„Olyan vállalatot kerestem, amelynek a cégkultúrájával azonosulni tudok.”

HVG Állásbörze - Sásdi Richárd

Sásdi Richárd az őszi állásbörzén ismerkedett meg a Nestlé Hungária Kft.-vel. A vállalatról már korábban is hallott, és a rendezvényen történt személyes beszélgetés meggyőzte őt arról, hogy a cég munkahely választás szempontjából is ideális számára.

 

Hol hallottál a HVG Állásbörzéről, és miért döntöttél úgy, hogy részt veszel?
Az állásvásárról már a felsőfokú tanulmányaim megkezdésének korai szakaszában is sokat hallottam. 2012 őszén, amikor elkezdtem munkát keresni, a börze hírlevelén keresztül értesültem a rendezvény helyszínéről, időpontjáról, és eldöntöttem, hogy személyesen is részt veszek.

Volt-e konkrét cég, aki érdekelt?
Nem volt konkrét elképzelésem azzal kapcsolatban, hogy hol szeretnék elhelyezkedni. Ám abban biztos voltam, hogy olyan cégnél szeretnék dolgozni, amelynek a cégkultúrájával azonosulni tudok. Ezen felül fontos volt számomra a vállalat kimagasló kereskedelmi eredménye mellett a környezettudatos és társadalmi felelősségvállalást előtérbe helyező gazdaságpolitika is, így jutottam el a Nestléhez.

Milyen munkakörre vettek fel? Miért érdekel ez a munkakör?
A Comex (=Commercial Executive Assistant) – vezetőképző – programjába kerültem, amely két évig tartó intenzív tanulási időszakot biztosít a résztvevő kollegáknak sales, marketing, trade marketing és controlling területeken. Ez a pozíció a szerteágazó fejlődési lehetőségek miatt érdekelt, és úgy gondolom, semmilyen más munkakörben nem tudnék ennyit tanulni és tapasztalni.

Milyenek a napjaid a vállalatnál? Mutasd be egy „átlagos” napodat a munkahelyen!
Mivel viszonylag rövid, de tartalmilag gazdag periódusokat töltök egy-egy osztályon, ezért a munkám igen változatos, folyamatosan új képességek elsajátítására ösztönöz. Egy átlagos napon olyan feladatokkal kerülök szembe, amelyek megoldásához egyaránt szükségeltetik a kreativitásom és a felsőoktatásban szerzett tudásom, és mindezt egy jó hangulatú, baráti légkörben tehetem.

 

HVG Állásbörze - Tarczali PatriciaTarczali Patrícia, a vállalat kiválasztási szakértője így emlékszik vissza a legutóbbi rendezvényre és a Ricsivel való találkozásra:

Melyek voltak a legfontosabb szempontok a leendő munkatárs kiválasztásánál?
Alapvető szempont volt, hogy egy pályázó az adott munkakör betöltéséhez szükséges szinten beszéljen angolul, és értékrendjében fontos helyen álljon a kezdeményezőkészség, szakmai elhivatottság, valamint a minőségi munka iránti elkötelezettség. Ricsi a tudatos munkakeresők körébe tartozott: felkészülten, konkrét kérdésekkel lépett standunkhoz. Pontosan tudta, hogy mit keres, ezért is lehetett már az első találkozástól hatékony és végül eredményes az együttműködésünk vele.

Mit tanácsolna azoknak az álláskeresőknek, akik állásbörzén keresnek munkát?
A rendezvény színes programjaival önmagában is remek lehetőséget biztosít az álláskeresők számára, de a tudatos felkészülés elengedhetetlen. Az érdeklődőknek érdemes előre tájékozódniuk a rendezvény honlapján a kiállító cégekről és állásajánlataikról, majd ez alapján összegyűjteni a nekik szánt kérdéseket a vállalatról, az itt elérhető lehetőségekről. A HVG Állásbörze kiváló lehetőséget biztosít az első benyomás szerzésére, hiszen azon kívül, hogy a látogatók felkészültségüket személyesen bizonyíthatják leendő munkáltatóik számára, megkönnyítve ezzel az ő döntésüket, ők maguk is értékes tapasztalatokat szerezhetnek az adott vállalat hozzáállásáról, az ottani hangulatáról; azaz arról, hogy milyen is lehet a szervezetben dolgozni.

<<vissza