„Akkor lehetünk sikeresek, ha rájövünk arra, ami egyedi jelöltté tesz minket”

Ha tudatosan keresel állást, tisztában vagy a képességeiddel és azokat a munkaadókat célzod meg, akik tudásodnak és igényeidnek megfelelnek, nagy esélyed van a sikerre. Tellinger Olga például ma már a TEVA Generikus Kutatás-Fejlesztés, Technológiai Fejlesztő Osztályának törzskönyvezőjeként dolgozik, és ezt annak köszönheti, hogy a 2011 őszi HVG Állásbörzén abszolút céltudatosan és magabiztosan kereste fel a számára érdekes munkaadókat.

 


HVG Állásbörze - Tellinger OlgaMiért döntöttél úgy, hogy részt veszel a HVG Állásbörzén?
A személyes találkozó számomra nagyon fontos, és úgy hiszem, a munkáltató szempontjából is előnyös. Azért is mentem el a börzére, mert szerettem volna személyesen találkozni a vállalat HR képviselőivel, hogy bemutatkozhassak, és informális visszajelzést kaphassak a lehetséges vállalati lehetőségekről, jelentkezési anyagaim tartalmáról / minőségéről, illetve gyakorlati tanácsot szerezhessek arról, hogy ezeket hogyan igazítsam TEVA elvárásaihoz.

Mi volt az álláskeresési stratégiád?
Célirányosan kerestem: olyan álláslehetőségek érdekeltek, ahol hasznosítani tudom a vegyészmérnöki végzettségemet és az anyagtudományok kísérleti kutatásában szerzett 10 éves tapasztalatomat. Azt hiszem, akkor lehetünk sikeresek az álláskeresésben, ha rájövünk arra, ami egyedi jelöltté tesz minket, és azt hatásosan kommunikáljuk a leendő munkáltató felé, szóban és írásban egyaránt. Ugyanakkor a lehetőségeket nekünk kell felkutatni és igyekeznünk kell kiemelkedni a tömegből. Mindehhez kellő önismeret, magabiztosság és proaktivitás szükséges.

Mi volt az első benyomásod a Teváról, illetve a céget képviselő munkatársakról?
Kóródi Márta, a HR toborzás-kiválasztási munkatársa volt az első, akivel találkoztam. Márta nagyon kedves és szakmailag felkészült volt, azonnal sikerült jó kapcsolatot kialakítani, a kommunikáció oda-vissza működött. Valószínűleg neki is szimpatikus voltam, hiszen hamarosan behívtak egy interjúra. A kiválasztási folyamat végén törzskönyvezőként helyezkedtem el a vállalatnál. A cégről és a gyógyszerek előállításáról szerzett ismereteim azóta rengeteget gyarapodtak, és izgalmas dolognak tartom, hogy végigkövethetek egy teljes projektet a kezdetektől egészen egy gyógyszer forgalomba hozatalig.

A TEVA toborzás-kiválasztási szakembere, Kóródi Márta különösen sikeresnek ítélte meg tavaly őszi állásbörzés szereplésüket. “Örömteli meglepetés volt számunkra, hogy olyan pozícióinkra is találtunk sikeres pályázókat, amelyeket korábban álláshirdetés útján is csak nehezen tudtunk betölteni.” – válaszolta kérdésünkre.

HVG Állásbörze - Kóródi MártaMilyen ajánlatokkal érkeztek a börzére, milyen előzetes elvárásokat támasztottak a jelentkezőkkel szemben?
Igyekeztünk úgy összeállítani a börzére szánt állásajánlataink körét, hogy ne csupán az aktuálisan nyitott pozícióink szerepeljenek közöttük, hanem olyan munkakörök is, amelyekre vagy gyakran keresünk munkatársakat, vagy pedig általában nehezen betölthetőek a terület speciális jellege miatt. Ez reprezentatív kínálatot nyújtott mind a diplomás, mind a szakirányú középfokú végzettséggel rendelkező érdeklődők számára. Az eredmények bizonyítják, hogy jól döntöttünk: nagyon sikeresnek ítéltük meg a tavalyi HVG Állásbörzén történő részvételünket: Olgán kívül más szakembereket is sikerült megszólítanunk állásajánlatainkkal, és közülük már többen is csatlakoztak vállalatunkhoz.

Ön hogyan emlékszik, milyen volt az első benyomás, amikor Tellinger Olgával találkoztak?
Olga rendkívül intelligens, határozott, ugyanakkor kedves és közvetlen hölgy. Amikor az önéletrajzát kézhez kapva kiderült, hogy angolul és oroszul is magas szinten beszél, illetve, hogy hosszú évek kutatói tapasztalata áll mögötte, reméltem, hogy találni fogunk olyan pozíciót, amely elnyeri majd a tetszését. Mivel nem volt kérdéses, hogy Olga tudása és személyisége alapján a szakmai vezetőink figyelmét is fel fogja kelteni, rögtön a börze után továbbítottam az anyagát arra a területre, amely a leginkább megragadta az érdeklődését.