evosoft Hungary Kft. E18

  • Mérnöki, műszakiInformatikai
  • DiákmunkaSzakmai gyakorlat0-1 év tapasztalatot igénylő1-3 év tapasztalatot igénylő3-5 év tapasztalatot igénylő5 évnél több tapasztalatot igénylő
  • AngolNémet

Mivel foglalkozunk?

Az evosoft Hungary Kft. Magyarország vezető informatikai vállalata (BBJ Book of Lists 2016/2017) a legnagyobb európai mérnöki-technológiai konszern, a Siemens AG része. Jelen vagyunk az orvostechnikai szoftverfejlesztés, a vasúti és ipari automatizálás, ipari hajtástechnológia, az elektromos autók piaca és az ipari rendszertesztelés területén. Több mint 1300 munkatársat foglalkoztatunk, Budapesten és vidéki telephelyeinken, Miskolcon és Szegeden.

Hol dolgozunk?

1117 Budapest, Kaposvár utca 14-18.
1117 Budapest, Budafoki út 91-93. (IP-West Irodaház)
1117 Budapest Irinyi József utca 4-20.
1116 Hauszmann Alajos utca 3/B
3526 Miskolc, Arany János tér 1. I. 1. lépcsőház
6720 Szeged, Horváth Mihály u. 5.

Kiválasztási folyamatunk

Beérkező CV-k feldolgozása és rögzítése belső adatbázisunkban a beérkezéstől számított 1-2 héten belül.
Telefonos interjú lefolytatása az önéletrajz alapján az ideálisnak ítélt jelentkezőkkel, majd személyes interjú szervezése, amelyek 1-1,5 órásak, és ahol a HR képviselője mellett az érdeklődő szakterület munkatársa, projektvezetője vesz részt. A sikeres pályázó az interjúhoz képest 1-2 héten belül kap értesítést a megfelelésről.

Kiválasztási folyamatunk

Hogyan működik a kiválasztás az evosoftnál?
Az evosoft Hungary Kft. HR igazgatóját, Schmidt Barbarát kérdeztük a témáról.

Hol találhat rátok az, aki munkahelyet keres?
Az evosoft honlapján található karrieroldalunkon (karrier.evosoft.hu) minden nyitott pozíciót feltüntetünk, amelyeket napi szinten frissítünk, így mindig az éppen aktuális lehetőségeinket láthatod. Hirdetéseink ezen kívül megtalálhatóak az online álláskereső portálokon, a Facebookon, illetve a Linkedinen is. Személyesen is találkozhatunk a félévente megrendezendő budapesti és vidéki állásbörzéken, amelyeken a HR-es kollégákon kívül szakmai munkatársaink is részt vesznek, így első kézből kaphatsz információt a pozíciókról, feladatkörről, szakmai fejlődési lehetőségekről.
Rendszeresen tartunk előadásokat, oktatásokat is neves egyetemeken, amelyek célja nemcsak a hallgatók képzése, hanem az is, hogy a diákok betekintést nyerhessenek egy modern és professzionális cég, az evosoft mindennapjaiba.

Hogyan lehet jelentkezni az evosoftnál meghirdetett állásokra?
A fent említett karrier oldalunkon vagy az álláskereső portálokon közzétett hirdetéseken keresztül. Mi elsősorban a karrieroldalunkon való jelentkezést ajánljuk, ahol magad töltöd fel az életrajzod a webes portálon keresztül. Itt célszerű minél több adatot, minél több információt megadnod magadról, amellyel nemcsak az esélyeid növeled, hanem sokkal fókuszáltabban tudunk számodra megfelelő álláslehetőséget ajánlani. Érdemes megjelölni minden olyan pozíciót, amely felkelti a érdeklődésedet. Ezek közül megjelölheted a számodra legszimpatikusabbat is, így hatékonyabbá és gyorsabbá teheted a kiválasztási folyamatot.
Amennyiben a jelentkezés előtt még felmerülne bármilyen kérdésed a pozícióval vagy lehetőségeinkkel kapcsolatosan, a hirdetéseink végén található telefonszámokon elérhetsz minket.

Mi történik a beküldött önéletrajzokkal?
Minden hozzánk érkező önéletrajzot feldolgozunk, függetlenül attól, hogy a jelentkező az evosoft karrieroldalán vagy valamelyik álláskereső portálon keresztül adta be a pályázatát.
A beérkezett adatokat egy belső adatbázisban rögzíti a rendszer, amely létrehoz az álláskereső számára egy saját profilt. Ez azért fontos, mert HR-es munkatársaink, Team Managereink ezeket a profillapokat böngészve keresnek jelölteket a nyitott pozíciókra.
Rendszerünk a pályázati anyagokat a jelentkezéstől számított 3 évig őrzi meg, ez idő alatt bármikor módosíthatod a személyes adataidat, önéletrajzodat és újabb pozíciókat is bejelölhetsz.

Mi történik egy interjú során?
Elsőként a HR osztály munkatársai fognak felkeresni. Ezen a telefonos előszűrésen részletesebben kérdezünk a szakmai képességeidről, az eddigi tapasztalataidról, illetve a nyelvtudásodról is, hogy árnyaltabb képet kapjunk a képességeidről és a személyiségedről. Amennyiben a telefonos szűrést követően alkalmasnak vélünk a megpályázott pozíció betöltésére, behívunk egy személyes interjúra. Az evosoftnál többnyire 1, maximum 2 körös interjúban gondolkodunk. A személyes találkozók általában 1,5 órásak, ahol a HR képviselője mellett az érdeklődő üzletág munkatársai, Team Managere vesz részt. Tehát a HR-es illetve a szakmai interjúra közvetlenül egymás után kerül sor. Ez kölcsönösen előnyös mindkét fél számára: munkáltatóként személyesen találkozunk veled, így a leendő vezetőd egy olyan képet kap rólad, ami alapján el tudja dönteni, hogy beleillesz-e a csapatba. A másik oldalon pedig te is megismerheted a projektet, a leendő felettesedet és a munkatársakat. A személyes beszélgetés során részletesebben kérdezünk a szakmai ismereteidről, a nyelvtudásodról, a szakmai képességeket pedig egy interaktív teszt során mérjük fel. A tényleges tudás mellett az üzletágak képviselői általában a szemléletet, a gondolkodásmódot figyelik meg: mennyire tudnak építeni a tudásodra, azt mennyire tudod a gyakorlatban is használni. Igyekszünk minél stresszmentesebbé tenni az interjút és törekszünk a közvetlen hangvételre. Különösen igaz ez a munkatapasztalatot még nem szerzett pályázók esetében.

Hogyan lehet erre készülni?
Javasoljuk, hogy a felkészüléshez nézz utána az evosoftnak, és nem árt tudni azt sem, hogy a cég milyen kapcsolatban van a Siemens-szel. Az evosoftos honlap egy jó kiinduló pont lehet az adatok begyűjtéséhez.
Az is fontos, hogy átgondold még az interjú előtt, hogy mely területek, technológiák érdekelnek, és pár éven belül mit szeretnél elérni.
Ha olyan ismereteket kell felmutatni, amelyeket régen használtál, érdemes az interjú előtt frissíteni a tudást. Legyen szó akár a szakmai ismeretekről, akár a nyelvtudásról. A felvételi során a tényleges nyelvi képességeket nézzük, a nyelvvizsga megléte másodlagos – az élő, gyakorlati tudás ennél sokkal fontosabb számunkra.
Örök kérdés a megfelelő öltözék az interjúkon. Az evosoftnál nincs kőbe vésett „dress code”, nem kötelező az öltöny vagy a szövetnadrág viselete. Állásinterjúkra ajánljuk az irodánkban megszokott hétköznapi viseletet, azaz inget vagy galléros pólót.

Vannak tipikus hibák?
A tájékozottság és naprakész tudás mindenképpen jó pont - a hiánya viszont annál inkább rossz fényt vet a jelöltre.Valamilyen szinten mindenképpen legyél tisztában azzal, hogy hová, milyen céghez és milyen pozícióra adtad be a jelentkezésed. Nem szabad megijedni az idegen nyelvű kérdésektől sem, és ne légy zárkózott az interjú során. Az a cél, hogy minél jobban megismerjünk az alatt az idő alatt, amit együtt töltünk.

A sikeres pályázó mikor kezdheti meg a munkát?
Az interjúhoz képest általában 2 héten belül értesítjük a jelöltet. Ennek letelte után mindenképpen értesítést küldünk arról, hogy hol tart a kiválasztási folyamat. A sikeres felvételi után – amennyiben számodra is megoldható - általában 1-2 héten belül megkezdheted a munkát. Az első munkanapig felmerülő kérdésekre szívesen válaszolunk legyen szó munkaügyi vagy egyéb HR-es kérdésről.

Mindenkit értesítetek?
Aki személyes interjún jár nálunk, annak minden alkalommal írásban vagy szóban mindenféleképpen adunk visszajelzést a kiválasztás eredményéről, vagy pedig telefonon keressük meg.

Aktivitások a helyszínen

Recruiterek - Belső toborzók, a kiválasztásunk részleteiről tudnak felvilágosítást adni, valamint arról, hogyan is érdemes önéletrajzot írni és pályázni. 

Team Managerek - szakmai vezetők, konkrét projekteken dolgoznak, részletekkel tudnak szolgálni a projektek témáiról, technológiáiról.

Aktuális állásajánlatok
Model based embedded software engineer - Beágyazott modell alapú szoftverfejlesztő mérnök 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Core Infrastructure Engineer - MindSphere 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Monitoring Infrastructure Engineer - MindSphere 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Java Developer - MindSphere 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Embedded software engineer - Beágyazott szoftverfejlesztő mérnök 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
C++ fejlesztő Licence Management területre 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
C++-tudással rendelkező tesztmérnök orvostechnológiai területen 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
C# Vezető szoftverfejlesztőt keresek 3 agilis csapatból álló ipari automatizálásban használt szoftver fejlesztésére 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Tesztmérnök 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
C++ szoftverfejlesztő ipari automatizálási területre 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Software Build System Developer 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
C++ Fejlesztő (TramAssist) 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Toolsmith 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
HW fejlesztő mérnök autóipari területre 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
PSSiP Expert 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Production Support Engineer - Mindsphere 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Scrum Master Industry SW Területre 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Toolfejlesztő architect 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Railway engineer 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Build-rendszer fejlesztő Windows környezetben 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
IDE fejlesztő Windows környezetben 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Verziókövető-rendszer fejlesztő 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
TFS 2nd level adminisztrátor 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Devops Engineer - MindSphere 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Application Service Desk Support 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Build-rendszer fejlesztő Linux környezetben 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
HMI/SCADA rendszertesztelő 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
IDE fejlesztő Linux környezetben 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
C++ fejlesztő SINUMERIK HMI területre 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Alkalmazás üzemeltető, DevOps 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Dokumentációs lektor asszisztens Diákmunka angolnémet
Devops / release engineer 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Senior Java Developer 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
ALM Support, MADIS 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
ALM Support, Artifactory 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
DevOps, Alkalmazás üzemeltetés, vasút 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Automated Test Developer 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Test Automation Engineer (Mindsphere) 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
SW tesztmérnök - Runtime Platform 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Hajtástechnikai rendszertesztelö diák PLC Diákmunka angol
Java Architect - MindSphere 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
ALM (Application Lifecycle Management) Support, üzemeltetés 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
CNC hibaforrás analizáló és teszt automatizáló 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Hajtástechnikai tesztmérnök 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Vezetői támogató gyakornok Diákmunka angol
C# szoftverfejlesztő, tesztkörnyezet fejlesztő 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Agile Tester (Ipari automatizálás területre) 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
SW tesztmérnök, tesztautomatizáló C# 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Tapasztalt CNC hibaforrás analizáló 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Mozdony fedélzeti berendezéseinek tesztautomatizálása C# 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Automated Test Developer 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Windows Server és Virtualizáció specialista 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Szoftverintegrátor- és fejlesztő (Continuous Integration) 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Agilis tesztmérnök ipari automatizálás területen 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Quality Management Commissioner 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
C# Tool és Build Framework fejlesztő 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
C# fejlesztő ALM területre 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Operatív kontroller 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
C# fejlesztő (kezdő) - Startdrive 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
C# fejlesztő – MET (Startdrive) 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Termék és formatervező, usability mérnök 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Windows támogató diák Diákmunka angol
Agile C++ Security Engineer (UMC) 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Security Architect (C++, agile) 3-5 év tapasztalatot igénylő angol
PLC rendszertesztelő diák Diákmunka angol
C# fejlesztő ipari automatizálás területre (Hardware Configuration) 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Tesztmérnök Siemens S7-1500 PLC 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
.NET/C# tudással rendelkező tesztmérnök orvostechnológiai területen (UIS) 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Sinamics Usability Expert 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Team Architect (ISW) 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
Team Manager Industry 4.0 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
DevOps Engineer 1-3 év tapasztalatot igénylő angol
DevOps Branchmaster 1-3 év tapasztalatot igénylő német
Team Manager 1-3 év tapasztalatot igénylő angol