Folyamatmérnökből vezető

Az alábbi interjúban Koncz Gábor, a P&G munkatársa számolt be nekünk a munkakereséssel és a vállalattal kapcsolatos élményeiről, tapasztalatairól.

 

Hol hallottál az állásbörzéről?

Az egyik ismerősöm említette ezt a lehetőséget, aki szintén a HVG Állásbörze által tett szert új munkahelyre.

Miért jöttél ki a börzére?

Először is fontosnak tartom, hogy mindenki tisztában legyen a végzettségének megfelelő lehetőségekkel, még akkor is ha éppen nem keres állást, hiszen csak akkor tudod a saját munkahelyedet összehasonlítani más opciókkal, ha föltérképezed azokat.

Az én esetemben ráadásul a részvételt megfontolt döntés előzte meg, tehát bennem konkrétan megfogalmazódott a munkahelyváltás gondolata. Így természetesen részt vettem az állásbörzén, ahol rövid idő alatt rengeteg információt lehet elraktározni, és kapcsolatot kiépíteni, valamint átfogó képet kapni az egész piacról. Úgy gondolom ez a leghatékonyabb lehetőség egy álláskeresőnek.

HVG Állásbörze - Koncz GáborMilyen benyomásaid voltak az P&G standja alapján a cégről?

Nem gondoltam semmi különösre mikor megláttam az állásbörzén a nagy kék P és G betűt, egyszerűen csak a sok mosolygós arc tűnt föl, majd rám néztek és megszólítottak. Nem lehetett nem észrevenni, hogy milyen lelkesen beszélnek a vállalatról és én csak annyit tudtam akkor még, hogy én is így szeretnék majd beszélni a munkámról. Két hét múlva már a Procteres belépőkártyámat nyomtatták.

Miért érzed úgy, hogy megtaláltad a helyed a P&G-nél?

Jól esik, hogy személyesen fogalkoznak velem, látják az erősségeimet, elismerik és támaszkodnak rá. Beszélünk a gyengeségeimről is, de abban a kontextusban, hogy miként tudnánk közösen változtatni rajta. Minden héten kapok egy teljes órát, amit a főnököm csak nekem szentel. Évente kapok egy írásos visszajelzést, mi az, amit elértem, és mi kell még ahhoz, hogy elérjem azokat a célokat, amelyeket én határozok meg.

Miben rejlik szerinted a P&G sikere?

P&G az alapelvei szerint csakis saját erőforrásaiból, belülről építkezik, csak belépő pozícióba vesznek föl új embert. 3 év alatt folyamatmérnökből három gyártósor termelésirányító vezetője lettem, és az ehhez szükséges tudást is el tudtam sajátítani a cégem által biztosított trainingeken keresztül. Megbecsülik minden egyes dolgozó munkáját. 5 évente mindenki hűségjutalmat kap, amit egy torta mellett a kedvenc kollégáival ünnepelhet meg.