„Cégünknek olyan munkatársakra van szüksége, akik szeretik azt, amit csinálnak!”

Takács Zoltán a 2012 tavaszi HVG Állásbörzén találta meg jelenlegi állását a Liferay Hungary-nél. Kifejezetten elhelyezkedési szándékkal kereste fel azokat a vállalatokat, akiknek álláskínálata saját szakmai profiljához kapcsolódott.

 

Zoltán, hol hallottál a HVG Állásbörzéről? Miért döntöttél úgy, hogy részt veszel a rendezvényen?
Tavasszal még az Óbudai Egyetem hallgatója voltam, ott hallottam róla először. Mivel ebben az időszakban vált fontossá számomra az álláskeresés, biztos voltam benne, hogy elmegyek a rendezvényre. Előzetesen felkerestem a börze honlapját is, ahol minden szükséges információról tájékozódhattam.

Hogyan készültél fel a börzére?
HVG Állásbörze - Takács ZoltánUtánajártam annak, hogyan kell megírni egy „jó” önéletrajzot, igyekeztem megfelelni az alapvető követelményeknek, és próbáltam elkerülni az általános hibákat. A rendezvényen az érdeklődési körömhöz közel álló cégeket látogattam meg először, akiket előzetesen egy listára össze is írtam az állásbörze honlapjának segítségével. Kifejezetten fontos szempont volt számomra az, hogy az adott vállalatnál hangsúlyosak legyenek a továbblépési lehetőségek is, ezért a multinacionális cégekre fókuszáltam. Úgy gondolom, hogy ezeknél a nagyvállalatoknál belátható időn belül elérhetőek a magasabb pozíciók.

Mi volt az első benyomásod a cégről, illetve a céget képviselő munkatársakról?
Magát a Liferay-t már régebb óta ismertem névről, ám pontos ismereteim nem voltak azzal kapcsolatban, hogy mivel foglalkoznak, ezért is mentem oda beszélgetni a céget képviselő munkatársakhoz. Csupa pozitív emlékem van erről a találkozásról, hiszen mindenki nagyon segítőkész volt, már az első pillanattól kezdve. Később, az állásinterjú során is nagyon kedvesen fogadtak, és részletesen kifejtették számomra, hogy mire számíthatok az interjún, illetve, hogy mi lesz majd a pontos munkaköröm. Ezen kívül hatalmas könnyebbséget jelent az számomra, hogy tudom, a munkatársaim támogatására bármikor számíthatok.

Milyen pozícióba vettek fel?
Szoftvertámogatási pozícióba vettek fel, ami teljes mértékben egyezik az érdeklődési körömmel. Azért tartom érdekesnek ezt a munkakört, mert amellett, hogy teljes mértékben illeszkedik szakmai felkészültségemhez, a napi munkavégzést az ügyfelekkel való kommunikáció is színesíti. Összességében bátran kijelenthetem, nagyon örülök, hogy ide kerültem!

A vállalat toborzási szakemberei így emlékeznek vissza a legutóbbi rendezvényre, és a Zoltánnal való első találkozásra:
Cégünk, a Liferay Hungary alapvetően informatikai végzettségű szakembereket keres, pályakezdőktől a tapasztaltabb munkavállalókig. Nálunk a felvétel folyamatos, egész évben számos nyitott pozíciónk van, így volt ez a legutóbbi HVG Állásbörzén is. Egy állás betöltéséhez elsődleges szempont számunkra a folyékony angol nyelvtudás. Fontos volt továbbá az is, hogy lássuk a jelentkező felkészültségét, és azt, hogy céltudatosan keres állást.

Zoltán nagyon szimpatikus, valamint magabiztos volt, és tudta milyen tipusú munka érdekelné őt. Ezen kívűl a folyékony angol nyelvtudása éppolyan fontos volt, mint mérnöki végzettsége, hiszen munkaköre megköveteli a napi szintű kommunikációt nemzetközi ügyfeleinkkel. A HVG Állásbörze idején végzős hallgató volt, így önéletrajzát akkor külön félretettük, és az államvizsgája után vettük fel vele a kapcsolatot. Ekkor lett tagja a Liferay Hungary csapatának.

Mit tanácsolnak azoknak az álláskeresőknek, akik állásbörzén keresnek munkát?
Jó pont, ha a jelentkező magabiztos és érdeklődő, hiszen ez által ismerhetjük meg kölcsönösen egymást. Ráadásul egy állásbörzén sokkal kötetlenebb beszélgetés alakulhat ki, mint egy állásinterjún. Nagyon fontos az is, hogy a potenciális munkavállalón látszódjon az elhivatottság és a szakmai alázat, hiszen cégünknek olyan munkatársakra van szüksége, akik szeretik azt, amit csinálnak!

<<vissza