„Minden bemutatkozás alkalmával egyre magabiztosabban tudtam magamról beszélni.”

Szlamka György a 2013 tavaszi HVG Állásbörzét megelőzően nagy figyelmet fordított a felkészülésre, elsősorban önéletrajza tökéletesítését tartotta fontosnak. Megfontoltságát siker koronázta, hiszen felvételt nyert a Bosch csoport projektvezetői pozíciójába.

 

Hogyan készültél fel a börzére? Mi volt az álláskeresési stratégiád?

Igyekeztem egy teljesen „golyóálló” önéletrajzot elkészíteni – szerintem ez elengedhetetlen. Hetekig finomítgattam tartalmilag és formailag egyaránt. A helyszínen egyszerű stratégiám volt: odamentem a kiszemelt céghez és bemutatkoztam. Minden ilyen alkalommal egyre magabiztosabban tudtam beszélni magamról, ami úgy gondolom, hogy nagyon fontos a pozitív első benyomás kialakításához.

 

Mi a véleményed az állásbörzén való részvételről, mint álláskeresési módszerről?

Nekem ez vált be leginkább. Szerintem az állásbörze legfontosabb eleme a közvetlen visszacsatolás. Ez azon túl, hogy megerősítheti az önbizalmat, azonnali visszajelzést ad az esetleges hiányosságainkról, ami velem is így történt. Amikor 2012 tavaszán először jártam a HVG Állásbörzén, szembesültem azzal a ténnyel, hogy az önéletrajzomban érdemes volna áthelyezni a hangsúlyokat a kiszemelt munkakörnek és pozíciónak megfelelően. Miután ezt megtettem, idén tavasszal már sikerrel vettem az akadályokat.

 

Hogyan zajlott a kiválasztási folyamat a megismerkedéstől az első munkanapodig?

Odamentem a Bosch standjához, ahol az egyik munkatárssal közösen kiválasztottuk azokat a pozíciókat, amelyek ideálisak voltak számomra. Az állásbörze után elhívtak a Bosch Vision Day nevű rendezvényre, ahol jobban megismerhettem a cég aktuális termékeit és projektjeit, valamint részt vettem egy 25 perces interjún. Két héttel később volt egy hosszabb beszélgetés, amelynek keretében egy angol nyelvű prezentációt is tartottam, és végül, néhány nappal később már kaptam is egy állásajánlatot tőlük. Jelenleg műszaki projektmenedzserként dolgozom a cégnél.

 

Nagy Anikót, a cég humán erőforrás igazgatóját is megkérdeztük arról, ő hogyan emlékszik vissza a legutóbbi HVG Állásbörzére.

Milyen állásajánlatokkal érkeztek a rendezvényre, milyen végzettségű, tudású munkatársakat kerestek?

Főleg mérnöki állásokkal érkeztünk, mivel a magyarországi telephelyeinken elsősorban autóipari fejlesztéshez, illetve gyártáshoz kerestünk műszaki háttérrel rendelkező pályázókat. A Budapesti Fejlesztési Központ továbbra is dinamikusan növekszik, ezért folyamatosan keresünk elsősorban villamos- és gépészmérnöki végzettséggel rendelkező álláskeresőket, de várunk még informatikusokat, fizikusokat is. A legtöbb pozícióban előnyt jelent, ha a pályázónak már van releváns szakmai tapasztalata, de sok helyen keresünk pályakezdőket is.

 

Melyek voltak a legfontosabb szempontok a leendő munkatárs kiválasztásánál?

György esetében projektvezetői pozícióról beszélünk, amelyhez fontos a releváns szakmai tapasztalat és természetesen a szaktudás is. Mivel a mérnök kollégák nemzetközi projekt csoportokban dolgoznak, elengedhetetlen a jó angol vagy német nyelvtudás is.

 

Egy-egy rendezvényen hány álláskereső jelentkezik a Bosch csoporthoz, közülük jellemzően hányan nyernek felvételt?

A HVG Állásbörzék során általában 100-200 pályázatot kapunk. Ezek közül nagyon sokan gyakornoki helyet keresnek, közülük sok jelentkezőt be szoktunk hívni, és a nyitott gyakornoki helyeket sikeresen be is tudjuk tölteni az állásbörzés jelentkezésekből. Sokan keresnek nálunk gazdasági területen is állást, ott a nyitott állások számától függően tudjuk felvenni a kapcsolatot a pályázókkal.