Sikeres börze a munkáltató és a munkavállaló szemszögéből

A JOBSgarden–ITJobs ügyvezető igazgatóját, Gárdus Zsuzsát kérdeztük a cég szerepléséről a tavaszi állásbörzével kapcsolatban.

 

Milyen állásajánlatokkal érkeztek a rendezvényre, milyen végzettségű, tudású munkatársakat kerestetek?

HVG Állásbörze - Jobs Garden

Rengeteg pozíciónk van akár pályakezdők számára, jelenleg 150 pénzügyi, gazdasági végzettséggel rendelkező jelöltet kerestünk, két nyelvet beszélő bölcsészek számára hozzávetőleg 100 ajánlattal tudunk szolgálni.  Informatikai területen legalább 1-2 éves tapasztalattal rendelkező szakembereket várunk szeretettel. Összességében elmondható, hogy a végzettség mellett elengedhetetlen a megfelelő angol nyelvtudás: minden ügyfelünk minden pozíciónál elvárja az angol nyelv kommunikációs szintű ismeretét.

Hogyan választják ki a megfelelő embereket?

Saját csapatunkba mindig a legnehezebb keresni, a felvételi eljárás igen összetett, 8-10 különböző tesztet használunk, a jelöltek AC-n vesznek részt, a személyes interjúsorozat 3-4 körös.

Milyen eredménnyel zárták a tavaszi HVG Állásbörzét?

A tavaszi börzének köszönhetően az IT divíziónk tudott bővülni researcher kollégával, akinek a teljesítményével nagyon meg vagyunk elégedve. Köszönjük a HVG Állásbörzének!

A következőkben pedig Horváth Annabella, Researcher beszámolóját olvashatjátok, akik gyakornokként kezdte az JOBSgarden–ITJobs-nál.

Hol hallottál az állásbörzéről?

Barátnőm épp akkortájt helyezkedett el, én pedig állást kerestem, ő ajánlotta, hogy menjünk el az állásbörzére, mert nagyon sok tanácsadó cég megfordul itt és érdemes lehet náluk személyesen jelentkezni.

Volt-e konkrét cég, aki érdekelt, vagy csak nézelődtél?


Nem volt konkrét cég, barátnőmnek tűnt fel a JOBSgarden-ITJobs színes-virágos standja, és egyből odavitt, mert tudta, hogy a választott specializációm a HR-en belül a  toborzás-kiválasztás területe, és már némi releváns tapasztalatot is szereztem szakirányú tanulmányaim mellett. A standnál egy Senior Tanácsadóval beszélgettünk arról, hogy milyen nyitott pozícióik vannak HR területre, mik az elvárások a gyakornokoknál - én ugyanis akkor még tanultam, és leadtam az önéletrajzomat is neki. Úgy jöttem el, ha nem is sikerül ennél a cégnél elhelyezkednem, legalább megismerkedtem egy profi tanácsadóval.

Hogyan zajlott a kiválasztási folyamat?

1-2 hét múlva  az IT Divízió vezetője felvette velem a kapcsolatot telefonon,  elbeszélgettünk a gyakornoki pozícióról, a terveimről, a jövőmről, majd tesztelte az angol nyelvtudásomat. Mindkettőnk számára emlékezetes volt a telefonálás, mert elég extrém körülmények közt zajlott (a nagyszülőknél tartózkodtam épp, térerő eleve nem sok volt, az állattartással járó hanghatások végig alap kakofóniát eredményeztek ráadásul az angol nyelvi  tesztelés közben a szomszédnak sikerült hazaérkeznie traktorával). Ezután behívtak hívtak egy személyes interjúra, itt bővebben átbeszéltük a szakmai tapasztalatomat, a terveimet, az iskolai elfoglaltságomat, valamint a pozíciót magát, majd különféle teszteket töltöttem ki. Ezt követően hívtak be Assessment Centerre, amelynek során már azt tesztelték, hogy állnám meg a helyem éles helyzetben, a csapattal együttműködve. Az AC-t követő napon már kezdtem is.

Hogyan érzed magad jelenlegi pozíciódban?

Örülök neki, hogy sikerült bekerülnöm, ugyanis hihetetlenül sokat tanultam ez alatt a fél év alatt a tanácsadóktól és úgy érzem, szakmai területen is sokat fejlődtem. Gyakornoki státuszban töltöttem el közel fél évet, 1 hónappal ezelőtt léptettek elő és állandó státuszt ajánlottak, melyet nagy örömmel fogadtam el. Nagyon jó csapatba kerültem, ahol mindenki segít, ha kérdésem van és változatos feladatokat kapok.