Félj bátran! Így meríts erőt kétségeidből!

2018. március 7. 12:20 – 12:50

Beszélgetés Al Ghaoui Hesnával, újságíróval, televíziós riporterrel

Al Ghaoui Hesna Prima Primissima díjas újságíró, televíziós riporter az elmúlt tizenöt évben több mint húsz országból, köztük számos háborús terepről tudósított, ahol megdöbbenve figyelte meg a félelem pszichés és fizikai hatását, nemcsak a rettegő lakosságon, hanem a katonákon, a többi újságírón és saját magán is. Elkezdett alaposabban foglalkozni a témával, kutatókat keresett fel, hogy megtudja, mi történik az agyunkban, az izmainkban, amikor félünk. Világhírű szociálpszichológusokat kérdezett arról, hogyan vehetjük észre, ha a félelem alattomosan elkezdi irányítani a szokásainkat, a viselkedésünket. Tavaly októberben jelent meg új könyve, Félj bátran címmel, arról, hogy hogyan lehet hajtóerőként használni a félelmet az életünkben, nem csupán háborús tudósítóként, hanem anyaként, társként, alkalmazottként vagy épp vezetőként a mindennapok során is.

Az előadásról:

Vajon miért tartja a legtöbb ember a félelmet negatív érzésnek? Talán azért, mert sokszor alattomosan elkezdi átvenni az irányítást az életünkben, és olyan döntésekre sarkall minket, amelyek egyáltalán nem vallanak ránk. Mert, bár a félelem felszínre hozhatja a legjobb oldalunkat, de sajnos a legrosszabbat is. Mitől függ, hogy melyiket? Hogyan alakul ki bennünk a félelem érzése, milyen fiziológiai folyamatok játszódnak le ilyenkor a szerveztünkben, amelyek befolyásolják, hogy végül miként viselkedünk, milyen döntéseket hozunk, és hogyan érezzük magunkat a bőrünkben? Hogyan lehet a félelmet hajtóerővé alakítani? Miért segít a félelem felfedezni valódi képességeinket, készségeinket, és mutatja iránytűként az utat a kihívásokhoz? Hesna ezekre a kérdésekre keresi a választ.

Aki kérdezi:

Szűcs Gergely az önkifejezés megszállottjaként keresi a különböző kommunikációs kihívásokat. Facebook LIVE riporter minőségben megjárta a Sziget Fesztivál, a FINA bajnokság és sok más rendezvény hivatalos oldalait, tapasztalatairól pedig oktatói és tréneri szemszögből a TEDx színpadon is mesélhetett már.

Regisztrálj most!