Értelmezd jól az álláshirdetéseket!

2018. március 8. 12:20 - 12:50

Bányai Nikoletta, Szalay-Kocsis Anita - Frissdiplomás Kft., a HVG Állásbörze szervezői

Bányai Nikoletta, PR asszisztens

Közgazdász diplomám megszerzése után adózás területen kezdtem dolgozni, először az Ernst&Young-nál, majd a Diageo-nál. Másfél év, valamint számtalan kijózanító munkanap elteltével, rá kellett jönnöm, hogy nem jó irányba halad a karrierem, ezért elhagytam a pénzügyi területet, és marketingesként kezdtem újra. A Frissdiplomás Kft. munkatársaként 2016 óta dolgozom, ahol elsősorban szövegírással és a céges kommunikációval foglalkozom, illetve karrierépítéssel kapcsolatos rendezvények szervezésében, lebonyolításában veszek részt. Emellett rendszeresen tartok előadásokat diákoknak, célkitűzésem, hogy segítsek megtalálni másoknak azt a karrierutat, amiben kiteljesedhetnek.

Szalay-Kocsis Anita, PR menedzser

2014 óta a Frissdiplomás Kft. csapatának kommunikációért felelős munkatársa vagyok. Korábban újságíróként dolgoztam, számtalan riportot és interjút készítettem pályájuk elején járó fiatalokkal, illetve sikeres karriert befutott, elismert szakemberekkel és sportolókkal egyaránt. Saját pályafutásom mellett rengeteg eltérő életút kihívásával és megpróbáltatásával ismerkedtem meg. Ezekből a tapasztalatokból táplálkozva rendszeresen publikálok karrierépítést támogató cikkeket, és tartok előadásokat középiskolásoknak és egyetemistáknak.

Az előadásról:

A pozíciók, és ennél fogva az álláshirdetések nagyon különbözőek, hiszen százféle cég ezerféle elvárásokkal keres új kollégákat. Mégis, vannak hasonlóságok, ismétlődő jegyek, felismerhető sémák. Ha jól olvasol a sorok között, akkor sokkal nagyobb valószínűséggel szűrőd ki az igazán Neked való pozíciókat, és így persze annak az esélye is nő, hogy Te leszel a befutó. Mire figyelj egy álláshirdetésnél? Miként értelmezd a különböző szófordulatokat? Hogyan állíts össze egy adott hirdetésre szabott pályázati csomagot? A HVG Állásbörze szervezőcsapatának PR-os kolléganői megosztják Veled tapasztalataikat, tippjeiket!