényt – bátran ajánlom a részvételt másoknak is!

 

Ismerted korábban a KPMG-t, mint munkaadót?

Igen, a KPMG-vel a főiskolán találkoztam először, ahol nagyon aktív volt a jelenlétük.

Hogyan zajlott a kiválasztási folyamat?

A kiválasztási folyamat legpozitívabb oldala az volt, hogy egy héten belül lebonyolították az egészet. Korábbi tapasztalataimból kiindulva ez nagyon gyorsnak számított, és egyúttal ösztönzött is arra, hogy őket válasszam. Bíztam benne, hogy én vagyok az ideális jelölt, hiszen azért jelentkeztem, mert alkalmasnak találtam magam az állásra.

 

Milyen munkakörre vettek fel? Miért érdekel ez a munkakör?

IT-tanácsadói asszisztens pozícióba vettek fel. Elsősorban olyan terület érdekelt, ami változatos, és kapcsolódik a projektmenedzsmenthez. Ez a munkakör megfelelt az elvárásaimnak.

Mi a véleményed az állásbörzén való részvételről, mint álláskeresési módszerről?

Hatékonynak tartom a személyes beszélgetést, hiszen közvetlenül és gyorsan választ kaphatunk kérdéseinkre az egyes pozíciókkal kapcsolatban. Ezen kívül a börze teret ad arra, hogy személyesen adhassunk képet magunkról, ami előnyt jelenthet a többi pályázati módszerrel szemben.

 

HVG Állásbörze - Tene Katalin

Tene Katalint, a cég HR-generalista szakemberét is megkérdeztük arról, ő hogyan emlékszik vissza a legutóbbi HVG Állásbörzére.

Milyen állásajánlatokkal érkeztek a rendezvényre, milyen végzettségű, tudású munkatársakat kerestek?

A HVG Állásbörzén minden évben számos álláslehetőséget kínálunk. Könyvvizsgálati, üzleti tanácsadói és adózási csoportjainkba is keresünk szakembereket - elsősorban gazdasági vagy gazdaságinformatikai háttérrel, gyakornokoknak, pályakezdőknek és tapasztalt szakembereknek egyaránt.

Mi volt a legvonzóbb a jelöltben?

A talpraesettség és a céltudatosság – ezeket már azzal bizonyította, hogy az első találkozást megelőzően tájékozódott a KPMG-ről és az itt elérhető lehetőségekről. Ezeken felül Viktória kiváló kommunikációs készséggel rendelkezik.

Mit tanácsolna azoknak az álláskeresőknek, akik állásbörzén keresnek munkát?

Arra bíztatnék mindenkit, hogy merjenek sokat kérdezni a standoknál, hiszen azért vagyunk ott, hogy megismerhessük egymást. Fontos a beszélgetések előtt átgondolni, melyek a pályázó erősségei, céljai és tervei a munkaerőpiacon, illetve milyen elvárásai vannak a majdani munkáltatóval és a felelősségi körrel kapcsolatban.