Nekem sikerült, úgyhogy bárkinek sikerülhet!

Gálfalvy Nóra a HVG Állásbörzének köszönheti munkáját a British Telekomnál. Nóra személyesen válaszolt kérdéseinkre a börzével kapcsolatos tapasztalatairól és elhelyezkedéséről.

 

Hol hallottál az állásbörzéről?

Éppen munkát kerestem és az interneten olvastam a HVG Állásbörzéről. Végigfutottam a hirdetésben szereplő jó nevű cégek listáját, és kíváncsian indultam el egy pénteki napon a SYMA-csarnokba.

HVG Állásbörze - Gálfalvy NóraVolt-e konkrét cég, aki érdekelt, vagy csak nézelődtél?

 A véletlennek köszönhetem, hogy kapcsolatba kerültem a BT képviselőjével. Gyors regisztráció után a reklámajándék-rengetegben találtam magam, és a sorok között keresgélve egy kedves mosolygós hölgy szólított le a British Telecom pultjánál. Beszélgetni kezdtünk arról, hogy én milyen munkát képzelek el magamnak, és hogy Ők milyen munkaerőt keresnek. A közös nevező az “Account Manager”-i pozíció volt. Szó esett a nyelvtudásról, korábbi munkatapasztalatokról és végzettségről is, majd a hölgy elkérte az önéletrajzomat, mondván hogy pont ilyen embereket keresnek a csapatukba. Átadtam neki az állásbörzén kinyomtatott CV-met, és bízva abban, hogy tényleg jelentkeznek majd, tovább indultam keresgélni.

Több helyen is sikerült beszélgetnem a neves cégek képviselőivel, és leadnom az önéletrajzomat, de a BT maradandó nyomot hagyott a lendületes, határozott és kivételesen kedves toborzó hölgy biztatása miatt.

Hogyan zajlott a kiválasztási folyamat?

Nem telt el egy hét, és legnagyobb meglepetésemre felhívtak a Katedra Nyelviskolából, hogy teszteljék az angol nyelvtudásomat. (Mint később megtudtam a BT megbízásából.) Egy 10 perces interjú után elköszöntünk, és mire legközelebb internet közelébe jutottam, és ellenőriztem az e-mail fiókomat, már ott várt rám a meghívó a BT Assessment Center napjára. A kollegák mind kedvesek voltak, bemutatkozó előadásokkal indították a napot, mindenről kellő információt adtak. Ezután csoportfeladat, személyes interjú, prezentáció illetve numerikus teszt várt a jelöltekre. A legjobb az volt, hogy a nap folyamán a beiktatott szünetek alatt a már a BT-nek dolgozó kollegák is odajöttek beszélgetni, feltehettük kérdéseinket, hogy tiszta képet kapjunk a munkáról, illetve a munkakörnyezetről.

A következő napon kaptam a nagy hírt, hogy felvettek. Elküldték az ajánlatot, melynek elfogadása után megkaptam a listát, hogy milyen iratokat szükséges leadnom, és hogy melyik nap lenne a legalkalmasabb a munkába állásra.

Hogyan érzed magad jelenlegi pozíciódban?

A próbaidő letelte után is bátran állíthatom, hogy jó döntés volt elfogadni a British Telecom ajánlatát! A pozíció mindig új és új kihívásokat biztosít, a csapat minden tagja segítőkész, jó a hangulat, minden nap egy élmény bejönni! Azt hiszem ez az, amire minden munkakereső vágyik. Nekem sikerült, úgyhogy bárkinek sikerülhet!