Workshop Sziget 2018

 A Workshop Sziget programjainak támogatója: bosch logó

efott jegy

11:00 - 11:45

Szerveztél már bulit? Megmutatjuk, mi hogyan csináljuk!

Szepesi Ferenc - szponzorációs vezető, EFOTT Kft.

Ma az EFOTT több, mint 110 ezres létszámával az egyik legjelentősebb fesztivál a fiatalok körében és Magyarország legnagyobb hallgatói eseménye. Azonban az EFOTT nem csak buli, hiszen a fesztivál szervezői évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a zenei események mellett a fiatalok sport-, gasztro- és kulturális életének fellendítésére is. Hogy miként vált pár év leforgása alatt az EFOTT az egyik legnagyobb hazai fesztivállá, arról Szepesi Ferenc az EFOTT Kft. értékesítési vezetője tart előadást az érdeklődők számára.

#fesztival #zene #sport #gasztro #kultura Bővebben >>

12:00-12:45

Bármi lehetsz, ha nagy leszel - láss tovább a szakmádon!

Stumpf Kata - Konnekt egyesület - társalapító

Mi leszel, ha nagy leszel? - Az egyik legrosszabbul feltett kérdés, amit 16-17 éves korban kellene eldöntenünk. A Konnekt egyesület azt vallja, hogy adott szakma helyett a képességekre, önismeretre és erősségekre kell koncentrálunk ahhoz, hogy sikeres “nagy” legyen belőlünk. Az előadás során bepillantást nyújtanak egy Konnekt-es diák mindennapjaiba. Izgalmas önismereti játékokkal és gyakorlattal várják a látogatókat!

#kepesseg #onismeret #erosseg Bővebben >>

13:00-13:45

Keep calm?! Így csináld!

Sipos Gábor - recruiter

Sipos Gábor az interjúhelyzetet nagyon hasonlónak látja egy-egy randevúhoz. Tele vagyunk irreális félelmekkel, szeretnénk megfelelni a másik félnek, s ebből adódóan stresszeljük magunkat az esemény előtt és közben. Hogy hogyan lehet felülkerekedni a bénító érzéseken, mindenkinél más és más lehet az üdvözítő megoldás. Pár ötlettel próbál meg segíteni ebben Sipos Gábor, az AMKOSI alapítója, aki nem mellesleg több mint 10 éve foglalkozik recruitmenttel.

#inteju #stresszhelyzet #megoldas Bővebben >>

14:00-14:45

A robotoké a jövő?

Bosch - Beszélgetés a mérnökökkel

Nap mint nap új technika és technológia fejlesztésekkel találkozhatunk. Megváltoztatják mindennapjainkat, megkönnyítik munkánkat. De vajon hol tartunk a robotikában? Valóban kell tartanunk attól, hogy a műszaki fejlesztések alapjában rengetik meg a társadalmat? Gyere, beszélgess szakemberekkel a témáról!

#innováció #mérnök #fejlesztés Bővebben >>

15:00-15:45

Menő vagy! ...meg a Nagyid is!

Detrik Szimonetta- közgazdász

Ezen a workshopon a generációk miértjei és hogyanjai lesznek a középpontban - közösen megfogalmazva. Együtt gondolkodik a Baby Boom, az X, az Y és a Z. Hogyan szocializálódtunk, miért fontosak a generációk közös emlékei? Számít, hogy digitális bevándorlók vagy bennszülöttek vagyunk? Amikor pedig eljutunk oda, hogy munkát végzünk, de úgy igazán, szenvedélyesen, akkor mit gondolunk, hogyan látnak minket a cégek? ... És az idősebbek? ... Na és a fiatalabbak? ... Képesek vagyunk felvenni egy másik generáció szemüvegét?

#generaciok #egyutt #hogyan Bővebben >>

16:00-16:45

Karrierváltás a valóságban - Multiból a képernyőre

Sass Dani - műsorvezető

Sass Dani neve összeforrt a gasztronómiával, ám pályafutását a marketing világában kezdte egy multinacionális cégnél. 30 évesen azonban belevágott valami olyanba, ami totálisan ellene ment az irodai szemléletnek. Egy gasztroreality hétköznapi szereplője lett és egy saját márka megvalósításáról álmodott, amit a megszerzett tapasztalatai alapján építeni is képes.

#gasztro #markaepites #palyamodositas Bővebben >>

17:00-17:45

Lehet a hobbid a munkád?

Margaret Island - zenekar

Kivételesen szerencsésnek érzik magukat a Margaret Island tagjai, hogy esetükben a munka és a hobbi nem különül el. A beszélgetés keretein belül Lábas Viki, Füstös Bálint és Törőcsik Kristóf bepillantást nyújtanak abba, hogyan indultak el közös zenei pályájukon, mikor vált a hobbijuk valódi munkává, illetve hogyan dolgoznak egyre keményebben azért, hogy nemzetközi színvonalú produkciót hozhassanak létr és zenéjük még több emberhez jusson el. 

#hobbi #munka #zeneipalya Bővebben >>

11:00-11:45

Beszédes mozdulatok - Számít, amit (nem) mondasz

Dóczi Attila - vlogger

Nem csoda, hogy a testbeszéd igen népszerű téma nem csak itthon, hanem az egész világon, hiszen a mesterei azt ígérik, hogy ennek segítségével gyakorlatilag olvasni tudunk a másik ember legbelsőbb érzéseiben és gondolataiban, illetve a saját testbeszédünk kontrollálásával szinte akárkire és akármire rendkívüli benyomást tehetünk. De vajon igaz ez? És ha igen, hogyan tudjuk ezt a tudást kamatoztatni a magánéletben, személyes kapcsolatainkban vagy éppen az álláskeresés során?

#testbeszed #erzesek #gondolatok #arulkodojelek Bővebben >>

12:00-12:45

Mutasd a névjegyed, kitalálom, mit csinálsz

Szűcs István - Karriertanácsadó és pályaorientációs szakértő

Sajnos a fiatalok pályadöntései ma még mindig leginkább az alapján születnek, hogy melyik tantárgyból milyen jegyei vannak. Tanácsadóként én abban segítek, hogy az érdeklődési körök, az attitűdök és a készségek alapján, olyan munkaköröket találjanak, amelyek a jelen helyzetben a legjobbnak tűnnek. Miután a lehetséges célállásokat megtaláljuk, megtervezzük a különböző utakat (tanulmányok, végzettségek, tapasztalatok, nyelvtudás), amelyeken keresztül elérhető az adott munkakör, így kiválasztható a leginkább testre szabott karrierút.

#nevjegy #pozicio #kitalalom Bővebben >>

13:00-13:45

Miért nem használod ki a képességeidet?

Bányai Nikoletta, Szalay-Kocsis Anita - Frissdiplomás Kft., a HVG Állásbörze szervezői

A siker kulcsa bennünk van. A tudatosság, tájékozottság mellett önmagunk ismerete és erősségeink kihasználása elengedhetetlen céljaink megvalósulásához. Csatlakozz workshopunkhoz, kapcsolódj be a beszélgetésbe, és könnyed, játékos hangulatban megtudhatod, hogyan hozhatod ki magadból a maximumot!

#pozicio #onismeret #tudatossag Bővebben >>

14:00-14:45

Mindenki lehet híres?

Dr. Guld Ádám Ph.D.  - Médiakutató, kommunikációs szakember

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az új média sztárjai, a „hétköznapi hírességek” vagy „online celebek”, akik a közösségi média csatornáin válnak ismertté, véleményvezérekké és influencerekké. De hogyan lehet manapság ismertté válni? Tényleg mindenkiből lehet sztár? Milyen karrierlehetőségek nyílnak meg az online média világában? Az előadás során ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat.

 

#media #hiresseg #influencer #onlinevilag Bővebben >>

15:00-15:45

Te meddig bírod egy helyen?

Marosi Gergely  - Mito, kreatívigazgató

Gergő a Közgázra járt, de nem végezte el. Ez a téma minden vasárnapi ebéden előjött náluk egészen addig, amíg három évvel ezelőtt kreatívigazgató nem lett a Mitónál. Azóta anyukája sokkal nyugodtabb. Vele ellentétben, mert Gergő meglehetősen sokat pörög azon, hogy az olyan ügyfeleiknek, mint az OTP, a Telekom, vagy a Coca-Cola minél izgalmasabb és érdekesebb dolgokat tudjanak kitalálni.

 

#kreatív #munkahely #egyéletre Bővebben >>