„… a személyes találkozásnak egyre nagyobb jelentősége van digitalizált világunkban.”

R. Kiss Sándort – aki jelenleg az IT Services Hungary munkatársa - a kiállítók névsora győzte meg arról, hogy neki is ott a helye a HVG Állásbörzén 2013 tavaszán. Álláskeresőként fontos szempont volt számára, hogy leendő munkahelyén kreativitását éppúgy kibontakoztathassa, mint magabiztos nyelvismeretét és szakmai tudását.

 

Hol hallottál a HVG Állásbörzéről, és miért döntöttél úgy, hogy részt veszel?

Egy hírlevélben kaptam értesítést a börzén való részvételi lehetőségről. Miután átnéztem a kiállítók listáját és a helyszínen elérhető programokat, nem volt kérdéses, hogy ellátogatok a rendezvényre.

Számodra melyek voltak a legfontosabb elvárások leendő munkahelyeddel kapcsolatban?

Olyan munkalehetőséget kerestem, ahol a végzettségemnek megfelelő szintű, önálló és kreatív munkát végezhetek. Lényegesnek tartottam, hogy nyelvtudásomat is használhassam és tovább fejleszthessem, valamint legyen lehetőségem a szakmai tanulásra.

Kérlek, mutasd be egy „átlagos” napodat a munkahelyen!

Jelenleg Presales Consultant munkakörben dolgozom. A konkrét feladataim a projektek aktuális számától, fázisától és jellegétől függnek. A solution design és költségkalkuláció mellett a projektkoordináció is a mindennapi teendőim közé tartozik. Hogy ez mit is jelent? Telefonálok, meetingelek, olvasok (RFX kiterjesztésű dokumentumokat), gondolkodok, excelezek, megint telefonálok, utazok, egyeztetek, kérdésekre válaszolok, prezentálok és tréningre járok.

Mi a véleményed az állásbörzén való részvételről, mint álláskeresési módszerről?

Úgy gondolom, hogy a személyes találkozásnak egyre nagyobb jelentősége van digitalizált világunkban. A HVG Állásbörze lehetővé teszi azt, hogy a munkaadó és a munkavállaló közvetlenül ismerhessék meg egymást, ezzel rövid idő alatt egy olyan kép alakul egymásról, ami jelentősen megkönnyítheti a jövőbeni döntést mindkét fél részéről. Az állásbörzén való részvételt nem csak azoknak ajánlom, akik jelenleg állást keresnek, ám olyan személyeknek is, akik ezt csak a jövőben tervezik, hiszen ideális közeg ahhoz, hogy feltérképezzék a munkaerőpiac aktuális keresleti-kínálati helyzetét.

 

Fábián Mónikát, a cég toborzási specialistáját is megkérdeztük az első benyomásairól, valamint a HVG Állásbörzén cégükhöz jelentkezőkkel szemben támasztott elvárásokról.

Melyek voltak a legfontosabb szempontok a leendő munkatárs(ak) kiválasztásánál?


Számunkra a legalapvetőbb, hogy a jelentkező megfeleljen a kiírt pozíció elvárásainak a szakmai készségek tekintetében. Vállalati kultúránk egyik maghatározó eleme a nemzetköziség, így kiemelten fontos az idegen nyelvek ismerete is, hiszen az adott ügyféltől függően nap mint nap németül vagy angolul folyik a kommunikáció. Az informatikai környezet gyorsan változik, így nemcsak a lehetőség adott, hanem komoly igény is van az új ismeretek elsajátítására, melyhez természetesen vállalatunk biztosít képzéseket.

Melyek a leglényegesebb készségek, képességek, tulajdonságok, melyeket elvárnak az Önökhöz jelentkező álláskeresőktől?

Olyan kollégákat keresünk, akik elhivatottak a munkájuk iránt, és hosszú távon gondolkodnak. A cég stratégiai növekedéséből fakadóan számos példa bizonyítja, hogy komoly karriert lehet nálunk befutni, akár a szakmai előremenetel, akár magasabb management pozíciók betöltése a cél.

Mit tanácsolna azoknak az álláskeresőknek, akik állásbörzén keresnek munkát?

Úgy gondolom, hasznos még az állásbörze előtt tájékozódni arról, hogy milyen kiállítók érkeznek a rendezvényre, ellátogatni a honlapjukra, információkat gyűjteni a vállaltokról és az általuk kínált pozíciókról. A jól megírt önéletrajz és a határozott fellépés pedig tovább segítheti a megcélzott pozíció elnyerését.