„Szakmai fejődésre nem csak a munkavégzés során, hanem a szabadon választható továbbképzéseken is van lehetőség.”

HVG Állásbörze - Stefán-Makay István

Stefán-Makay István már régóta ismerte az Ericsson Magyarországot, számos ismerőse dolgozott a vállalatnál, és az ő pozitív véleményük hatására döntött úgy, hogy ő is jelentkezik a céghez. A sikeres felvételt követően István megismerhette a vállalat impulzív, folyamatos tanulást támogató munkaszemléletét.

 

Hol hallottál a HVG Állásbörzéről és miért döntöttél úgy, hogy részt veszel?
Egy ismerősöm ajánlotta a börzét, aki a HVG-ben látta a hirdetést. Mivel éppen ekkor kezdtem el az álláskeresést, így ez volt az első állásbörze, ahová ellátogattam.

Ismerted korábban az Ericssont, mint munkaadót?
Igen, mivel egyetemi csoporttársaim is dolgoztak már itt évekkel ezelőtt, illetve a mostani baráti körömben is van olyan, aki a cég alkalmazottja volt. Ők mindig nagyon jó véleménnyel voltak a cégről, ezért engem is érdekelt a vállalat.

Számítottál arra, hogy a kiválasztási folyamatban továbbjutsz az első körön? Milyen munkakörre vettek fel?
Több éves külföldi munkatapasztalattal rendelkeztem, ezért számítottam rá, hogy az első kört sikeresen teljesítem. Végül nem csupán az első megmérettetésen jutottam túl, hanem felvételt is nyertem programfejlesztő pozícióba.

Milyenek a napjaid a vállalatnál? Mutasd be egy „átlagos” napodat a munkahelyeden!
A munkanapot általában rövid megbeszéléssel kezdjük („standup meeting” a neve), ami segít a feladatok priorizálásában, a fontosabb problémák megértésében. Ezután mindenki végzi a saját munkáját, ez azonban nem jelent elszigeteltséget: közösen dolgozunk a fejlesztéseken, erős a csapatszellem, segítséget kérünk egymástól, közösen ötletelünk. Az együtt töltött ebédidő, és a szünetek remek alkalmat nyújtanak arra, hogy ne csak a kollégát, hanem az embert is meglássuk a másikban.

 

HVG Állásbörze - Nagy NikolettaNagy Nikoletta, a vállalatot képviselő munkatárs így emlékszik vissza a legutóbbi rendezvényre és az Istvánnal való találkozásra:

Melyek voltak a legfontosabb szempontok a leendő munkatárs(ak) kiválasztásánál?
Elsősorban a magas színvonalú szaktudás és a tanulni vágyás. Emellett bizonyos utazási hajlandóság is kell ahhoz, hogy valaki hozzánk kerüljön, hiszen a fejlesztők nemzetközi csapatban dolgoznak, és ez egyes esetekben azzal jár, hogy oda kell menni a probléma helyszínére.

Milyen volt az első benyomás, amikor a leendő munkatárssal találkoztak?Mennyi idő alatt történt meg a felvétel/elköteleződés?
István közvetlen, megnyerő benyomást keltett, nagy érdeklődést mutatott az Ericsson iránt. Kifejezetten sokat tudott rólunk és látszott, hogy nagyon szeretne nálunk dolgozni. A kiválasztás folyamata másfél hónap alatt zajlott le. Ebben benne volt az állásbörzén jelentkezett személyek adatainak feldolgozása, a szakmai- és a személyiségtesztek megírása, kiértékelése, valamint az állásinterjú is.

Mit tanácsolna azoknak az álláskeresőknek, akik állásbörzén keresnek munkát?
Előre érdemes tájékozódniuk arról, hogy mely cégek képviseltetik magukat, és milyen állásokat kínálnak. Ezzel jól meg tudják határozni azt, hogy kikhez menjenek oda kérdéseikkel, hova adják be a pályázatukat. Ez talán fölösleges lépésnek tűnik, de az a tapasztalatunk, hogy ez nemcsak megkönnyíti, ám ami talán még fontosabb, meg is gyorsítja az álláskeresést.

<<vissza