„Szeretek problémákat megoldani, és amúgy is rengeteget beszélek.”

HVG Állásbörze - Isó Péter

Isó Péter édesapja bíztatására látogatott el a 2012 őszi HVG Állásbörzére, ahol megismerkedett az Avis Budget Group BSC-vel. A rendezvényen folytatott beszélgetést hivatalos állásinterjú, majd felvétel követte. Péter úgy gondolja, hogy megtalálta a számára ideális munkahelyet, ahol minden nap változatos kihívásokkal találkozik.

 

Hol hallottál a HVG Állásbörzéről és miért döntöttél úgy, hogy részt veszel? Hogyan készültél fel a börzére?
A HVG Állásbörzéről először édesapámtól hallottam, aki hosszú évek óta hűséges HVG olvasó, és ő győzött meg arról, hogy mindenképpen érdemes részt vennem a rendezvényen. Az állásbörzére való felkészülés érdekes folyamat volt: izgalmas kihívás egy rövid, lényegre törő bemutatkozás megfelelő összeállítása. Utólag szintén fontosnak érzem, hogy a börze előtt egy rövid tervet készítettem azokról a cégekről, amelyek érdekeltek, sorba rendezve őket.

Hogyan ismerkedtél meg az Avis-sel, mint munkaadóval és milyenek voltak az első benyomásaid?
Én személy szerint az állásbörzén ismertem meg a vállalatot. Szimpatikus volt az érdeklődésük és nyitottságuk irányomba, ezért jelentkeztem is hozzájuk. Nem sokkal az állásbörzét követően be is hívtak állásinterjúra: az első körök logikai és memória tesztjeit először ugyan meglepőnek találtam (pl.: hosszú számsorok beazonosítása), ám a munkám során egyre inkább megértettem ezek jelentőségét.

Milyen munkakörre vettek fel? Milyenek a napjaid a vállalatnál?
Jelenleg telefonos ügyfélszolgálati munkakörben dolgozom, ami sokak számára ugyan stresszes lehet, én viszont szeretek problémákat megoldani, és amúgy is rengeteget beszélek. Érdekesség, hogy brit munkarend szerint dolgozunk, így az ottani idő szerint alakul az időbeosztásunk is. Úgy érzem, hogy sok mindent tanulok a hétköznapokban, és nincs számomra átlagosnak mondható nap. Élvezem, amit csinálok.

 

HVG Állásbörze - Bencze SzilviaBencze Szilvia, a vállalat kiválasztási szakértője így emlékszik vissza a legutóbbi rendezvényre és a Péterrel való találkozásra:

Milyen állásajánlatokkal érkeztek a rendezvényre, milyen végzettségű, tudású munkatársakat kerestek?
Az Avis Budget Group BSC képviseletében 30 nyitott pozícióval érkeztünk a kollégáimmal az őszi HVG Állásbörzére. Elsősorban ügyfélszolgálat és pénzügy-számvitel területen tudtunk állásokat kínálni az európai idegen nyelveket (angol/német/spanyol/olasz/francia/holland/portugál) legalább erős középfokon beszélő érdeklődők számára.

Mi volt a legvonzóbb a jelöltben? Milyen munkakörben alkalmazzák az új kollégát?
Péter rögtön jó benyomást tett ránk, érdeklődő volt és látszott, hogy felkészülten érkezett a börzére, célirányosan látogatta meg a mi standunkat is. A rendezvény után behívtuk állásinterjúra, végül két hónap elteltével, decemberben állt munkába, UK Customer Service Specialist pozícióban.

Mi a vállalat benyomása a HVG Állásbörzével kapcsolatban?
A rendezvény minden félévben színvonalas teret ad a munkáltatóknak és az álláskeresőknek, hogy megismerkedhessenek egymással. Én személy szerint nagyon jónak tartom, hogy folyamatos fejlesztések is történnek az állásbörzéken. Legutóbb például igazán hasznosnak bizonyult az e-Reg rendszer, amivel a hozzánk jelentkezők önéletrajzát pár másodperc alatt letölthettük magunknak.

<<vissza