„… nagy rajtam a felelősség, de egyben ez a legfőbb motiváló erő is.”

Horváth Krisztina először kiállítóként vett részt a HVG Állásbörzén, majd miután megismerte a rendezvény sokszínű kínálatát, 2013 tavaszán álláskeresőként is ellátogatott a rendezvényre, ahol megismerkedett a Raiffeisen Bank állásajánlataival és a céget képviselő munkatársakkal. A börzét követő kiválasztási folyamat sikerrel zárult, azóta a vállalatnál dolgozik kockázatelemzőként.

 

Hol hallottál a HVG Állásbörzéről, és miért döntöttél úgy, hogy részt veszel?

Korábban az egyetem recruitment csapatának önkénteseként, mint kiállító jártam a HVG Állásbörzén, és már akkor is megfogott a résztvevők és kiállítók sokszínűsége. Később, végzős hallgatóként szerettem volna felmérni a munkaerőpiaci kínálatot, erre pedig kifejezetten jó helyszínnek tartottam a rendezvényt, mivel nagyon sok számomra érdekes céget tudtam rövid idő alatt személyesen megismerni.

Álláskeresőként milyennek találtad a tavaszi HVG Állásbörzét?

Számomra kifejezetten hasznos volt a részvétel, hiszen pályakezdőként hihetetlen gyorsasággal sikerült elhelyezkednem egy olyan cégnél és pozícióban, ahova a HVG Állásbörze nélkül nem is jutott volna eszembe jelentkezni.

Hogyan zajlott a kiválasztási folyamat?

A HVG Állásbörzén való beszélgetésünkkor a Raiffeisent képviselő munkatársak megkérdeztek, hogy érdekel-e a kockázatelemzés. Igennel válaszoltam, majd egy rövid adatlap kitöltése után leolvasták a belépéskor kapott mappám vonalkódját, amely tartalmazta az internetes regisztrációkor feltöltött önéletrajzomat. Néhány hét múlva egy számviteli és átfogóbb gazdasági ismereteket is felmérő teszten vettem részt. Ezután sor került az első interjúra. Pár nap múlva csörgött a telefon és felajánlottak nekem egy junior elemzői pozíciót. Így elkezdhettem karrierem a Raiffeisen csapatában.

Milyenek a napjaid a vállalatnál?

Nagyon szerencsének tartom magam, hogy kockázatelemzőként kezdhetem a karrierem, hiszen ez egy napi rutintól mentes munkakör: minden cég, amely hozzám kerül elemzésre más és más, ezért folyamatosan új kihívásokkal kell szembenéznem. Állandóan naprakésznek kell lennem, ráadásul minden egyes elemzés során számos újdonságot tanulhatok. Mivel a munkám kimenete alapján akár milliárdos nagyságrendű hitelkeretek sorsáról döntenek, nagy rajtam a felelősség, de egyben ez a legfőbb motiváló erő is.

Polyák Csabát, a vállalat HR generalista munkatársát is megkérdeztük az első benyomásairól, valamint a HVG Állásbörzén cégükhöz jelentkezőkkel szemben támasztott elvárásokról.

Melyek voltak a legfontosabb szempontok a leendő munkatárs(ak) kiválasztásánál?

A szükséges végzettségen túl fontos volt számunkra, hogy leendő kollégáink céltudatos személyiséggel rendelkezzenek, akiknek határozott elképzelésük van arról, hogy milyen területen szeretnének dolgozni. A felsőoktatás éveiben szerzett szakmai- és munkatapasztalatot (pl. szakkollégiumi tevékenységet, diák- és szakmai gyakornoki munkát) is figyelembe vettük a jelöltek kiválasztásakor. Ezen felül lényegesnek tartottuk, hogy a pályázó munkához való hozzáállása, gondolkodás- és kifejezésmódja, tájékozottsága és nyelvtudása ugyancsak meggyőző legyen.

 

Milyen volt az első benyomás, amikor a leendő munkatárssal találkoztak?

Krisztina személyében egy olyan tehetséges pályázót láttunk, aki attól függetlenül, hogy számára még ismeretlen volt a kockázatkezelési terület, arról logikusan és a lényeget megragadva tudott gondolkodni. Úgy éreztük az interjú után, hogy nem várjuk meg amíg –befejezve egyetemi tanulmányait – kilép a munkaerő piacra és elkezd keresni, őt amint lehet „leszerződtetjük”.