„Mindkét fél dolgát megkönnyíti, ha a jelölt tisztában van saját készségeivel, képességeivel.”

HVG Állásbörze - Gerőcs Ádám

Gerőcs Ádám az autóiparral és a Magyar Suzuki Zrt.-vel kapcsolatos alapos tájékozottságával hívta fel a vállalatot képviselő munkatársak figyelmét. Ezt követően egyenes út vezetett az állásinterjúig, majd végül a börze után pontosan két hónappal a cég munkatársa lett.

 

Hol hallottál a HVG Állásbörzéről és miért döntöttél úgy, hogy részt veszel?
Előző munkahelyemen a kollégáim hívták fel a figyelmemet a HVG Állásbörzére, és azért szerettem volna részt venni ezen a rendezvényen, mert jó tapasztalatokról számoltak be, és azt gondoltam, én is tájékozódom az itt elérhető álláslehetőségekről.

Hogyan készültél fel a börzére? Mi volt az álláskeresési stratégiád?
A rendezvényt megelőző napokban a börze honlapján keresztül tájékozódtam arról, hogy milyen vállalatok fogják képviseltetni magukat a helyszínen, és közülük kik azok, akik szakmai végzettségemnek megfelelő álláslehetőségeket kínálnak. Szakmai tudásomból adódóan mindenképpen autóipari vállalatnál szerettem volna elhelyezkedni.

Milyen munkakörre vettek fel? Miért érdekel ez a munkakör?
Műszaki és minőségbiztosítási mérnök pozícióra vettek fel. A fő feladataim közé tartozik az egyik Suzuki típus piaci reklamációinak kezelése. Azért örülök, hogy ebben a munkakörben dolgozhatok, mert változatosak a feladatok, és szakmailag sokat fejlődhetek.

 

HVG Állásbörze - Király EmeseKirály Emese, a vállalat toborzási szakértője így emlékszik vissza a legutóbbi rendezvényre és az Ádámmal való találkozásra: 

Milyen állásajánlatokkal érkeztek a rendezvényre, milyen végzettségű, tudású munkatársakat kerestek?
Folyamatosan keresünk új kollégákat mérnöki, műszaki végzettséggel, őket jellemzően termeléstámogatási, minőségbiztosítási, beszerzési területekre vesszük fel, de keresünk logisztikusokat, közgazdászokat és informatikusokat is. Így a rendezvényen is elsősorban ezekre a területekre kerestünk szakembereket.

Egy-egy rendezvényen hány álláskereső jelentkezik a Magyar Suzuki Zrt.-hez, közülük jellemzően hányan nyernek felvételt?
Több százan jelentkeznek hozzánk, vannak, akik a helyszínen adják le önéletrajzukat, mások az online-állásbörzén jelentkeznek, és olyanok is szép számmal akadnak, akik egy-két hét elteltével küldik meg nekünk a CV-jüket. A tavalyi évben összesen 6 kollégát alkalmaztunk a két HVG Állásbörzén keletkezett adatbázisunkból.

Melyek voltak a legfontosabb szempontok a leendő munkatárs(ak) kiválasztásánál?
Számunkra az ideális munkatárs legfontosabb tulajdonsága az elkötelezettség és a motiváltság. A megfelelő végzettség és a legalább középfokú angol nyelvtudás mellett kiemelt fontosságú volt számunkra, hogy a jelölt rendelkezzen vállalatunk alapkompetenciáival és a területen elvárt további szükséges készségekkel. Az állásvásáron mérnök kollégák is segítik a munkánkat, így magától értetődő, hogy az ő benyomásaik, véleményük kulcsfontosságú számunkra.  

Mit tanácsolna azoknak az álláskeresőknek, akik állásbörzén keresnek munkát?
Nagyon fontosnak tartjuk az előzetes tájékozódást. A HVG Állásbörze honlapján keresztül lehetőség van arra, hogy az érdeklődők információkat gyűjtsenek a kiállítókról és az aktuális állásajánlatokról. Előnyt jelenthet, ha az álláskereső a munkáltatóval való első találkozáskor pontosan tudja, hogy milyen feladatokat végezne szívesen, melyek az ő személyes elvárásai a munkakörrel, a munkáltatóval szemben és mindkét fél dolgát megkönnyíti, ha a jelölt tisztában vannak saját készségeivel, képességeivel. 

<<vissza