Előadások 2018 tavasz

 Az ElőadóTér programjainak támogatója: bt logó

11:00 - 11:30

Filterezett mindennapok - élet online és offline

Istenes Bence - műsorvezető, social média szereplő

A közösségi média térnyerésével elmosódni látszanak a határok a magánélet és a munka között. Mit árulnak el életünkről, gondolatainkról posztjaink? Hogyan befolyásolják a rólunk kialakított képet a megosztott videók, képek? Istenes Bence tapasztalatairól, szempontjairól és mindennapjairól mesél.

#socialmedia #worklifebalance #influencer Bővebben >>

11:40 - 12:10

Tudod, mennyit ér a munkád? - A reális bérigény egyenlete

Repka Ágnes - Munkajogi szakokleveles tanácsadó, HR szakértő

Álláskereséskor biztosan fel fogják nekünk tenni a kérdést, hogy mennyi a bérigényünk. Ez az egyik legnehezebb kérdés a pályázók számára. Ha sokat mondunk, nem minket választanak, ha keveset, akkor "olcsón adtuk magunkat". Hogyan határozzuk meg reálisan a bérigényünket? Ehhez ad tippeket az előadó.

#berigeny #fizetes #bertargyalas #munkaeropiac Bővebben >>

12:20 - 12:50

Félj bátran! Így meríts erőt kétségeidből!

Al Ghaoui Hesna - Újságíró, televíziós riporter

Miért tartja a legtöbb ember a félelmet negatív érzésnek? Talán, mert sokszor elkezdi átvenni az irányítást az életünkben, és olyan döntésekre sarkall, amelyek nem vallanak ránk. Mert a felszínre hozhatja a legjobb, de a legrosszabb oldalunkat is. Mitől függ, hogy melyiket? Erre keressük a választ.

#kontroll #onismeret #felelem Bővebben >>

13:00 - 13:30

Jó nyelvtudás = ütőkártya, ami kihúz a pácból

Pajor-Bársonyosi Nikolett - BT, Recruitment Team Lead

Az idegen nyelv sokunknak csak egy a kötelező tantárgyak közül az iskolában. Míg vannak területek, amelyekkel csak ötösöket gyűjthetünk, addig az erős nyelvtudásunkkal új kapcsolatokat, jól jövedelmező állást is elnyerhetünk. Az előadásból kiderül, miként aknázhatod ki a nyelvtudásodban rejlő lehetőségeket, és megtudhatod, hogyan  dolgozhatsz itthon is nemzetközi környezetben.

#nyelvtudas #ssc #multi Bővebben >>

13:40 - 14:10

Hogyan NE utáld meg a munkád?

Bőhm Kornél - Kommunikációs szakértő, stratégiai tanácsadó

Dolgozni jó! Legalábbis többnyire. Csak sajnos néha elillan a varázs, és nyűggé válik a folytatás. Üresség és kedvetlenség, céltalanság és feleslegesség-érzet. Mit tehetünk, hogy megtaláljuk minden nap az örömöt a munkánkban? Az előadásban kapunk rá ötleteket.

#motivacio #hivatas #burnout Bővebben >>

14:20 - 14:50

Kiválasztás a kulisszák mögött - így dolgozik egy HR-es 

Huszka Ágnes - stílus és színtanácsadó, üzleti stylist, és ex-HRes

Az előadás révén betekinthetsz a HR-esek világába, és néhány történeten keresztül megismerheted a kiválasztási folyamat másik oldalát. Ágnes megmutatja Neked, hogy milyen a HR-es szemével látni –  ez pedig nemcsak azért hasznos, mert jobban fogod érteni, mi történik, hanem a siker elérésében is segítségedre lehet!

#hr #kivalasztas #palyazas Bővebben >>

15:00 - 15:30

Madarat tolláról, embert profiljáról - álláskeresés a közösségi médiában

Timár Kriszta - karrier tanácsadó

Hogyan segíthet több és jobb álláslehetőséget találni a LinkedIn, a Facebook és az Instagram? Milyen végzetes hibákat követhetsz el ezeken a felületeken? A közösségi média egy szuperfegyver az álláskeresők kezében. Az előadásban az elinduláshoz szükséges legfontosabb praktikákat és buktatókat ismerheted meg.

#facebook #linkedin #allaskereses Bővebben >>

15:40 - 16:10

Ferdítések a CV-ben? Hazudni ér, tilos vagy szükséges?

Polgár Zita - HR tanácsadó, vezető- és szervezetfejlesztési tanácsadó

A CV külalakjának és tartalmi elemeinek csak az emberi fantázia szabhat határt. Azonban sokszor a beküldött pályázati anyagok nem a valóságot tükrözik, így nem igazán segítik a megfelelő munkakörbe való bekerülést. Zita előadásából kiderül, mi szükséges (és mi nem) az eredményt hozó CV elkészítéséhez.

#oneletrajz #cviras #hazugsag Bővebben >>

16:20 - 16:50

Az unalmas prezik ideje lejárt!

Faix Csaba - Kommunikációs tréner, Prompt Media

A mai világ egyik legértékesebb nyersanyaga a figyelem. Öldöklő küzdelem folyik érte. Muszáj érdekesen és izgalmasan elmondanunk történeteinket. Ezért fontos, hogy bármilyen előadói helyzetbe kerülünk jól és érdekesen tudjunk prezentálni.  Csaba előadásában ezekről a megoldásokról fog beszélni.

#prezentacio #eloadas #prezi Bővebben >>

17:00 - 17:30

Állásinterjú: miért, mit és hogyan?

Gerlei Béla  - Karrier Intézet, a tudatoson kívüli kommunikáció szakértője 

Az állásinterjú fél-egy órája alatt eldőlhet a karriered folytatása és megváltozhat a jövőd. Az, hogy ez a fontos esemény a te szándékaidnak megfelelően alakuljon, alapvetően rajtad múlik. Gyere el erre az előadásra, és tudd meg, mit tehetsz, hogy legközelebb te legyél a kiválasztott!

#allasinterju #talalkozas #bemutatkozas Bővebben >>

17:40 - 18:10

Határidők rabságában - időmenedzsment a mindennapokban

Mórocz Kata - tréner, coach és kommunikációs tanácsadó

Csörren reggel az óra, kiugrunk az ágyból, és kezdődhet a pörgés. Naponta 4-5 területen kell helytállnunk, állandóan határidők lebegnek a fejünk fölött, így nem mindegy, hogyan zsonglőrködünk az ébren töltött óráinkkal. Az előadáson arra keressük a választ, hogy hogyan lehet kihozni a napi 24 órából a legtöbbet.

#timemanagement #hatekonysag #priorizalas Bővebben >>

11:00 - 11:30

A korszerű tudás természete

Mérő László - ELTE Pszichológiai Intézete professzora

A mai tanulóknak olyan problémák megoldására kell felkészülniük, amelyekről egyelőre azt sem tudjuk, hogy egyáltalán léteznek. Ugyanakkor a jelenlegi sikerszakmák művelői akár 10-20 év múlva munkanélküliek lehetnek. Segíthet, ha olyan tudást szerzünk, amit mindig az éppen aktuális problémák megoldásában használhatunk.

#jovo #kihivasok #motivacio Bővebben >>

11:40 - 12:10

Warning: Első 90 nap az új munkahelyen - Mire figyelj igazán?

Schäffer Beáta - Vezetői Coach, a Be-My-Coach.eu karrier és vezetői coaching webshop szakmai vezetője

Hogyan illeszkedj be egy új csapatba? Hogyan tedd gördülékennyé az első heteket-hónapokat? Beáta gyakorlati példákon keresztül ad tanácsokat, hogy miként sajátíthatod el a feladatokat, és válhatsz a csapat teljes értékű tagjává azáltal, hogy nem félsz kérdezni.

#beilleszkedes #probaido #elso90nap Bővebben >>

12:20 - 12:50

Értelmezd jól az álláshirdetéseket!

Bányai Nikoletta, Szalay-Kocsis Anita - Frissdiplomás Kft., a HVG Állásbörze szervezői

Mire figyelj egy álláshirdetésnél? Hogyan állíts össze egy adott hirdetésre szabott pályázati csomagot? Ha jól olvasol a sorok között, akkor sokkal nagyobb valószínűséggel szűrőd ki az igazán Neked való pozíciókat! Jelentkezni is tudni kell, Anita és Niki előadásában tippeket kaphatsz mindehhez.

#pozicio #onismeret #tudatossag Bővebben >>

13:00 - 13:30

Önéletrajz gyorssegély - így keltsd fel a HR-es figyelmét

Baráth András  - Gerilla Önéletrajz Műhely alapítója és vezető tanácsadója

Az álláskeresés egyik legfontosabb eszköze az önéletrajz. Az internetről letöltött, elavult sablonok alapján elkészített CV azonban inkább akadályozza, semmint segíti az elhelyezkedést. Pedig egy jól megírt anyaggal egy csapásra ki tudsz emelkedni a többi pályázó közül. Tudd meg, mit kell ehhez tenned!

#oneletrajz #cv #palyazat Bővebben >>

13:40 - 14:10

Felkészülni, vigyázz… kész vagy elnyerni a pozíciót?

Molnár Attila - Pannonjob Kft. ügyvezető igazgatója

Álmaid állása karnyújtásnyira; már megérkezett a várva-várt telefon – interjúra hívnak. A fejedben cikáznak a kérdések: „Mi vár rám az interjún?”, „Mit figyel, és mit értékel a HR-es?”, „Mivel készüljek?” Kérdéseidre Magyarország egyik vezető HR szolgáltató cégének első embere adja meg a válaszokat.

#felkeszultseg #allasinterju #magabiztossag Bővebben >>

14:20 - 14:50

Hogyan szeressünk szerepelni? - önismeret és önazonosság reflektorfényben

Szűcs Gergely - Műsorvezető, Facebook LIVE riporter, oktató

Az emberek többsége fél a nyilvánosságtól, a "hogyan legyél profi, magabiztos, izgulástól mentes előadó" közhely pedig sokszor csak ront a helyzeten. A sebezhetőség vonzó, a tökéletesség helyett pedig sokkal izgalmasabb annak a felismerése, hogy démonjainkat nem elűzni, hanem megismerni kell.

#nyilvanosbeszed #szereples #gorcsmentesseg Bővebben >>

15:00 - 15:30

Le a kalappal! De hol és mikor? Az álláskeresés protokollja

Micski Mariann - Egyetemi Végzettségű Protokoll és Intézményi Kapcsolati Szakértő

A beszédünk mellett a viselkedésünk és mozdulataink is árulkodóak. A jó benyomás megteremtéséhez fontos, hogy tudatosan cselekedjünk. Ki mutatkozik be először? Hogyan fogj kezet? Mi illik és mi nem? Az előadásban a legfontosabb szabályokkal ismerkedhetsz meg.

#protokoll #viselkedes #illem Bővebben >>

15:40 - 16:10

Vigyázat, mélyvíz! Karrierhullámok kihívásai

Beszélgetés Biros Péterrel és Decker Ádámmal - A ZF Eger válogatott vízilabdázói

A sport és a karrierépítés több dologban hasonlít, mint gondolnád! A magyar vízilabda válogatott kiválóságaival arról beszélgetünk, hogy miként lehet megbirkózni a mindennapok kihívásaival.  Hogyan, miből tudsz motivációt meríteni, amikor úgy érzed, átcsapnak fejed felett a hullámok? Ádám és Péter megosztja Veled tapasztalatait.

#motivacio #sport #sikerek Bővebben >>