„Olyan munkahelyet kerestem, ahol pörög az élet és kihozhatom magamból a maximumot.”

Kocsis Katalin évről évre figyelt arra, hogy önéletrajzát mindig az aktualitásoknak megfelelően frissítse. A HVG Állásbörzére felkészülten érkezett, pontosan tudta azt, hogy mely szektorban szeretne elhelyezkedni. A Citibank munkatársaival való személyes találkozás pozitív kimenetele végett most a neves vállalat Product Control Analyst pozíciójában dolgozik.

 

HVG Állásbörze - Kocsis Katalin

Hol hallottál a HVG Állásbörzéről és miért döntöttél úgy, hogy részt veszel?

A HVG Állásbörzéről már a tanulmányaim alatt is hallottam, de csak 2012 őszén vált aktuálissá az álláskeresés. Ebben az időben több fórumon is próbálkoztam és biztos voltam benne, hogy az egyik legjobb lehetőség az lehet, ha személyesen is megismerhetem a munkaadó cégeket.

Hogyan készültél fel a börzére? Mi volt az álláskeresési stratégiád?

Nem volt kifejezetten álláskeresési stratégiám, a végzettségemnek megfelelően kerestem a kiállítókat, akiket az állásbörze honlapján előtte kiválasztottam.  Az önéletrajzomat minden évben frissítettem annak ellenére is, hogy nem pályáztam, így a börze előtt nem volt vele sok tennivalóm: csak ki kellett nyomtatnom néhány példányban és elvinnem a helyszínre.

Összességében milyennek találtad a HVG Állásbörzét?

A rendezvény kiállító tere jól átlátható és strukturált volt, a bejutásnál nem kellett várakozni annak ellenére sem, hogy sokan voltunk. Nagyon segítőkészek, érdeklődőek és nyitottak voltak a cégeket képviselő munkatársak, ami adott egyfajta magabiztosságot.

Volt-e konkrét cég, aki érdekelt?

A Citi és a Morgan Stanley érdekelt elsősorban, de több számomra érdekes standhoz is odamentem érdeklődni az aktuális állásajánlatokról, karrierlehetőségekről.

Számodra melyek voltak a legfontosabb elvárások leendő munkahelyeddel kapcsolatban?

Olyan munkahelyet kerestem, ahol pörög az élet és kihozhatom magamból a maximumot. Nagyon fontos szempont volt, hogy az angol nyelvet használhassam és az is, hogy a tanulmányaimhoz illeszkedő munkakörben helyezkedhessek el.

Ismerted korábban a Citibank-ot, mint munkaadót?

Egészen a börzén való találkozásig nem gondoltam rá, mint munkaadó, csak a kereskedelmi banki tevékenységét ismertem Magyarországon.

Mi volt az első benyomásod a Citibank-ról, illetve a céget képviselő munkatársakról?

A Citi-nél jó benyomást tett rám a céget képviselő munkatárs, Gábor, nagyon lelkesen jöttem el a standtól a beszélgetés végén és bíztam benne, hogy meg fognak keresni. Pár nappal később hívtak is a HR-től, ez is nagyon szimpatikus volt számomra.

Hogyan zajlott a kiválasztási folyamat? Számítottál arra, hogy kiválasztanak?

Először egy több körös tesztet kellett megírni, amelynek volt logikai, pénzügyi és Excel része is. Utána a Citi munkatársai interjúztattak, amelyek remekül sikerültek. Az eredményességhez úgy érzem nagyban hozzájárult egy interjúzás előtti bevezető előadás a cégről, ami kifejezetten motiválóan hatott rám. Sok helyen egy fizikailag teljesen elszeparált környezetben zajlik az interjú, míg itt a későbbi munkakörnyezet közvetlen közelében interjúztattak, ami szintén egy kicsit közelebb hozta hozzám a későbbi munkát. A nap végére nagyon elfáradtam, de összességében lelkesen távoztam és nagyon vártam az eredményt.

Milyen munkakörre vettek fel? Miért érdekel ez a munkakör?

A pozícióm Product Control Analyst, ami annyit tesz, hogy a Citi londoni központjában folyó kereskedés egyik részegységének a napi eredményességét riportálom. Ez a munkakör lehetőséget ad az adott befektetési termékek részletes megismerésére a gyakorlatban.

Milyenek a napjaid a vállalatnál? Mutasd be egy „átlagos” napodat a munkahelyen!

A feladatunk a riportáláson kívül a kereskedések lekövetése, ezért a napi riport elkészítése mellett, ideális esetben megpróbáljuk tanulmányozni és megérteni az árbevételt generáló komponenseket. Ez sokszor szoros együttműködést kíván más területekkel és a traderekkel.

Mi a véleményed az állásbörzén való részvételről, mint álláskeresési módszerről?

Az állásbörze a legjobb lehetőség arra, hogy a legkurrensebb információt beszerezzük és a lehető legjobb benyomást tegyük a leendő munkáltatók számára.

 

Halácsy Gábort, a cég Vice President of Finance – Product Control munkatársát is megkérdeztük arról, ő hogyan emlékszik vissza a legutóbbi HVG Állásbörzére és a Katalinnal való találkozásra:

Milyen állásajánlatokkal érkeztek a rendezvényre, milyen végzettségű, tudású munkatársakat kerestek?

Személy szerint a Finance (pénzügy) részleget képviseltem az állásbörzén. A Product Control, Regulatory Reporting és Corporate Treasury csapatainkba kerestünk frissdiplomás és 1-2 év tapasztalattal rendelkező jelölteket, illetve az akkor induló gyakornoki programunkat is hirdettük. A mellettem álló kolléga olaszul, hollandul, oroszul beszélő munkatársakat keresett a szolgáltató központ Accounts Payable csapatába. A nap folyamán találkoztam a Vörösmarty téri fiókunk egyik vezetőjével, aki értékesítőkkel beszélgetett.    

Melyek voltak a legfontosabb szempontok a leendő munkatárs(ak) kiválasztásánál?

Olyan munkatársakat kerestünk/keresünk, akik nem félnek a “multiktól”, hanem a lehetőséget látják abban, hogy egy Citibank méretű globális cégnél dolgozhatnak. Mi leginkább pénzügyi/számviteli végzettségű, a befektetési banki tevékenységek iránt érdeklődő munkatársakat keres(t)ünk, de mint az előző kérdésre adott válaszból is látszik, a különböző területekre különböző háttérrel, tapasztalattal rendelkező jelölteket látunk szívesen. A legtöbb munkakörben a közös nevező a jó angol nyelvtudás.

Milyen volt az első benyomás, amikor a leendő munkatárssal találkoztak?

Katalin készült az állásbörzére. Tudta, hogy mely cégek jöhetnek szóba potenciális munkáltatóként, önéletrajza a pénzügyi szektorra volt kihegyezve.  

Mi volt a legvonzóbb a jelöltben?

A számunkra fontos felsőfokú végzettsége mellett Katalinnak releváns gyakornoki és munkatapasztalata is volt. Kitűnően beszélt angolul, tapasztalt Excel felhasználó. Már az állásbörzén sok jó kérdést tett fel, amiből látszott, hogy őszintén érdeklik őt a pénzügyi termékek.

Mennyi idő alatt történt meg a felvétel/elköteleződés?

Kerek egy hónap telt el a HVG Állásbörze és Katalin első munkanapja között. Az állásbörze után először a HR-nél járt, ahol különböző tesztekkel előszűrtük. Nem sokkal utána irodánkban három személyes interjún győződhettek meg munkatársaink Katalin rátermettségéről és tudásáról (az egyik interjú videokonferencia keretében, londoni kollégákkal folyt). Utána már csak azt kellett eldöntenünk, hogy melyik Finance csapatban lenne legjobb helye. Szerencsénkre Katalin épp akkor tért haza Londonból, így majdnem azonnal tudott kezdeni.   

Milyen munkakörben alkalmazzák az új kollégát?

Katalin a Product Control csapat tagja, a bank londoni központjában folyó részvénykereskedés eredményességét méri, illetve különböző jelentéseket készít.

Melyek a legfontosabb készségek, képességek, tulajdonságok az Önökhöz jelentkező álláskeresők tekintetében?

A teljesség igénye nélkül: legalább alapvető pénzügyi és számviteli ismeretek, erős angol, jó kommunikációs képesség, logikus gondolkodás, tudásszomj, precizitás, és proaktivitás

Mit tanácsolna azoknak az álláskeresőknek, akik állásbörzén keresnek munkát?

Az álláskeresőknek azt tanácsolnám, hogy készüljenek az állásbörzére. Egy jól megírt és frissített önéletrajz alapvető elvárás. Ha külföldi cégek iránt érdeklődnek, mindenképpen készítsenek angol nyelvű CV-t is. Ha tudják előre, hogy mely cégek standjánál szeretnének időzni, készüljenek a cégből. A cég saját weboldalán garantáltan sok hasznos információt találnak. És végül, de nem utolsó sorban, kérdezzenek! Kérdezzenek a cégről, a nyitott pozíciókról! Kérdezzék meg, hogy a cég/csapat számára mik a fontos készségek, képességek, tulajdonságok! Kérdezzék meg a céget képviselő kollégát, hogy ő miért szeret ott dolgozni! Sok sikert kívánunk!