„Ez tényleg az álommunka számomra. Úgy érzem, most már sínen vagyok, és valóban csak rajtam áll a karrierem.”

Miloszavlyev Györgyi azért látogatott el a tavaly őszi HVG Állásbörzére, mert úgy gondolta, hogy a személyes álláskeresés a leghatékonyabb módja az ideális munkahely megtalálásának. Így ismerkedett meg a Cognizant Technology Solutions Hungary Kft.-t képviselő kollégával a helyszínen, és hamarosan meg is kezdte munkáját a vállalatnál.

 

Összességében milyennek találtad a HVG Állásbörzét?
Számomra nagyon hasznos volt a rendezvény. Sikerült előadásokon, valamint karrier- és stílus tanácsadáson is részt vennem, ezek új távlatokat nyitottak előttem és megerősítették az önbizalmamat is, ami már kissé meg volt tépázva 8 hónap hiábavaló állásvadászat után. Ahogyan az én példám is mutatja, nagyon fontos a személyes találkozás, és az első benyomás. Korábban nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan munkát fogok találni az állásbörze segítségével.

Számítottál arra, hogy a kiválasztási folyamatban továbbjutsz az első körön?
Már a beszélgetés folyamán kiderült, hogy pontosan olyan hátterű és tapasztalatú csoportvezetőt keresnek egy pozícióra, mint amilyen én vagyok. A rendezvényen igazi beszélgetés alakult ki, a nem szokványos kérdéseknek köszönhetően jobban ki tudtam bontakozni és érvényre juttatni a munkával kapcsolatos nézeteimet.

Milyen munkakörre vettek fel? Miért érdekel ez a munkakör?
IT Service Desk Team Leader. Azért érdekel ez a munkakör, mert szeretek emberekkel és projektekkel foglalkozni, új dolgokat bevezetni, meglévő folyamatokat jobbá tenni. Ebben a pozícióban pontosan erre van lehetőségem, emellett fejlődhetek, és belátható időn belül feljebb léphetek a ranglétrán.

Milyenek a napjaid a vállalatnál? Mutasd be egy „átlagos” napodat a munkahelyen!
Egy átlagos napot az e-mailek olvasásával kezdem, majd kiosztom a napi feladatokat, intézem a tréningeket, telefonkonferenciákon veszek részt. Nagy hangsúlyt fektetek a csapatom integrálására, ezért sokat foglalkozom az emberekkel. Készítettem a csapatom minden tagja számára egy apró ajándékot karácsony előtt, amit átadtam nekik, nagyon jó hangulatú mini-ünnepség volt, szeretem a csapatomat! A felső vezetéssel is rendkívül jó munkakapcsolat alakult ki. Ez tényleg az álommunka számomra, úgy érzem, most már sínen vagyok, és valóban csak rajtam áll a karrierem.

 

Komássy Zsófia, a vállalat toborzási szakembere így emlékszik vissza a legutóbbi rendezvényre és a Györgyivel való találkozásra: 

Milyen állásajánlatokkal érkeztek a rendezvényre, milyen végzettségű, tudású munkatársakat kerestek?
Tapasztalt informatikusokat és pályakezdő, vagy pályaváltó, nyelveket magabiztosan beszélő, informatika és/vagy ügyfélszolgálat iránt érdeklődő kollégákat kerestünk.

Milyen volt az első benyomás, amikor a leendő munkatárssal találkoztak?
Csupa pozitív benyomásunk alakult ki, hiszen Györgyi nyitott volt, készséges, és jól kommunikált. Egy rövid beszélgetés után egyértelművé vált, hogy szeretnénk behívni egy interjúra.

Mit tanácsolna azoknak az álláskeresőknek, akik állásbörzén keresnek munkát?
Fontos, hogy bátran menjenek oda a standokhoz, beszélgessenek, gyűjtsenek be minél több információt az adott cégről. Emellett próbálják magukat is bemutatni, hogy a beszélgetés folyamán legalább annyi kiderüljön: akár rövid-, akár hosszútávon elképzelhető-e együttműködés. Egy dinamikusan bővülő cégnél nem csak a jelenre, hanem a jövőre is gondolnak a jelentkezők értékelésénél!