Frissdiplomás programmal a csúcsig

A BAT évek óta részt vesz kiállítóként a HVG Állásbörzén. A tavaszi börzén is várják a műszaki, illetve gazdasági végzettségű fiatalokat, illetve az alsóbb évesek számára is számos lehetőséget kínálnak.

Kérdéseinkre a cég recruitment specialistája, Baky Mónika válaszolt.

 

Miért érdemes megjelenni az állásbörzén?HVG Állásbörze - British American Tobacco

 

 Látogatóként és kiállítóként azt tapasztaltam, hogy nagyon sokféle lehetőséget kínál a HVG Állásbörze. Szakmai tapasztalattól és érdeklődési körtől függően mindazok megtalálják számításaikat, akik tanulmányaikhoz kapcsolódó gyakornoki lehetőségeket, frissdiplomás programokat vagy szakmai tapasztalattal új állást keresnek a munkaerőpiacon. A konkrét álláslehetőségeken túl azért is érdemes az állásbörzére látogatni, mert lehetőség nyílik önéletrajz javításra, személyes karriertanácsadásra és próbainterjún való részvételre egyaránt. Ezeket a lehetőségeket is érdemes kipróbálni, hiszen nagyban hozzájárulnak az álláskeresés sikerességéhez.
 

 

Miért fontos a BAT számára a HVG Állásbörzén való megjelenés?
 
 
 A BAT számára a toborzás és a munkátatói márkaépítés miatt fontos a HVG Állásbörzén való részvétel, hiszen fontos számunkra, hogy minél több munkavállalóval találkozzunk személyesen. Kiválasztási stratégiánk három pillérre támaszkodik. Tehetséges gyakornokok, Management Trainee-k (frissdiplomások) és szakmai tapasztalattal rendelkező (Mid-Carrer) kollégák kiválasztására. Tapasztalataink szerint itt mindhárom célcsoportunk nagy számban képviselteti magát.
 

 

Kiket keresnek jellemzően?
 
 
 Budaörsi központi irodánkba leggyakrabban olyan gyakornokokat, frissdiplomásokat és szakmai tapasztalattal rendelkezőket keresünk, akik tárgyalóképes szinten beszélnek angolul és a marketing, pénzügy, HR, jog, vállalati kommunikáció iránt érdeklődnek. Pécsi gyárunkba műszaki tapasztalattal rendelkező gyakornokokat, frissdiplomásokat és termelési szakembereket keresünk különböző pozíciókba.Az ország több pontján, 12 depónkba folyamatosan keresünk sales representative kollégákat is.
 

 

Milyen ajánlatokkal készünek a tavaszi rendezvényre?
 
 
 Budaörsi irodánkba keresünk egy Marketing Pénzügy gyakornokot, valamint a 2012 nyarán induló Management Trainee programunkba két kollégát marketing területre, és egy Management Trainee-t pénzügyi területre. Emellett pécsi, frissdiplomásoknak szóló programunkba keresünk 3 műszaki végzettséggel rendelkező Operations Trainee-t. Pécsi ajánlatunk továbbá egy Gépészeti irányító pozíció.
 

 

Tóth Tündével is állásbörzén ismerkedtek meg, aki ma már egy 6 fős csapat vezetőjeként dolgozik a BAT-nál. Emlékeznek még az első benyomásra?
 
 Tündével már az állásbörzén lebonyolítottunk egy rövid interjút, hiszen önéletrajza alapján rendelkezett az általunk keresett Management Trainee profillal - dolgozott egyetemi évei alatt diákszervezetben, emellett több hónapot töltött küldöldön felsőfokú tanulmányai keretében. A rövid interjú alapján egy mélyinterjúra is sor került már az állásbörzén, ahol személyes és vezetői készségei mellett tárgyalóképes angol nyelvtudásról is tanúbizonyságot tett.
 

 

Tóth Tünde története

Hol találkoztál először a BAT álláslehetőségeivel? Hogyan kerültél be a  frissdiplomásoknak szóló programba?HVG Állásbörze - Tóth Tünde

A Budapesti Corvinus Egyetem vezetés-szervezés szakán végeztem, HR szakirányon, ezután kerültem kapcsolatba a BAT-tal. Az első ismerkedést követően rövid időn belül egy kiválasztási folyamatba csöppentem bele a  Management Trainee programba. Az assessment centerem utáni napon egy telefonhívásra ébredtem, amely során jövőbeni coachom és jelenlegi felettesem, a HR Igazgatónk, értesített arról, hogy felvételt nyertem a belső vezetőképző programba, HR területre.

Milyen tapasztalataid vannak a programmal kapcsolatban?

A trainee program során 3-6 hónapos rotációk keretében bejártam a HR szinte minden területét, valamint több projektmunkába is bekapcsolódtam. Az első pillanattól fogva igazi mélyvízbe kerültem, nap mint nap kihívó feladatokkal szembesültem, ugyanakkor ehhez maximális támogatást kaptam közvetlen felettesemtől, coach-omtól és a vállalati képzéseken keresztül is.

Hogyan alakult a karriered a program után?

A program sikeres elvégzését követően Magyarország egyik legnagyobb direkt értékesítési szervezetének lettem a HR Business Partnere, valamint a képzés-fejlesztési terület felelőse. Ebben a pozícióban nagyon szorosan dolgoztam együtt a sales csapattal és számos projektben vettem részt. Több szervezeti struktúra kialakításánál, valamint az egyik versenytársunk felvásárlásánál volt szerepem HR- és változásvezetőként egyaránt.

Jelenleg a Támogató Osztályok HR Vezetőjeként 6 fős csapatommal közösen felelünk a javadalmazás, külföldi kiküldetés, HR adminisztráció és létesítményvezetés területekért, illetve Business Partnerként 6 üzleti funkciót támogatok HR tanácsadóként.

HVG Állásbörze - BATMiért ajánlanád az álláskeresőknek a céget?

A szakmai fejlődési lehetőségek mellett, ami miatt igazán szeretek a BAT-nál dolgozni, az egyrészt az itt dolgozó emberek, másrészt a rugalmas munkakultúra. Nagyon jó és profi a csapat, amely párosul egy nyitott vállalati kultúrával, ahol a humor is a mindennapjaink szerves része. Számos munkakörnél van lehetőség a rugalmas munkavégzésre, mind a munkaidőt, mind a munkavégzés helyét tekintve.  Nem az a lényeges, hogy hánykor jösz vagy mész el az irodából, hanem hogy meg legyen, mitöbb kiváló minőségben legyen meg a munkád.

A tudatos karriermenedzsment rendszernek köszönhetően további fejlődési lehetőségek állhatnak az alkalmazottak előtt, mind helyi, mind nemzetközi szinten.