„Gyakorlatilag az Infineon Technologies-nál kezdtem a Nagybetűs Életet”

Kerekes Dániel pályakezdő gépészmérnökként vett részt 2012 tavaszán, a HVG Állásbörzén. Több vállalat ajánlataival is megismerkedett, ám hamar egyértelművé vált számára, hogy az Infineon Technologies nyújthatja neki a legideálisabb munkakört karbantartó mérnöki pozícióban, amely élete első igazi, szakmai kihívást is nyújtó munkahelye.

 

HVG Állásbörze - Kerekes DánielMiért döntöttél úgy, hogy részt veszel a HVG Állásbörzén?
Pályakezdőként úgy gondoltam, hogy csak előnyöm származhat abból, ha részt veszek egy állásbörzén, hiszen amellett hogy számos céget felkereshetek, sok más hasznos információval is gazdagodhatok, amelyek segítenek majd az álláskeresésben.

Hogyan készültél fel a börzére? Volt-e álláskeresési stratégiád?
Nem volt előzetes stratégiám. Azt terveztem, hogy a helyszínen a lehető legtöbb, szakmai profilomhoz illeszkedő céget felkeresem majd. Végül azokhoz a cégekhez adtam be az önéletrajzomat, ahol a támasztott követelményeknek megfeleltem, és egyfajta kölcsönös szimpátia is kialakult közöttünk. Ezen kívül jelentkeztem még állásközvetítő cégekhez is, mert így tovább növeltem az esélyeimet arra, hogy minél hamarabb megtaláljam a számomra ideális munkahelyet.

Mi volt az első benyomásod az Infineon Technologies-ról, illetve a céget képviselő munkatársakról?
A céggel a HVG Állásbörzén találkoztam először. Eleinte azt gondoltam, hogy a vállalat profilja nem kifejezetten illeszkedik az én szakmámhoz, ám beszélgetésünk alatt a céget képviselő kolléga meggyőzött arról, hogy miért is jó az Infineonnál dolgozni.
Ennél alkalmasabb munkakört gyakorlatilag nem is tudtam volna elképzelni magamnak, hiszen üzemeltető karbantartó szakirányon végeztem, ezért rögtön jelentkeztem is, és nagyon vártam a folytatást.

Milyenek voltak az első napjaid a cégnél? Pontosan mivel foglalkozol?
Izgatottan vártam az első munkanapomat, hiszen ez előtt csak diákmunka keretein belül dolgoztam, gyakorlatilag az Infineon Technologies-nál kezdtem a „Nagybetűs Életet”. A kezdeti időszakban különböző oktatásokon vettem részt, rengeteg új ismeretet szereztem és számos új embert ismertem meg. Összességében hamar beilleszkedtem a munkahelyi légkörbe, gyorsan átláttam a munkakörömet is, és nagyon pozitív kép alakult ki bennem már az első napokban.
Feladatom a karbantartási utasítások átdolgozása. Jelenleg még betanulási időszakban vagyok, igyekszem minél jobban megismerni a munkámhoz kapcsolódó eszközöket, és a különböző munkafolyamatokat.


HVG Állásbörze - Ladányi Balogh NóraLadányi-Balogh Nórát, az Infineon Technologies személyügyi referensét arról kérdeztük, hogy milyen munkakörökbe kerestek alkalmazottakat, illetve, hogy mi volt az első benyomásuk Dánielről a tavaszi állásbörzén:
Körülbelül 15-20 állásajánlattal érkeztünk a börzére. Magyarország legnagyobb teljesítmény-félvezető gyáraként a kínált állásaink főként a mérnöki, műszaki terület tehetséges szakembereinek szólnak, ám természetesen minden üzem nélkülözhetetlen területe az üzleti adminisztráció, ezért gazdasági és logisztikai végzettségű kollégák jelentkezését is vártuk.
Dánielen már az első találkozás alkalmával láttuk, hogy ambiciózus, határozott, és nyitott fiatal szakember. Ráadásul speciális szaktudása, és idegen nyelvi ismeretei alapján már a helyszínen megállapíthattuk, hogy megfelel az általunk támasztott szakmai elvárásoknak, amelyek elengedhetetlenek a karbantartó mérnöki munkakör betöltéséhez.

<<vissza