„A személyes találkozás nem csak egy lehetőség, az egy kincs.”

Laczkó Szilvia a 2012 tavaszi HVG Állásbörzén találkozott a Nalco Hungary Kft. képviselőjével. Három héttel később már a cég új munkatársa volt. A Nalco Hungary Kft. a börze rendszeres kiállítója, 2010 ősz óta minden HVG Állásbörzén részt vesznek, hiszen a cég évről évre jelentős mértékben növeli a munkaerő számát a budapesti iroda 2006-os indulása óta.

 

HVG Állásbörze - Laczkó Szilvia

Szilvia, hol hallottál a HVG Állásbörzéről? Miért döntöttél úgy, hogy részt veszel a rendezvényen?
A 2012 tavaszi börzén vettem részt először. Azért jöttem el, mert úgy gondoltam, hogy az állásbörzék nagyon jó lehetőséget adnak az álláskeresésre, mivel koncentráltan vannak jelen a munkaadók. Úgy látom, hogy a HVG Állásbörze nagyon jól összegyűjti azokat a cégeket, akik nem kizárólag műszaki, vagy pénzügyi végzettségű szakembereket keresnek, hanem akár nyelvtudással, bölcsészdiplomával is lehet állást találni.

Hogyan készültél fel a börzére?
Körülbelül 10-15 céget gyűjtöttem össze a börze előtt az állásbörze honlapja, valamint saját megítélésem alapján, akikről úgy gondoltam, hogy esélyes lehetek náluk. A börze előtt lehetett jelentkezni különböző előadásokra, programokra, én is éltem ezzel a szolgáltatással, amely nagyon hasznosnak bizonyult az álláskeresést illetően.

Mi volt az első benyomásod a cégről, és a céget képviselő munkatársakról? Milyen pozícióba vettek fel?
Miután odamentem a cég standjához, tájékozódtam a legfontosabb tudnivalókról a céggel kapcsolatban, valamint az aktuális pozíciókról, ahova munkaerőt keresnek. Ezt követően elkérték az önéletrajzomat is, majd másnap, amikor a vállalat honlapját böngésztem, rádöbbentem, hogy én tegnap nem mással, mint a Nalco magyarországi vezetőjével beszélgettem. Ez kellemesen meglepett, mivel a beszélgetés kifejezetten kötetlen hangnemben zajlott. Következő hét elején már be is hívtak állásinterjúra. Ez is igazán jó hangulatú társalgás volt, majd néhány nap elteltével értesítettek, hogy felvettek costumer service representative pozícióba. 
Nagyon gyorsan lezajlott a felvételi folyamat, már a börzét követő harmadik héten munkába álltam – négy másik kollégával együtt. A Nalco ügyfelei főként nemzetközi nagyvállalatok, az én feladatom a velük kötött szerződések paramétereinek beállítása, ellenőrzése. Munkám elengedhetetlen feltétele a nyelvtudás, amely számomra az angolt és az olaszt jelenti. 
A munkahelyem egyik legfőbb pozitívumának a kiszámíthatóságot és átláthatóságot tartom minden téren. A kollégáim és főnökeim nagyon nyitottan, befogadóan viszonyulnak hozzám az első napom óta. Fontos szerepe van az együttműködésnek, szerintem csak olyan embereket vesznek fel, akik képesek csapatban dolgozni.

HVG Állásbörze - Szécsy Balázs

Szécsy Balázs, a vállalat toborzási szakembere így emlékszik vissza a legutóbbi rendezvényre:
Mi mindig úgy megyünk ki az állásbörzére, hogy az aktuális csoportvezetőink, menedzsereink, sőt, az igazgató is részt vesz, hogy a potenciális jelöltekkel találkozhassanak. Így Szilvia is éppen az ügyvezetőnkkel találkozott először, akiről eleinte nem is derült ki, hogy milyen pozícióban van, ugyanis cégünk egyik alapvető jellegzetessége, hogy a munkatársak beosztástól függetlenül, kötetlen hangnemben szólnak egymáshoz.
Véleményem szerint egy állásvásár esetében a látogatói volumennél lényegesebb a jelentkezők szakmai profiljának minősége, és úgy gondolom, hogy a tavaszi rendezvényen efelé billent a mérleg nyelve. Jelentkezőink száma rendezvényenként körülbelül 100-150 fő, tavasszal 10 személyt fel tudtunk venni, ami rekordszám. 
 

Miért tartja jó megoldásnak toborzási céljaik elérésére a HVG Állásbörzét?
A börze keretein belül megvalósult személyes találkozás kiemelten fontos, hiszen részben a kiválasztási folyamat első lépésének tekinthető, úgynevezett ‘előszűrő interjú’, mely az érdeklődőről mindenképpen egy sokkal személyesebb kép kialakítását teszi lehetővé a számítógép képernyőjén olvasható önéletrajzzal szemben. Mivel a Nalco egy Business Service Center, így a nyelvtudásnak kiemelt szerepe van a jelöltek képességei között – olyan jelölteket keresünk akik az angol mellett egy további nyugat-európai nyelvet beszélnek. A börzén ennek meglétét is fel tudjuk mérni a jelentkezőkkel való idegen nyelven történő beszélgetés során.

Mit javasol az állásbörzén állást keresőknek?
Mindenképp gondolják végig a jelöltek, hogy mi a céljuk, egy-két konkrétum nagyon sokat tud segíteni a kiállítóknak. Nagy pozitívum, ha egyértelmű elképzeléssel, felkészülten lépnek a kiállítók standjához, hiszen ez megkönnyíti a beszélgetést. A felkészüléshez használják a kiállító, vagy akár a rendezvény honlapját, a legfontosabb információkat itt megtalálják. A személyes találkozás nem csak egy lehetőség, az egy kincs. A cégek ugyanazért vannak ott, mint a látogatók: mindketten keresnek, és az egymásra találásra beszélgetéssel van lehetőség.